Bisiklet alınırken nelere dikkat etmeliyim?

KaraKartall

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
695
Bütçe
15000
Arkadaşlar. Bisikletle ile ilgili fazla bilgim yok. Yaşım 29. Elektriksiz düz bisiklet bakıyorum. Spor amaçlı günlük süreceğim. Bacak kasları için. Alırken nelere dikkat edeyim? Hangi markaların hangi serileri tutuluyor ve iyi. Butcemi belirlemedim. Ancak maximum ortalama 15 bin gibi yeterli olur diye dusunuyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Yol bisikleti mi dağ bisikletimi hocam? Performans yapmıyacaksan ikiside iyidir.
Dağ bisikleti istiyorum. Performans cok yapmayacağım hız önemsiz. Hem taşlı yollarda hem düz asfalt yollarda da kullanacağım.

Dağ bisikleti istiyorum. Performans cok yapmayacağım hız önemsiz. Hem taşlı yollarda hem düz asfalt yollarda da kullanacağım.
1. Öncelikle boyuna göre bir kadro ve jant seçimi
2. Olarak hidrolik veya mekanik disk olması (hidrolikolursa daha iyi)
3. Maşa ve vites sisteminin markası
4. Parça uyumluluğu
Benim tavsiyem sıfır almak yerine 2. El temiz bir urun alman
Sıfırı 25-30k lık bisikleti ikinci elde 15 e bulursun

1. Öncelikle boyuna göre bir kadro ve jant seçimi
2. Olarak hidrolik veya mekanik disk olması (hidrolikolursa daha iyi)
3. Maşa ve vites sisteminin markası
4. Parça uyumluluğu
Benim tavsiyem sıfır almak yerine 2. El temiz bir urun alman
Sıfırı 25-30k lık bisikleti ikinci elde 15 e bulursun
Boyum 1.75. 2. Elde hangi markalara bakmam gerek tavsiyen var mj

Hafif olsun, boyuna uygun olsun. Senin boyun için 28 jant olsun. Kullan ve dene, öyle al. Hepsi az çok aynı. Marka çok da önemli değil.

Bisiklet markasının bir noktada aşırı önemi yok. Önemli olan kadro ve kadroya takılan parçaların kalitesi. Kadro kalitelidir gidon gidon boğazı vb parçalar adidir o zaman bisikletin bir manası olmaz. Fren sistemine aşırı takılmanı tavsiye etmem mekanik disk frenden kaçınman yeterli. Hidrolik fren illa şart değil ancak olması da kötü değil. Büyük bir kullanım kolaylığı ve hassaslık sağlıyor. Düzgün bir V frende her türlü işini yapacaktır. Hidrolik frenli bir bisiklet alacaksanız elinizde iş yapabilmeli öyle mahalledeki eski usul bisikletçiler kolay kolay yapamaz. Kullanılan tüm komponentleri kesinlikle araştırmalısınız. Bu parçaların kronik sorunu varsa da uzak durmanızı tavsiye etmem. Vites sisteminin giriş segment olmasından da kaçının. Maşada amortisör varsa kaliteli bir marka olmasına dikkat edin zoom maşa almayın. Son olarak da kadro boyuna dikkat edin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,211
Üyeler
183,076
Son üye
darangel
Geri