BİP Hakkında Eleştiri-Mizah

Tel Vurdu Beni

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
476
Evet, Whatsapp'ın gizlilik sözleşmesini değiştirmesi sonucu alternatif arayışları içine girildi. Dünya'da Signal ve Telegram konuşulurken bizde ise bunlara artı olarak BİP eklendi.
Peki BİP gerçekten kaliteli miydi?
Biz teknoloji dostları kaliteye önem veririz. Bizim herhangi bir millete karşı ön yargımız olmamalı. Misal ''Türkler hiçbir işi beceremez'' algısı tamamen teknoloji severlik ve Türklük kavramını yok eder.

Şimdi yerli ve milli teknolojiye destek verme kavramına gelirsek burada ince bir çizgi bulunuyor. Birilerini yerli ayağına zengin etmek ya da gerçekten yerli ve milli oluşuma destek vermek. BİP üzerinden konuyu daha açık şekilde anlatmaya çalışayım.
Şimdi BİP'i ortaya çıkaran firma TURKCELL İLETİŞİM HİZMETLERİ A.Ş.
Değeri yaklaşık 1.3 Milyar Dolar ''Kaynak''
Bu para bir üst düzey uygulama geliştirmek için gayet yeterli bir miktar.
Peki TURKCELL bu değerinin hakkını vermiş mi?
-HAYIR
Rehber eklememe sorunları, mesaj gitmemesi, hattı tanımaması, bedava internet (TURKCELL hatlarında BİP için bedava internet bulunuyor) yerine hattın internetini yemesi... gibi birçok sorun var. Şimdi ben sadece yerli ve milli diye bunu nasıl desteklerim? Niye destekleyeyim? Tek vaad ettiği şey yerli ve milliyiz! 1.3 Milyar $ değeri olan bir firmadan çıkan ürüne bak!
Ama velakin BİP adlı uygulamayı amatör bir grup yazılımcı yazsaydı ve aynı sorunlar olsaydı sonuna kadar desteklerdim. Gerekirse kaliteden ödün verip milli girişimi sahipsiz bırakmazdım.Adamlar imkansızlıkla bunu yaptıysa imkan verilirse neler yapar.
Ki BİP'in hiçbir zaman global bir uygulama olmak gibi bir vizyonu yoktu, Whatsapp'ın sözleşme yenilemesi olayının ardından birkaç iyileştirme dışına hiçbir şey yapılmadı.

Bir de şu ''bippiyetçiler'' var. (Aslında böyle bir şey yok milliyetçi + bip = bippiyetçi diye bir kavram uydurdum :D
Nedir bu ''bippiyetçiler''?
+Bip kullanmayı vatani görev sayanlar
+Bip kullanmayanları vatan haini ilan edenler
+Her yapıcı eleştiri yapanlara 'sen git gavur ol' gibi ithamlarda bulunanlar
Allah aşkına bippiyetçi kardeşim BİP'i indireceğin platform ''gavur'', elindeki telefon ''gavur'', üstündeki kıyafet ''gavur'', dinlediğin müzik ''gavur'', yaşam stilin "gavur" , izlediğin film ''gavur'' şimdi ben sana diyor muyum ki seni GAVUR OĞLU GAVUR!
Bu arada ''gavur'' kelimesini tasdik ettiğimden değil bippiyetçi zihniyetini daha etkili şekilde anlatmak için kullandım.
Neyse;
Şimdi Mizah olayına gelirsek kendi yapmış olduğum birkaç kare :D

6806881_stock-vector-meeting-and-discussion-briefing.jpg

ErJ1kodXEAcw-zv.jpg

Image_1.png

Image_17.jpg

maxresdefault.jpg

robot-bilimine-giris-09-1024x683.jpg

tumblr_d24fabeb2ff4e1f4fc4c895e46f6da37_49b3d8d6_1280.jpg

Boş konu yasak değil miydi ?

"BİP Hakkında Eleştiri-Mizah"​

mizajj sjsjsj