Bjj'ye başlarken ilk ders deneyimi önerisi

Reaksiyon skoru
16
Yarın sorun olmazsa Bjj'ye başlayacağım. Dümenden de olsa kimura, guillotine, rear naked choke, darce choke, triangle choke, armbar, ARM triangle falan biliyorum. İlk ders nasıl geçiyor ve tavsiyeleriniz nelerdir?

Ananı ağlatıyorlar. Emdiğin süt burnundan geliyor. Ağır kondisyon çalışmaları. Gece ağrıdan uyuyamazsın.

Yarın sorun olmazsa Bjj'ye başlayacağım. Dümenden de olsa kimura, guillotine, rear naked choke, darce choke, triangle choke, armbar, ARM triangle falan biliyorum. İlk ders nasıl geçiyor ve tavsiyeleriniz nelerdir?
Oğlum Türkce yazsana bune

devletin anayasanın üçüncü maddesi uyarınca tek resmî eğitim ve konuşma dili Türkçedir

Hevesini kırmak gibi olmasın ama başlar başlamaz o hareketleri göstermiyorlar. İlk önce sağlam bir kondisyon yüklemesi oluyor. Belki arada bir tutuş tekniklerini gösterirler. Ama ilk dersler büyük ihtimalle kondisyon ağırlıklı geçer. En azından boksta öyleydi. Bunun da pek farkı yoktur o açıdan.

BJJ pek anlamam ama genel olarak dövüş salonlarında haftanın 3 günü ders var ise 2 günü ağır kardiyo olur 1 günü sparring falan olur

Hoca escape ve takedownları calıştırdı aslında birazda ben geç geldim salona erken gidemedim ama yinede keyifliydi
BJJ ve Güreş yapmayı çok istiyorum bende. Fakat yaşım 17 olduğundan güreş kurslarına almadılar. BJJ kursları ise özel oluyor ve bu yüzden pek bir geleceği yok gibi. Plan MMA Boks altyapısından geliyorum milli takım deneyimim de var fakat apk abiler sağolsun çok fena torpil ve illegal dönüyor o yüzden bıktırdılar. Bakalım Hyperion ve Khan Fight'da potansiyel var gibi görünüyor.

Son düzenleme:
BJJ ve Güreş yapmayı çok istiyorum bende. Fakat yaşım 17 olduğundan güreş kurslarına almıyorlar. BJJ kursları ise özel oluyor ve bu yüzden pek bir geleceği yok gibi. Plan MMA Boks altyapısından geliyorum milli takım deneyimim de var fakat apk abiler sağolsun çok fena torpil ve illegal dönüyor o yüzden bıktırdılar. Bakalım Hyperion ve Khan Fight'da potansiyel var gibi görünüyor.
Nasıl almıyorlar? Yaş sınırı mı var? Ne zamandan beri?

Nasıl almıyorlar? Yaş sınırı mı var? Ne zamandan beri?
Hocam, devlet kurslarında yaş sınırı var. Tam olarak 13 mü yoksa daha küçük yaşlarda mı almıyorlar emin değilim, ama benim gördüğüm kadarıyla 13 yaşındakileri bile kabul etmiyorlar. (büyük ihtimalle taş sınırı 10 falan herhalde) Özel kurslar ise Türkiye’de genellikle pek iyi olmuyor. Parası olan aileler, çocuklarını daha çok eğlensin ya da enerjisini atsın diye gönderiyor. Yani bu kurslar gelişimden ziyade spor amaçlı oluyor.

Hocam, devlet kurslarında yaş sınırı var. Tam olarak 13 mü yoksa daha küçük yaşlarda mı almıyorlar emin değilim, ama benim gördüğüm kadarıyla 13 yaşındakileri bile kabul etmiyorlar. (büyük ihtimalle taş sınırı 10 falan herhalde) Özel kurslar ise Türkiye’de genellikle pek iyi olmuyor. Parası olan aileler, çocuklarını daha çok eğlensin ya da enerjisini atsın diye gönderiyor. Yani bu kurslar gelişimden ziyade spor amaçlı oluyor.
Sen 17 mişsin. 17 13'den büyük değil mi? Çok şey değişmiş ülkede.

Sen 17 mişsin. 17 13'den büyük değil mi? Çok şey değişmiş ülkede.
Mesele o değil hocam. 17'nin 13'den büyük olduğunu bende biliyoprum fakat hani sınır 18-19-20 olsa "hadi" diyeceğim fakat yaş sınırı 10 hatta daha da altında olabilir. Yani çok saçma ve elimden pek de bir şey gelmeyen, üzücü bir durum.

Mesele o değil hocam. 17'nin 13'den büyük olduğunu bende biliyoprum fakat hani sınır 18-19-20 olsa "hadi" diyeceğim fakat yaş sınırı 10 hatta daha da altında olabilir. Yani çok saçma ve elimden pek de bir şey gelmeyen, üzücü bir durum.
Senin kayıt olmana engel bir durum yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,183
Üyeler
185,038
Son üye
Albatros6417
Geri