Bir programda nasıl ustalaşabilirim (atuocad solidworks vb... )

Reaksiyon skoru
15
merhabalar makine mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim malum okulun 1. sınıfı bitti yaz ayına girdik solidworks autocad gibi programları ileri derecede öğrenmek istiyorum lakin suan sadece udemy ve youtube gibi platformlardan öğrenıyorum buradaki egitimin sınıırlı oldugunu düşünüyorum bir sonraki seviye için ne yapmam lazım?

merhabalar makine mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim malum okulun 1. sınıfı bitti yaz ayına girdik solidworks autocad gibi programları ileri derecede öğrenmek istiyorum lakin suan sadece udemy ve youtube gibi platformlardan öğrenıyorum buradaki egitimin sınıırlı oldugunu düşünüyorum bir sonraki seviye için ne yapmam lazım?

Sadece öğretilenlerle durursan bir şey yapamazsın ve sınırlı gibi gelir. Oradan aldığın bilgilerle programı karıştırman ve kurcalaman lazım. Yoksa kendini geliştiremezsin, gördüğünle kalırsın.

Solidworks iyi de autocadle kafayı yorma kral. Mimar inşaat mühendisi olsan tam tersini derdim. Makine mühendisliğinde solidworks daha çok iş yapar ve ikisini aynı anda öğrenmen zor. Tamamen pratiğe bakıyor birinde ustalaşmak lazım o yüzden.
Ben şakır şakır autocad kullananı da gördüm her tıklamada mal mal ekrana bakanı da. Kısayolları ezbere bilmek, dim ayarlarken hangi parametrenin neyi değiştirdiğini tam olarak kavramak çok önemli.

bende makine ressamlığı öğrencisiyim, lise 3. sınıfa geçtim. bunlara ulaşmanın en kolay yolu; hocalarınla konuşucaksın, sana öğrenci şifresi vericekler ücretsiz bir şekilde hem solid hemde autocad in 2025 sürümünü kullanmana olanak sağlıyor. DÜZELTME (en önemli yeri eklemeyi unumuşum pardon) Sorbil gibi yerlerde de eğitimi veriliyor bunun.(ben denemedim ama gördüm) sınıftan samimi olduğun ve dersi senden daha iyi kavrayan 1 2 kişi varsa arada beraber çalışın. kendinize hedefler koyun. "bu gün şunu çizeceğiz, şunu tasarlayacağız" gibi. yapamadığın, anlmadığın yerde onlara danış, onlar da sana danışsın. iki uygulamanın da ana dili ingilizce zaten. birazcık kafa yorarak hangi komutun ne işe yaradığını da anlayabilirsiniz. iyi çalışmalar <3

Son düzenleme:
Oyle deme iyi gene pratik yapıp algoritmasını kavramalısın bunu yaparsan işin kolay böyle böyle olur YouTube kapatıp algoritmasını kavradiysan haklısın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,163
Üyeler
186,854
Son üye
apeiron1903
Geri