Bluetooth Kontrolcü Kullanırken GPU Kullanımı Düşüyor

MUKAN

80+
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
45
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır Gamesir Cyclone Pro kontrolcüsünü PC’de Bluetooth üzerinden XInput protokolü ile kullanıyorum. Uzun süre sorunsuz çalıştı, ta ki Gears of War Reloaded oyununu kurana kadar. Oyun açılırken bir anti-cheat yazılımı yüklendi ve ayrıca Xbox Input ile ilgili bir ibare göründü. Oyunu bir süre oynadıktan sonra FPS düşüşleri yaşamaya başladım.

MSI Afterburner’ı açtığımda GPU kullanımının düştüğünü fark ettim. Sorunun kaynağının Bluetooth kontrolcüden kaynaklandığını gördüm; klavye ve mouse ile oynadığımda veya 2.4 GHz alıcı ile bağlandığımda bu problem oluşmuyor.

Bluetooth sürücülerini kaldırıp yeniden kurdum, Xbox Bluetooth bağlantısını kestim ve kontrolcüyü tekrar bağladım, fakat sorun çözülmedi. Aygıt yöneticisinden bağlı kontrolcülere ve gizli aygıtlara baktım, herhangi bir sorun görünmüyordu. Windows 10 kullanıyorum ve sürücüleri de güncelledim, fakat problem devam ediyor.

İnternette yaptığım araştırmalarda çoğu çözüm “alıcı ile bağlayın” veya “kabloyla bağlayın” diyor, ancak bunlar benim için geçici çözümler. Bluetooth üzerinden bağlanmaya devam etmek istiyorum çünkü Forza Horizon 5’te tetik titreşimleri ancak bu şekilde çalışıyor.

Sanırım yazılımsal bir çakışma söz konusu; kontrolcünün veya donanımın kendisinde bir problem olduğunu düşünmüyorum.
Bu sorunu yıllar önce Xbox One S kontrolcüsü ile de yaşamıştım; o zaman da Bluetooth üzerinden bilgisayarda kullanıyordum ve aynı sorunlar ortaya çıkıyordu.

Geri