Bios update gereklimi

Wizja

80+
Reaksiyon skoru
16
Merhabalar b550ma pro anakart aldım r 5 5600 islemcim var bios update yapmam gerekiyormu ve nasil yapabilirim ?

Merhabalar b550ma pro anakart aldım r 5 5600 islemcim var bios update yapmam gerekiyormu ve nasil yapabilirim ?
En düşük 7C96v27 sürümünü kurman gerek. (Benim tavsiyem direk 7C96v291(Beta version) sürümünü kurman.) Güncelleme yapmak için başta elinde 1000 serisi, 2000 serisi veya 3000 serisi bir işlemci gerekiyor.
BİOS güncellemesi nasıl yapılır?
Öncelikle elinizde bir tane flash bellek olsun. Flash belleği Fat32 olarak biçimlendirin. 7C96v291(Beta version) BİOS'unu indirin. (https://www.msi.com/Motherboard/B550M-A-PRO/support). Fat32 olarak biçimlendirmiş olduğunuz flash belleğin içine E7C96AMS.291 dosyasını atın. Bu dosyayı attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşu ile BİOS'a gir. Oradan M-Flash yazılı seçenek göreceksin, ona tıkla ve bilgisayarın yeniden açılmasını bekle. Açıldıktan sonra M-Flash ekranı gelicek ve oradan E7C96AMS.291 dosyasını seçip güncelle.
Güncellemeden sonra XMP ve UEFİ ayarını açmayı unutma.

Gerekebilir de gerekmeyebilir de. Anakartı yeni aldıysan büyük ihtimalle 5. nesil uyumlu olarak gelir
2 hafta once aldim uyumlu olup olmadigini takip mi test etmem gerekiyor? takinca goruntu mü gelmiycek eğer uyumlu degilse ?

2 hafta once aldim uyumlu olup olmadigini takip mi test etmem gerekiyor? takinca goruntu mü gelmiycek eğer uyumlu degilse ?
Öyle de deneyebilirsin ama genelde kutunun üstüne yazarlar Ryzen 3000 Ready veya Ryzen 5000 Ready diye.

Ryzen 5000 Ready yazıyorsa direkt kullanabilirsin.

Asus ROG Strix B450-F Marka/Model bir anakart kullanmaktayım ve AMD Ryzen 5 3600 işlemci takılı. Anakartım işlemciyi destekliyor ama BIOS güncellemesi şart olduğundan dolayı görüntü gelmiyordu. Sistemi kur, sistem olması gerektiği gibi çalışıyorsa BIOS güncellemesi erteleyebilirsin. Tavsiyem güncellemen iyi olacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,219,942
Üyeler
197,789
Son üye
lazoyunoynay
Geri