- Konu Sahibi Konu Sahibi
Kalori açığı vs biliyorum. Şuanki durumuma göre günlük 2300 Kalori ihtiyacım olan. 2000 Kalori tüketsem yeterli açık oluşur. Benim derdim o kadarda spor yapmak değil açıkçası. Kafama estimi sahile uzaklara gidip 3 4 saat gez dolaş sahile otur vs. Elektrikli motor alacağıma bisiklet alır sağlığıma da yardımcı olur diye düşündüm.Hocam 3 yıldın biraz daha uzun süredir vücut geliştirme yapıyorum. Kilo verebilmek için "kalori açığı" oluşturman lazım. Bu kalori açığı nasıl oluşur? Günlük alman gereken kalori miktarını öğreneceksin internet üzerinden. Akabinde yediğin içtiğin her şeyin kalorisini ve gramajını öğreneceksin ki bu genelde etiket değer bilgilerinde yazar. Aldığın kalori harcadığın kaloriden düşük olmaya başladığı an vücut kademeli olarak yağ yakmaya başlar fakat belirli bir bölgeden değil vücudun genelinden yakar. 30 dk da bilmem kaç km ymiş hayvan gibi abanmakmış. Bunlar çok genel düşünceler. Sen gün içerisinde saatlerce hayvanlar gibi bisiklet sür (muhtemelen sakatlanırsın) ama yine de git akşamında hamburger pizza ye. Hiçbir şey fark etmez aynı şekilde kilon devam eder tek değişen şey bacaklarının biraz daha güçlenmesi olur. Fabrika örneğinde saatlerce ağır iş yapıp kaslı olmayan insanların sebebi de bu işte. Çok araştırma yapman lazım ve kesinlikle ama kesinlikle bir uzmandan (Personal Trainer veya Spor Doktoru) tavsiye almalısın. Kalori açığı konusunu araştır mutlaka.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Evde yeterli alanım yok böyle makineler alamam![]()
Eliptik bisiklet yani uzay yürüyüşü normal bisikletten kat be kat etkili bir şey, alcaksan yürüme bandı veya bisiklet değil bunu al. Alev alev yakıyor adeleleri sürerken.