Bisiklet Önerisi Bekliyorum.Bisiklet sürmek göbek yağ erimesinde yardımcıolurmu?

Hocam 3 yıldın biraz daha uzun süredir vücut geliştirme yapıyorum. Kilo verebilmek için "kalori açığı" oluşturman lazım. Bu kalori açığı nasıl oluşur? Günlük alman gereken kalori miktarını öğreneceksin internet üzerinden. Akabinde yediğin içtiğin her şeyin kalorisini ve gramajını öğreneceksin ki bu genelde etiket değer bilgilerinde yazar. Aldığın kalori harcadığın kaloriden düşük olmaya başladığı an vücut kademeli olarak yağ yakmaya başlar fakat belirli bir bölgeden değil vücudun genelinden yakar. 30 dk da bilmem kaç km ymiş hayvan gibi abanmakmış. Bunlar çok genel düşünceler. Sen gün içerisinde saatlerce hayvanlar gibi bisiklet sür (muhtemelen sakatlanırsın) ama yine de git akşamında hamburger pizza ye. Hiçbir şey fark etmez aynı şekilde kilon devam eder tek değişen şey bacaklarının biraz daha güçlenmesi olur. Fabrika örneğinde saatlerce ağır iş yapıp kaslı olmayan insanların sebebi de bu işte. Çok araştırma yapman lazım ve kesinlikle ama kesinlikle bir uzmandan (Personal Trainer veya Spor Doktoru) tavsiye almalısın. Kalori açığı konusunu araştır mutlaka.
Kalori açığı vs biliyorum. Şuanki durumuma göre günlük 2300 Kalori ihtiyacım olan. 2000 Kalori tüketsem yeterli açık oluşur. Benim derdim o kadarda spor yapmak değil açıkçası. Kafama estimi sahile uzaklara gidip 3 4 saat gez dolaş sahile otur vs. Elektrikli motor alacağıma bisiklet alır sağlığıma da yardımcı olur diye düşündüm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

eliptik-bisiklet-500.jpg

Eliptik bisiklet yani uzay yürüyüşü normal bisikletten kat be kat etkili bir şey, alcaksan yürüme bandı veya bisiklet değil bunu al. Alev alev yakıyor adeleleri sürerken.
Evde yeterli alanım yok böyle makineler alamam

Koşu bandı yağ yakımın da etkili olur ama bisiklet zor trafik var mahalle arası bir sürü insan var yani bacak çalıştırır ama göbek zor yakarsın.
Mahalle arası ancak işlerim için kullanırım. Gezmek dolaşmak için yola çıkarsam ilçe değiştiririm sahile giderim dolaşırım vs. Buda yaklaşık 3 4 saati bulur rahat

İster bisiklet olsun ister yürümek olsun fark etmez sonuçta bunların hepsi kalori yaktırır ve yağ yakmak için de önemli olan kalori açığı yaratmaktır. Bisikleti hafif eğimli bir yokuşta sürerseniz çok daha fazla kalori yakarsınız.

Sağlıklı kilo vermek için bisiklet kesinlikle çok iyi. Ama ben işlerimi halledecek kadar süreyim dersen pek birsey olmaz. Her gün hedeflediğini kaloriyi yakacak kadar mesafe katetmen gerek. Ben salcano ng650 kullandığım için onu öneririm. Ama yaşadığın yerlerde bisiklet yolları rota olusturabilecegin uzun güvenli temiz yollar varsa yol bisikletleri daha iyi olur.

Sağlıklı kilo vermek için bisiklet kesinlikle çok iyi. Ama ben işlerimi halledecek kadar süreyim dersen pek birsey olmaz. Her gün hedeflediğini kaloriyi yakacak kadar mesafe katetmen gerek. Ben salcano ng650 kullandığım için onu öneririm. Ama yaşadığın yerlerde bisiklet yolları rota olusturabilecegin uzun güvenli temiz yollar varsa yol bisikletleri daha iyi olur.
Sakarya da yaşıyorum Dünya da bisiklet şehri olarak seçilen yerlerden biri. Ama tabi benim görüşüm şehir içi vs bisiklet için yeterli alan yok ama bisiklet rotaları var. Sahil, ormanlık, vs

