BİOS SÜRÜMÜM GÜNCEL Mİ?

clowjobe

80+
Reaksiyon skoru
9
Öncelikle Merhabalar, Ben bilgisayarımı windows 11 yaptım ve valorant a girerken 9003VAN hatasıyla karşılaştım ve biostan secure boot açtığım zaman pc açılmıyor neyse onu geçtim başka ekran kartı kullanarak tekrar devre dışı bıraktım ve bilgisayarıma girdim ama dediğim gibi secure boot açınca bilgisayar açılmıyor ve bazı forumlarda bios güncellemesiyle çözdüm gibi şeyler dönüyor ama ben şuanki kartımın yeni sürümünü bulamadım Yardımcı olur musunuz ANAKART'IM Gigabyte B450M-K Şuanki bios sürümüm bildiğim kadar F1 olması lazım

Tek ve son sürüm "F1" görünüyor.

Gigabyte B450M-K
Bios Sürümü: F1 --- 11.38Mb --- 06/09/2022
  • AGESA Combo V2 1.2.0.7
  • İlk Sürüm
İndir --> https://download.gigabyte.com/FileList/BIOS/mb_bios_b450m-k_f1.zip
Windows 10'a geçmekten başka çare kalmadı o zaman
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek ve son sürüm "F1" görünüyor.

Gigabyte B450M-K
Bios Sürümü: F1 --- 11.38Mb --- 06/09/2022
  • AGESA Combo V2 1.2.0.7
  • İlk Sürüm
İndir --> https://download.gigabyte.com/FileList/BIOS/mb_bios_b450m-k_f1.zip
https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-K-rev-10/support#support-dl-bios Şöyle bir şey var? bakabilir misin

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: M.2.
Windows 10'a geçmekten başka çare kalmadı o zaman
Gigabyte anakartlarda bu sorunu yaşayan çok fazla kişi var. Win11 "Secure Boot" açılınca sistemi bozuyor. Biraz daha kurcalayanlar hiçbir şekilde görüntü alamamış, servislik olmuş...

Son düzenleme:
Yurtdışı sitede yeni bios yayınlanmış ama Türkiye deki sitede henüz yok.
  1. AMD AGESA sürümünün V2 1.2.0.7 den V2 1.2.0.8 yükseltildiği yazılmış.
Güncel bios "F2a" ait işlemci destek tablosu...
1x00 CPU --- 2x00 APU --- 30x0 APU --- 3x00 APU --- 3xx0 CPU --- 4xx0 APU --- 5xx0 CPU --- 5xx0 APU

Çalışmayan işlemciler
Alıntıyı görüntüle
hocam kusura bakma ama gerçekten anlamadım ve sanırım türkiyedeki sitelere gelene kadar bekleyeceğim

hocam kusura bakma ama gerçekten anlamadım ve sanırım türkiyedeki sitelere gelene kadar bekleyeceğim
Yurtdışında yayınlanan bios yüklenebilir ama sizdeki duruma çare olacağını sanmıyorum. Win10 sorunsuz ise devam etmenizi tavsiye ederim.

Yeni bios sürümü "F2a" da çalışmayan işlemcileri aşağıda belirttim, bu işlemcilerden birine sahipseniz yeni biosu yüklediğinizde sistem çalışmayacak...

list.png

Son düzenleme:
Yurtdışında yayınlanan bios yüklenebilir (zorunlu sebepler dışında bios güncellemesi tavsiye edilmez; yeni işlemci desteği, sistem kararsızlığı gibi durumlarda yapmak gerek) ama sizdeki duruma çare olacağını sanmıyorum. Win10 sorunsuz ise devam etmenizi tavsiye ederim.

Güncel bios "F2a" ait işlemci destek tablosu (çalışan işlemciler)
1x00 CPU --- 2x00 APU --- 30x0 APU --- 3x00 APU --- 3xx0 CPU --- 4xx0 APU --- 5xx0 CPU --- 5xx0 APU
Ryzen 3 1200 --- 2200G --- 3200G --- 3350G --- Ryzen 5 5600 --- 5600G gibi...

Yeni bios sürümü "F2a" da çalışmayan işlemcileri aşağıda belirttim, bu işlemcilerden birine sahipseniz yeni biosu yüklediğinizde sistem çalışmayacak...

Alıntıyı görüntüle
hocam bende ryzen 5 5500 var sanırım yükleyebilirim.

• Beğen
Reaksiyonlar: M.2.
Geri