igito
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 1,768
sivi sogutmayiNeyi?
sivi sogutmayiNeyi?
Fan maliyeti sıvı soğutmadan pahalıya gelebilir. Kaliteli ve statik basıncı yüksek sahip fanlar pahalı oluyor.Biraz böyle kullanacağım zaten genelde o kadar hızlanmıyor. Çok dayanılmaz hale gelirse fan değişikliğine gideriz
3.090₺ idi şuan 3.200₺sivi sogutmayi
Bende v2 240 lığı var ryzen 7 9700x ile kullandım 2 3 gün sesinden dolayı söktüm aşırı gürültülü hava soğutucuma geri döndüm deepcool ak620 zero darkGeçen hafta Bitfenix Cube 360mm sıvı soğutma satın aldım ama şehir dışına gittiğim için ancak kurabildim. İşlemcim 12400F ve kasa Rampage X-Horse idi. MSI Mag Pano 100R PZ kasaya kurdum Bitfenix'i. RGB kabloları çok zorladı beni ama benim aptallığımmış. Stok fan ile boşta 70, oyunda 80+ derecelere çıkan 12400F işlemcim artık boşta 30, oyunda 35-40 derecelerde geziyor artık. Soğutucu aşırııı sessiz çalışıyor ayrıca. Estetik açıdan güzel diye bu modeli almıştım ve beklentimin üstünde güzellikte bir şeyle karşılaştım. Gerçekten harika bir görüntüsü var. 4000 TL gibi bir fiyata almıştım. Hem fiyat hem performans hem estetik olarak efsane soğutucu. İşlemciyi yük altına sokmadım ama sorularınızı alabilirim.
(Yakın zamanda 7800x3D işlemciye geçmeyi düşünüyorum o zaman güncellerim)
(Hava kararınca foto eklerim şuan kamereda kötü çıkıyor)
onu iade ederim 5k falan veririm dersen ben thermalright frozen warframe 360 aldim i5 13400f ilemci 120 watt degerlerinde 55 56 derecede sabit tuttuFan maliyeti sıvı soğutmadan pahalıya gelebilir. Kaliteli ve statik basıncı yüksek sahip fanlar pahalı oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
3.090₺ idi şuan 3.200₺
Aldığım soğutucuyu baya araştırdım ve inceledim bu da güçlüdür.onu iade ederim 5k falan veririm dersen ben thermalright frozen warframe 360 aldim i5 13400f ilemci 120 watt degerlerinde 55 56 derecede sabit tuttu
Bir de ben ekranlı modellere pek güvenemiyorum. Ekranına bir şey olur ölü piksel veya şerit çizgi filan oluşur. Garantisi bittikten sonra uğraş.onu iade ederim 5k falan veririm dersen ben thermalright frozen warframe 360 aldim i5 13400f ilemci 120 watt degerlerinde 55 56 derecede sabit tuttu
ha bi dk ben konu sahibininAldığım soğutucuyu baya araştırdım ve inceledim bu da güçlüdür.
Büyük zar da soğutmak daha kolay amd tek ccd 90w üzeri çekince soğutmak zor oluyor.
Bir de ben ekranlı modellere pek güvenemiyorum. Ekranına bir şey olur ölü piksel veya şerit çizgi filan oluşur. Garantisi bittikten sonra uğraş.
bu mesajını görüp senin mesajı etiketlemişim karışıklık olmuş telden bakıyodum şimdi pc ye geçtimBir tane fan yalpaladığı için oluyormuş onu elimle durdurunca ses kalmıyor. Nasıl düzelticem bilmiyorum
Boşta 40 derecenin altına düşmesi demek normal bir sıcaklık değil direk soğuk demek. O dereceler gayet normal bu işlemciler için. Neyini beğenmedin anlamadım tam olarak. Ayrıca sıcaklıklar fazla geliyorsa 9800x3D alabilirsin çok daha az TDP'ye sahipBoşta bile 40 dereceden aşağı düşmüyor anlık peekler olursa 50-55 derece oyunlarda pbo olmasa da online oyunlar da 70-75 dereceden düşmeyecektir. LGA1954 sokete sahip intel işlemciler çıktığı gibi geçmeyi planlıyorum.
Sistem kapalıyken fanın göbeğinden ileri geri ileri geri milini oynat iyice rulman yağlansın hem sürtünme gider hem yalpalama.Bir tane fan yalpaladığı için oluyormuş onu elimle durdurunca ses kalmıyor. Nasıl düzelticem bilmiyorum
40 derece en iyimser hali anlık peek atmalar çok oluyor ryzen işlemciler sürekli turbo boost yapıyorlar idle da TBP kapatmıyor intel gibi.Boşta 40 derecenin altına düşmesi demek normal bir sıcaklık değil direk soğuk demek. O dereceler gayet normal bu işlemciler için. Neyini beğenmedin anlamadım tam olarak. Ayrıca sıcaklıklar fazla geliyorsa 9800x3D alabilirsin çok daha az TDP'ye sahip