Biostar B650MP-E pro anakart almıştım Patriot Viper Cl30 6000mhz 16x2 Ram aldım sisteme ramleri takıyorum ramlerin sağındaki ışık kırmızı yanıyor ve PC çalışmıyor bunun bir çözümü varmı anakartın sitesinde baktığımda ramler uyumlu gözüküyordu
Biosda güncel ramlerin Expo desteğide var bir türlü çözemedim sorunu1- Son bios güncellemesini yap
2- Ramlerin EXPO desteği olmak zorunda
Bios pilini söktüm 30-40dk beklettim sonra taktım bilgisayar çalıştı ram ayarıda için 4800mhz geldi bende Ryzen 5 7500F olduğu için Ram hızını otodan manuele çekip 5200mhz le çalıştırdım biraz geç açıldı ama oldu işlemci overclock nasıl yapılıyor onu bilmiyorum bilen varsa yazarsa sevinirimDemin farklı kişinin açtığı aynı konuya da yazdım . Bios güncelse ramlerde de expo varsa . Hala kırmızı uyarı ışığı yanıyorsa anakart pilini çıkarıp 5 dk sonra yine takın çalıştırın sıkntı geçebilir. Geçmiyorsa anakart ram uyuşmazlığı vardı desteklese bile nadiren olabilir.
Veya 2 parçanın birinde sıkntı vardır.
Aynı marka anakartla aynı marka ram konusu açılmış o arkadaşta aynı sorunu yaşamış aynısını onda yazdım. İkinizden bir denerse bakalım çözülecekmi.
Evet Bios pili söküp bekleyip takınca sorun çözüldüçözdün mü hocam
6000mhz de sorunsuz çalışıyor değil mş ben de aynısını alacağım o yüzden sordumEvet Bios pili söküp bekleyip takınca sorun çözüldü
Genelde ben böyle çözüyordum siz gerçi çok beklemişsiniz 5 dk yeter di neyse belkide onu yazmayı unuttum O geç açılmada da expo açılınca ayarlardan aktif olunca memory context restore enable ayarlayın birde power downu enable yapın geç açılmaz artık.Bios pilini söktüm 30-40dk beklettim sonra taktım bilgisayar çalıştı ram ayarıda için 4800mhz geldi bende Ryzen 5 7500F olduğu için Ram hızını otodan manuele çekip 5200mhz le çalıştırdım biraz geç açıldı ama oldu işlemci overclock nasıl yapılıyor onu bilmiyorum bilen varsa yazarsa sevinirim