Yardım Bitfenix Cube v2 240mm kablo bağlantısı

misemise

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
258
Arkadaşlar pompanın kablosunu pump süs ye radyatörün fanlarını CPU fana bağladım doğrumudur? Bu şekilde çok sesli çalıştı yerlerini değiştirdim yine çok sesli çalıştı kafa ütülüyor doğru bağlantı hangisidir yardım bekliyorum

Ekler

• 1000028354.webp
    1000028354.webp
    221.7 KB · Hit: 25
Sıvı soğutucu kullanmıyorum ama yaptığınızın doğru olması lazım.

Arkadaşlar pompanın kablosunu pump süs ye radyatörün fanlarını CPU fana bağladım doğrumudur? Bu şekilde çok sesli çalıştı yerlerini değiştirdim yine çok sesli çalıştı kafa ütülüyor doğru bağlantı hangisidir yardım bekliyorum
aio fanlari cpu_fan aio pompasi pump_sys olmasi lazim. Yani dogrudur. Cok sesli calisti dediginiz hangisi? Eger fanlardan bahsediyorsaniz onu ayarlayabilirsiniz. yok eger pompadan bahsediyorsaniz o pompanin full hizda calismasi gerekiyor tn eger cok ses oluyorsa arastirma yapip daha guzel aio bakabilirsiniz

Soğutucu fanı CPU Fan'a,
Pompayı PUMP SYS doğru yapmışsınız.
Pompayı diğer yerlere takmayın hocam.
SYS FAN kasa fanları için.

Soğutucu fanı CPU Fan'a,
Pompayı PUMP SYS doğru yapmışsınız.
Pompayı diğer yerlere takmayın hocam.
SYS FAN kasa fanları için.
Sağ ol ryzen 7 9700X 90 dereceleri görüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aio fanlari cpu_fan aio pompasi pump_sys olmasi lazim. Yani dogrudur. Cok sesli calisti dediginiz hangisi? Eger fanlardan bahsediyorsaniz onu ayarlayabilirsiniz. yok eger pompadan bahsediyorsaniz o pompanin full hizda calismasi gerekiyor tn eger cok ses oluyorsa arastirma yapip daha guzel aio bakabilirsiniz
Fanlar çok gürültülü çalışıyor söküp macunu temizledim tekrar macun sürdüm bu sefer ince katman halinde sürdüm sanki ses azaldı gibi bu sıvı soğutma vok kanalında 9800x3d işlemciyi 240mm cinebenc r23 testinde 76 derece de tuttu benim 9700X işlemcimi 90 dereceler de çalıştırıyor anlam veremiyorum

Fanlar çok gürültülü çalışıyor söküp macunu temizledim tekrar macun sürdüm bu sefer ince katman halinde sürdüm sanki ses azaldı gibi bu sıvı soğutma vok kanalında 9800x3d işlemciyi 240mm cinebenc r23 testinde 76 derece de tuttu benim 9700X işlemcimi 90 dereceler de çalıştırıyor anlam veremiyorum
Bak sana kendimden ornek vereyim. Ben daha yeni i7-14700kf aldim. Elimde 240 mm vardi. cine de 85 ustune cikiyodu ve islemci throttle oluyodu. Gittim 360 mm masterliquid core ii aldim tam yukte iken 82 den yukari adim atmiyor. Eger radyator fanlarin bilgisayari calistirdiktan bir iki dk sonra bile tam hizda calisiyorsa biostan veya ilgili yazilimdan asagida oldugu gibi ayarlama yapabiliyosun (sende bu grafik varmi bilmiyorum). Eger tam yuk altinda fanlarin tam hizda calisiyor ise normal.

Ekler

• Screenshot 2025-08-28 183215.webp
    Screenshot 2025-08-28 183215.webp
    13.9 KB · Hit: 13

9800X3D sonuçlarınız çok iyi ama 9700X sıcaklık değerleri hakim olduğum bir işlemci değil hocam.
Normalde çok ısınan bir işlemci değil diye biliyordum ben sadece.
Oyunlarda ki sıcaklık değerlerine bakar mısınız?
Birde BIOS'dan fan eğrisine bakar mısınız?

Bak sana birkac bilgi daha gondereyim. islemci i7-1400kf aio ise masterliquid core ii 360 mm

Bu da disariya cikan ses. Biraz yakindan cektigim icin asiri sesli gibi duruyo olabilir. birkaz sniye sonra duyacak oldugun gir gir gir asesi ise pompa sesi ve sistem tam yukte degil buna gore hesap et.

Screenshot 2025-08-28 183547.webp

Ben pompayi cpuya bagladigimdan oturu cpu fan rpm i yuksek gormektesin aslinda o hizda calisan pompa yani yanilmayasin. fakat radyator fanlarini da bir coklayici ile cpu_fan a da baglamis durumdayim. pompada pwm kontrolu olmadigindan full calismakta ve sistem full calisiyor olarak gormekte. ama ben yazilim uzerinde fan egrisini ayarladigimdan ve radyator fanlari pwm kontrollu olarak calistigindan dolayi yaklasik olarak 1500-2000 rpm olarak calismakta. Bilmem anlatabildim mi

Son düzenleme:
kanka aynı sıvı soğutucu bende var, biraz devirdaim yapması lazım sonra düzeliyor diye hatırlıyorum. ama gürültü hala geçmiyorsa bir garantiye yollayın derim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,892
Üyeler
186,808
Son üye
maskelifalcao
Geri