- Reaksiyon skoru
- 87
Kısaca kendimden bahsedeyim kayda değer hiçbir başarısı olmayan ortalama bir türk genciyim 17 yaşındayım. Ailemin maddi durumu orta sınıfın altında kalıyor, aslında kalmıyor ama belki pederin köye villa yaptırmak gibi enteresan hayalleri vardır. Asıl konuya gelecek olursam ders çalışırken disiplin sağlayamıyorum bir kaç gün çalışıyorum ve aniden doğuştan evi arabası hazır olanlar ve malum partinin gençlik kolları vasıtasıyla/babasının bağlantılarıyla yaşamını devam ettirenler aklıma geliyor. Bu kadar fırsat eşitsizliğinin farkında olarak çalışmaya devam etmek gerçekten zor ve devamlı olarak "3 gün çalış ara ver 3 gün çalış ara ver moralin bozulsun tekrar ara ver hayalin aklına gelsin tekrar başla" bu döngüden asla dışarı çıkamıyorum. 11. sınıfta açık liseye geçtim ve koca 2 yılı çöp ettim, o zamanda çoğu şeyin farkındaydım fakat başka bir çarem olmadığının farkında değildim. Bu yıl kesin yaparım diyip tekrar çalışmaya başladım sonuç olarak 3 ayımı daha çöp ettim ve bu konuyu kesinlikle açmam gerektiğini düşündüm. Sokakta görülünce mahalle abisi veya eleman diye anılan birinden ciddi bir tavsiye bekliyorum çünkü tavsiye verecek bir büyüğüm hiçbir zaman olmadı. İçimde bir şey yapmak için heves var fakat gerçekten imkanım yok ne yapsam olmuyor. Ben el bebek gül bebek büyüyen biri hiç değilim fakat o KYK yurtlarından birine adım atsam girer girmez kusarım. Liseyi yatarak geçirdiğim için OBP puanı da haliyle düşük hedeflediğim üniversiteyi kazanamayacağımı az çok kestirebiliyorum, orta puanlı bir üni var fakat ulaşım zor barınma zaten pahalı alışveriş desen ulaşım zor olduğundan yapılan alışverişin getir götürü yine zorluk çıkaracak. Bir kaç arkadaşla kirada oturma ihtimalim sıfırdan bile az, Hedeflediğim bölüm dijital oyun tasarımı bu alanda yetenekliyim ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum sadece üniversiteyle olmayacağını biliyorum ama üniversiteye gitmezsem aile baskısı yüzünden yine arpa boyu yol alamayacağım. Bir de Game Jam etkinliklerinin %90 lık kesimi istanbulda dönüyor gideceğim muhtemel üni ise muğlada. Kısacası durumu olan yaşıtlarımın çok iyi yerlerde olması ve benim bunun hayalini bile kuramayacak olmam çok zoruma gidiyor. Biri elime değnek verse ve bir anda en iyi eğitimi almayı dilesem bu sefer yıllardır acısını çektiğim anksiyete hastalığım işleri batıracak. Yalnızlığa aşırı derecede alışığım bunun hakkında sorun yok fakat desteksiz hissediyorum bana güven verebilecek tek bir şey bile yok maddi ya da manevi hiçbir dayanağım olmadı. Tavsiyelerinizi bekliyorum nasıl bir adım atabilirim lütfen yardımcı olun. Bu konuyu yazdığım sırada YT ana sayfama bu video çıktı (şuan daha kötü hissediyorum)