Sakarya da yaşıyorum Dünya da bisiklet şehri olarak seçilen yerlerden biri. Ama tabi benim görüşüm şehir içi vs bisiklet için yeterli alan yok ama bisiklet rotaları var. Sahil, ormanlık, vs
Yok zaten şehir içinde sürme daha o kadar medeni değiliz gerektikçe gir sadece. Sahil orman yolları ise bisiklet için birebir muazzam zevk alırsın keşke benimde böyle imkanım olsa. Bisiklet turlarına da katil mesela. Hatta biraz profesyonellesince İstanbula bile gidip gelebilirsin

Bisiklet sürmeyi seviyorum ve normalde işlerimi de yapmak için kargoya gitmek vs işler için istiyordum. Bu aralar biraz kilo aldım etkili olur mu özellikle göbek yağları için? Öneriniz için şimdiden teşekkürler
Bacak ve karın bölgesine faydası var özellikle bacaklara tavsiye ederim vaktiniz varsa günde 5 6 saat takılın gezin.

Yok zaten şehir içinde sürme daha o kadar medeni değiliz gerektikçe gir sadece. Sahil orman yolları ise bisiklet için birebir muazzam zevk alırsın keşke benimde böyle imkanım olsa. Bisiklet turlarına da katil mesela. Hatta biraz profesyonellesince İstanbula bile gidip gelebilirsin
Vakit imkan olduktan sonra neden olmasın.

Bacak ve karın bölgesine faydası var özellikle bacaklara tavsiye ederim vaktiniz varsa günde 5 6 saat takılın gezin.
İşten sonra bana kalan süre uyuyana kadar zaten 5 saat falan. Ama mutlaka izin günü özellikle turlarım. Güzel bir bisiklet lazım sadece

Vakit imkan olduktan sonra neden olmasın.

İşten sonra bana kalan süre uyuyana kadar zaten 5 saat falan. Ama mutlaka izin günü özellikle turlarım. Güzel bir bisiklet lazım sadece
Ama kendini aşırı zorlama sıcakta sıkıntı malum

Kalori açığı vs biliyorum. Şuanki durumuma göre günlük 2300 Kalori ihtiyacım olan. 2000 Kalori tüketsem yeterli açık oluşur. Benim derdim o kadarda spor yapmak değil açıkçası. Kafama estimi sahile uzaklara gidip 3 4 saat gez dolaş sahile otur vs. Elektrikli motor alacağıma bisiklet alır sağlığıma da yardımcı olur diye düşündüm.

Evde yeterli alanım yok böyle makineler alamam
Hocam o zaman bu şekilde devam et. Kalori açığı muhabbetlerine hakimsin zaten vermen gereken kalori açığının ne kadar olduğunu bile biliyorsun buna ek olarak sana söyleyebileceğim tek şey kafan estiğinde sürmek mentalitesi yerine daha düzenli bi bisiklet sürme mentalitesine geçebiliriz yani haftada 4-5 gibi mesela. Sürmediğin günler de beslenmene dikkat ettiğin sürece sıkıntı yok. Hareket şart hocam hem kalp sağlığı hem ciğer sağlığı hem ödem atma hem yağ yakma vs. vs.

Her şey kalori açığı değil kardeşim devam et. Koşu bandı tavsiye eden bile gördüm. Bisiklet gayet iyi. Kardiyovasküler faydalı kümülatif olarak kilo verme sürecini ve sağlığını etkiler. Gerçekler youtube'daki tr influencerları gibi 2000 kalori yakıyorsan 1500 al kilo verirsin şeklinde olmuyor. Durum böyle olsa olympia gidip kardiyo yapmazdı. Evinde bir şey yemeden yatardı enayi değilse.

Düzenli bisiklet hormon dengeni bile etkiler. Ya da başka kardiyolar. Göbeğini eritir evet. Ama bu soru seni yanlış yönlendirebilir. Eğer "göbeğim odaklı kilo vermek" istiyorum ise hayır göbeğini eritmez. Standart genetiğe sahip yetişkin bir erkeksen vücutta atılacak yağ kalmayınca göbeğe geçer. Oranın iyice düşmedikçe her zaman göbeğin olur. Soru "göbek yağımın yakım hızını etkileyen güçlü bir faktör olur mu ?" ise aslında bu da hayır. Kardiyo günlük yağ yakımının %10'u civarıdır. Belki daha da az. Çok büyük pay metabolizmadadır. Ama başta da dediğim gibi bisiklet bunu da etkileyeceği için dolaylı yoldan cevabı evet.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,760
Üyeler
183,887
Son üye
Kaloriferci Ahmet
Geri