Merhaba, uzun zamandır çözüm aradığım bir sorunum var. Bilgisayarım çalışıyor, Windows’a da sorunsuz giriyor ama BIOS’a hiçbir şekilde erişemiyorum. Ne yaparsam yapayım BIOS’a girmeye çalıştığımda sadece siyah ekran geliyor.
Şimdiye kadar denediğim şeyler:
Yani yazılımsal ve bağlantısal tüm temel adımları uyguladım ama BIOS ekranı hiçbir türlü gelmiyor. Sistem normal çalışıyor, (windowsa erişim, pc nin açışması oyun vs. her şeyde sorun yok ama BIOS’a erişim sıfır. açılırken del ve ya f2 ye spamladığımda siyah bi ekranla karşılaşıyorum sürekli.
Sistemim:
Bu durumla karşılaşıp çözebilen var mı? yardım edebilirseniz çok sevinirim.
Şimdiye kadar denediğim şeyler:
- CMOS pilini çıkarıp anakartı sıfırladım, BIOS kesin sıfırlandı çünkü RAM frekansları 2133 MHz’e düştü.
- RAM’leri tek tek denedim, farklı slotlara taktım.
- GPU’yu değiştirdim.
- Monitörü ve HDMI kablosunu değiştirdim, hatta televizyon bile denedim.
- PSU bağlantılarını ve uzatma prizini kontrol ettim (priz eskiydi, değiştirip denedim).
Yani yazılımsal ve bağlantısal tüm temel adımları uyguladım ama BIOS ekranı hiçbir türlü gelmiyor. Sistem normal çalışıyor, (windowsa erişim, pc nin açışması oyun vs. her şeyde sorun yok ama BIOS’a erişim sıfır. açılırken del ve ya f2 ye spamladığımda siyah bi ekranla karşılaşıyorum sürekli.
Sistemim:
- Asus Prime B450 M-K
- Ryzen 5 3600
- G.Skill 2x8 GB 3000 MHz RAM
- RTX 4060
- 1 TB NVMe SSD
- 500 GB HDD
Bu durumla karşılaşıp çözebilen var mı? yardım edebilirseniz çok sevinirim.