Neler Yeni

Yardım Biostar b650mp-e pro - Expo ram uyumsuzluğu - Goodram 6000 - 30 CL Black model

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammet Emin Kaplan
manuel olarak yukseltmeyi dene ram mhzlerini
Manuel yükseltmeyi de denedim maalesef, adım adım tariflere uygun ilerliyorum en ufak değişiklikte kapanıp baştan açılıyor.

Bildiğiniz çok etkili olur dediğiniz yöntem varsa paylaşabilir misiniz?

osmanzer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
osman
benim de shark 7A adında bir toplama sistemim var işlemcim 7600 ekran kartım palit 4070 super anakartım biostar b650mp-e pro ramlerim xpg lancer blade 16 cl48 maalesef anakart ramleri destekemiyormuş ben expo açınca windows sorunsuz açılıyor fakat bir kaç dakika kullandıktan sonra mavi ekran veriyor ve sistem çöküyor. biosta son gelen güncelleme yüklü expo desteklemediği için 4800 kullanmam gerekiyor ve bir arkdaşın yazdığı gibi de fanların hızlarını değiştirdiğim zaman hatta rgb renkleri değiştirdiğim zaman bile sistem çöküyor anlamış değilim ramlerde sorun olup olmadığını ya da başka bir bileşeninde sorun olup olmadığını öğrenebilir miyim bilgisayar konusunda bilgim çok yok maalesef yoksa kendim açıp fiziksel bir şekilde de ramler düzgün takılmış mı kontrol edecektim acaba yanlış takılmış olsa ramler çalışır mı yani 16x2 32gb ramlerim var ve sistemde 32gb ram görünüyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Batuhan Çeker
Manuel yükseltmeyi de denedim maalesef, adım adım tariflere uygun ilerliyorum en ufak değişiklikte kapanıp baştan açılıyor.

Bildiğiniz çok etkili olur dediğiniz yöntem varsa paylaşabilir misiniz?
voltajı yükseltmeyi denedinmi söylemiştim bi ara

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Batuhan Çeker
Evet, 1375 e kadar yükselttim maalesef hepsinde aynı sorun oldu.
daha fazlasını neden denemedin bak videoyu buldum bendede ram oc yaptıgımda pc 2-3 kere kapanıp açılıyodu tekrar aynı mhzye düşüyodu böyle çözdüm yakın bi problem gibime geldi sanki voltajı yetmiyor seninde

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammet Emin Kaplan
daha fazlasını neden denemedin bak videoyu buldum bendede ram oc yaptıgımda pc 2-3 kere kapanıp açılıyodu tekrar aynı mhzye düşüyodu böyle çözdüm yakın bi problem gibime geldi sanki voltajı yetmiyor seninde
Evet bu videoyu rehber alıp izleyerek yaptım ben de ama başarılı olamadım. Şimdi tekrardan deneyeceğim olumlu olumsuz güncelleme yaparım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Batuhan Çeker
Evet bu videoyu rehber alıp izleyerek yaptım ben de ama başarılı olamadım. Şimdi tekrardan deneyeceğim olumlu olumsuz güncelleme yaparım.
1.4V a kadar yavaş yavaş çıkmayı dene 1.375- 1.380-1.85 olucağına inanıyorum inşallah olur

Yuzzy41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Yusuf Yavaş
Tek rami takıp 32 gb çalıştırdığım zaman 6000 mhz oluyor, 2 ram takıp 64 gb çalıştırdığım zaman 4800 mhz de çalışıyor maalesef
bugün anakart bios güncelledim 6000 mhz çıkartamıyorum bu sefer devamlı 4800 çekiyor çok garip:unsure:

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Murat GH
İşlemcinin en fazla desteklediği ram mhz nedir kontrol ettin mi?

Mekaplan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammet Emin Kaplan
İşlemcinin en fazla desteklediği ram mhz nedir kontrol ettin mi?
Tek 32gb rami taktığım zaman 6000 mhz rahat çıkıyor sorunsuz, Çift modül 32+32 takınca 4800 de kalıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

1.4V a kadar yavaş yavaş çıkmayı dene 1.375- 1.380-1.85 olucağına inanıyorum inşallah olur
Denedim ama maalesef yine olumlu sonuca ulaşamadım. Bu işlerle ilgilenen OC yapan bir yer varsa kasayı götürüp yaptırtabilirim.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Şefim ben aynı mhz ve cl değerli ramin Patriot Viper modelini kullanıyorum bir sorun olmuyor ama biraz default bir soru olacak ama BIOS güncel mi ?
Kullandığınz Patriot'un model numarasını paylaşabilir misin?

Örneğin:

PVV532G600C30K - 3.700TL​

Anakartın uyumluluk listesinde bir tane Patriot var. Ondan farklı bir model de sorunsuz ise yardımcı olur.

F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR - 5400TL​

1734766276713.png

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Batuhan
Bence kullandığınız anakart sıkıntı expo desteği var mı yok mu belirsiz. Boşuna 500 lira fazla verip 4kya Asus alın sorun yaşamayın demiyoruz. Ram listesinde olmasa bile expo açınca ram 6000 mhzde çalışıyor liste zorunluluğu yok manuel bile çalıştırırsınız. Bende Asus B650M-R modeli var hem manuel hem expo ile 6000 mhz sorunsuz alıyorum. Aynı zamanda işlemciye pbo yaptım yine sorunsuz bios arayüzü sorunsuz çünkü. Biosunuzu son sürüme güncelleyip bios pili çıkarıp veya cmos yolu ile bios sıfırlayıp ramleri tekrar takıp deneyin. Olmazsa anakart değiştirmekten başka çareniz yok. Daha üst mhz desteği olan 7000-7200 mhz destekli bir model alın kafanız rahat etsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,363
Üyeler
163,483
Son üye
volkandd0
Top Bottom