Neler Yeni

Bisiklet tavsiyesi alabilir miyim?

Rusty_Cohle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
855
İsim
Rusty
Ergenlik çağında bisikleti çok severdim sonra çalınınca bir daha alaşım gelmedi yaklaşık 15 yıldır bisiklete binmiyorum desem yeridir.
Uzun vadeli orta kaliteli f/p şehir içi surmelik bisiklet önerisi yapabilir misiniz?
Günde 1-2 saat sürebilirim

Shourd

80+ Gold
Ergenlik çağında bisikleti çok severdim sonra çalınınca bir daha alaşım gelmedi yaklaşık 15 yıldır bisiklete binmiyorum desem yeridir.
Uzun vadeli orta kaliteli f/p şehir içi surmelik bisiklet önerisi yapabilir misiniz?
Günde 1-2 saat sürebilirim
fiyat nedir e hangi tür arıyorsun

Rusty_Cohle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
855
İsim
Rusty
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
fiyat nedir e hangi tür arıyorsun
İnternette biraz araştırdım dağ gibi bilgiler var. 10-20k arası olabilir şehir içi, disk frenli. İkinci el almak isterim ama neye dikkat etmek gerekir çok cahilim bu konuda

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Kron Tx modellerine bakabilirsin bir ara bende merak sarmıştım ama almak nasip olmadı. Mekanizmasına frenlerine bakmak gerek sanırım en önemlileri onlar çünkü tabii uzmanı aktif kullanan biri gelir daha iyi bilgi verebilir.

The Semih

80+ Gold
Ben 16K ya Bianchi magma 29S aldım bisikletten çok anlamam ama sürdüğüm en iyi bisiklet.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
İnternette biraz araştırdım dağ gibi bilgiler var. 10-20k arası olabilir şehir içi, disk frenli. İkinci el almak isterim ama neye dikkat etmek gerekir çok cahilim bu konuda
Hocam disklerde yamukluk varmı
kadroda çatlak varmı (eğer kaynak yerlerine işik tutarsan çatlak varsa çok net belli olur)

Bisikleti ters çevir 5 dk sonra düz çevir frenler hava yapiyormu yapiyorsa içindeki yağ biraz azalmış demektir ya havasini alicaksin yada yağ kotu durumdaysa sifir yağ koyacaksın
frenlere hafif basip ileri geri ittirince boşluk varmı yada cyk cyak sesler geliyormu yağ bulaşıp bulaşmadığını anlayabilmen için yağ varsa diskini ve balatani balata spreyi ile temizleyip balatalarini 2 dakika ocaktaki ateşte pişir biraz kotu kokar ama yağ gidiyor daha ses yapmaz
Jantlara bak arkayı önü döndür boşluk varmı akordunda ciddi yamukluk sekme varmı eğer hafifse ince akort ile cozulur ama çok ani sert şekilde 8 çiziyorsa çember göçmüş olabilir
Gobeklerde boşluk varmı aynakolda boşluk varmı varsa sebebi ne rulmanlardanmı yoksa çektirme kapağindan vs mi ona iyi bakman lazim gobege gore bu değişir bisikleti surerken akicimi tekerler hemen duruyormu vs bunlara iyice bakman senin için iyi olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam disklerde yamukluk varmı
kadroda çatlak varmı (eğer kaynak yerlerine işik tutarsan çatlak varsa çok net belli olur)

Bisikleti ters çevir 5 dk sonra düz çevir frenler hava yapiyormu yapiyorsa içindeki yağ biraz azalmış demektir ya havasini alicaksin yada yağ kotu durumdaysa sifir yağ koyacaksın
frenlere hafif basip ileri geri ittirince boşluk varmı yada cyk cyak sesler geliyormu yağ bulaşıp bulaşmadığını anlayabilmen için yağ varsa diskini ve balatani balata spreyi ile temizleyip balatalarini 2 dakika ocaktaki ateşte pişir biraz kotu kokar ama yağ gidiyor daha ses yapmaz
Jantlara bak arkayı önü döndür boşluk varmı akordunda ciddi yamukluk sekme varmı eğer hafifse ince akort ile cozulur ama çok ani sert şekilde 8 çiziyorsa çember göçmüş olabilir
Gobeklerde boşluk varmı aynakolda boşluk varmı varsa sebebi ne rulmanlardanmı yoksa çektirme kapağindan vs mi ona iyi bakman lazim gobege gore bu değişir bisikleti surerken akicimi tekerler hemen duruyormu vs bunlara iyice bakman senin için iyi olur
Ek: maşa konusu bu fiyat bandinda air maşa bulamayabilirsin coil olur genellikle coillerde fabrikasyon geneli çok iyi çalişmiyor varsa kilit ve preload ayarlarini kontrol et çalişiyorlarsa kullan geç air ise kilit yada compression ve rebound ayarlari olur bunları kontrol et maşayi aniden bastirip yukari çektiğinde rebound full açikken vurma yapiyormu bunu kontrol et yapiyorsa bakim ile hallolur dert değil pek sadece masraftan kaçman için oneri

Top Bottom