Neler Yeni

BİR YARIŞMA için yazı yazıdım (ülke genelinde )

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
yazıyı bırakıyorum
SUÇLU KİM ?
Merhabalar, size bugün teknoloji bağımlılığından bahsedeceğim.
başlayalım.

Teknoloji, resmen ayrı bir dünya. Milyonlarca şey var ancak bunun bir bağımlılık olması
çok tehlikelidir. Ve malesef biz bu tehlikedeyiz bile. Peki suçlu kim ? Çocukların eline tableti
telefonu veren ilgisiz aileler mi suçlu ? Yoksa oyun firmalarımı ? Yoksa telefonları tabletleri
bilgisayarları yapanlarmı ? Suçlu çevre mi ? Kim ? Malesef kendimizi böyle suçlayarak böyle
birşeye varamayız. Ozaman çocuklara soralım
-Neden sürekli tablet oynuyosun yavrum ?
-Çok eğlenceli anne !
Eğlenceli olduğu için oynuyorlar peki çocuğu sürekli oyun oynayan çocukların ailelerine
sesleniyorum. Çocuğunuzla gerçekten hiç ilgilendinizmi ? derdini sordunuz mu ?
Yoksa ilgelenmeyip önüne telefonu tableti verdiniz ? Bu zamana a kadar çocuklarınıza
belki onlarca yasak verdiniz ne elde ettiniz ? Bunlar birşeyi değiştirdimi ?
Yasak vermek hiçbir zaman hiçbirşeyi değiştirmicek aileler değişmediği sürece.
Peki aileler napıyor ? Hala eski adetlerle yasaklar getirip bağırarak, döverek,
birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Ve suçladıkları oyun firmaları aileler oyun firmalarının
herhangi bir suçu yok. Onlar sadece para kazanmaya çalışıyorlar. Ve bir idda var oyunlar
piskoloji bozuyor diyorlar öyle bir şey yok. çocuka bağlı ve süreyle alakalı siz ilgilenmeyip
10 saat onun başında dururusa benimseyecektir. Yani oyunları youtube da izlediği kanalları
suçlayamazsınız. Suçlu sizsiniz. Eğer aileler ve toplum cehaletten kurtulup medenileşmezse
hiçbir değişmeyecek. Eğer aileler ve toplum çocuklarına Z kuşağına ilgilenirse belki bir başlangıç olur ve belki, biraz ümitimiz olur.

En İyi Cevap
7
yazıyı bırakıyorum
SUÇLU KİM ?
başlayalım.

Teknoloji, resmen ayrı bir dünya. Milyonlarca şey var ancak bunun bir bağımlılık olması
çok tehlikelidir. Ve malesef biz bu tehlikedeyiz bile. Peki suçlu kim ? Çocukların eline tableti
telefonu veren ilgisiz aileler mi suçlu ? Yoksa oyun firmalarımı ? Yoksa telefonları tabletleri
bilgisayarları yapanlarmı ? Suçlu çevre mi ? Kim ? Malesef kendimizi böyle suçlayarak böyle
-Çok eğlenceli anne !
Eğlenceli olduğu için oynuyorlar peki çocuğu sürekli oyun oynayan çocukların ailelerine
Yoksa ilgelenmeyip önüne telefonu tableti verdiniz ? Bu zamana a kadar çocuklarınıza
birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Ve suçladıkları oyun firmaları aileler oyun firmalarının
herhangi bir suçu yok. Onlar sadece para kazanmaya çalışıyorlar. Ve bir idda var oyunlar
piskoloji bozuyor diyorlar öyle bir şey yok. çocuka bağlı ve süreyle alakalı siz ilgilenmeyip
10 saat onun başında dururusa benimseyecektir. Yani oyunları youtube da izlediği kanalları
suçlayamazsınız. Suçlu sizsiniz. Eğer aileler ve toplum cehaletten kurtulup medenileşmezse
hiçbir değişmeyecek. Eğer aileler ve toplum çocuklarına Z kuşağına ilgilenirse belki bir başlangıç olur ve belki, biraz ümitimiz olur.
Çok haklısınız.Sonunda benle aynı fikirde olan birini buldum .d

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Kazanamazsın. Biraz daha kendini geliştir. Emeğine sağlık.

utku26

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
Utku Başer
yazıyı bırakıyorum
SUÇLU KİM ?
başlayalım.

-Çok eğlenceli anne !
ellerine sağlık konu tanıdık geldi. :)

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Bu iki yazıyı oku. 2. seni daha çok alakadar ediyor. Eğer yarışmada derece hedefliyor ya da yazının beğenilmesini istiyorsan üzerinde araştırma yapman ve süslü ve özgün bir dille yazman gerekiyor. İlerideki yarışmalara dik gözünü ve bol bol kitap oku, kompozisyon örneği incele. Kaynaklardan bilgi çek. Örneğin;
-Çok eğlenceli anne !
Bunu bir temele dayandır. Umarım anlatabilmişimdir. Yoksa jüriler direk eliyor. Bol şans.

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
Bu iki yazıyı oku. 2. seni daha çok alakadar ediyor. Eğer yarışmada derece hedefliyor ya da yazının beğenilmesini istiyorsan üzerinde araştırma yapman ve süslü ve özgün bir dille yazman gerekiyor. İlerideki yarışmalara dik gözünü ve bol bol kitap oku, kompozisyon örneği incele. Kaynaklardan bilgi çek. Örneğin;

Bunu bir temele dayandır. Umarım anlatabilmişimdir. Yoksa jüriler direk eliyor. Bol şans.
anladım birazdaha çalışıcam 10000 tl ödül var 1. ciye düşündümde RTX SİSTEM TOPLARIZ

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
anladım birazdaha çalışıcam 10000 TL ödül var 1. ciye düşündümde RTX SİSTEM TOPLARIZ
Hocam hevesini kırmak gibi olmasın biraz da torpil işliyor 😟 Yeşilay'ı bilmem iftira atmak gibi olmasın ama. Sağlam bir yazı yazmaya çalış ve eğer alanda ilerlemek istiyorsan takip et yarışmaları. Ha deyince yazıp kazanacağın bir alan değil edebiyat.

Swords

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Berat Yapıcı
Hocam hevesini kırmak gibi olmasın biraz da torpil işliyor 😟 Yeşilay'ı bilmem iftira atmak gibi olmasın ama. Sağlam bir yazı yazmaya çalış ve eğer alanda ilerlemek istiyorsan takip et yarışmaları. Ha deyince yazıp kazanacağın bir alan değil edebiyat.
torpil derken

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,116
Üyeler
167,254
Son üye
neso50
Top Bottom