Mobapad HuBen 2 - İlk İzlenim

MUKAN

80+
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
55
İlk İzlenim

Mobapad HuBen 2’nin kutusu ilk bakışta biraz büyük görünüyor; sebebi taşıma çantasının kutuya dahil edilmesi. Kutuyu açtığınızda sizi oldukça dolu ve premium bir içerik karşılıyor.

Kutu içeriğinde:

Kontrolcünün kendisi

Taşıma çantası

Ekstra bir “cross” tarzı yön tuşu

Örgü USB kablo

2.4 GHz alıcı

Kutudan çıkan malzemeler hem düzenli şekilde yerleştirilmiş hem de kaliteli his veriyor.
Kontrolcüyü ilk elinize aldığınızda ağırlık olarak ideal bir denge sağladığını fark ediyorsunuz. Malzeme kalitesi üst seviyede; ön yüzey parlak bir kaplama, tutma kısımlarında ise kauçuk yerine farklı bir malzeme kullanılmış ve rahat bir tutuş sağlıyor.

Tasarım ve Ergonomi

HuBen 2, Xbox tarzı tuş yerleşimine sahip. Ergonomik olarak gayet rahat.

Tutma kısımlarında kullanılan malzeme, kauçuk olmasa da elden kayma hissi yaratmıyor ve uzun süreli kullanımda terleme problemi yok.

RGB aydınlatma sadece logo tuşunda mevcut. Parlaklığı ayarlanabiliyor, yanıp sönme modları veya tamamen kapatma seçenekleri var. Sabit tek bir renk seçilebiliyor; dinamik RGB geçişleri mevcut değil.

Tuşlar ve Tetikler

Aksiyon tuşları (A, B, X, Y) mekanik yapıda ve bastığınızda belirgin bir klik sesi çıkarıyor. Mekanik olmasına rağmen membran hissiyatına yakın bir geri bildirim sunması, bastığınızı fiziksel olarak hissetmeyi sağlıyor.

Omuz tuşları (LB/RB) sesli ama her açıdan basabiliyorsunuz.

Tetikler (LT/RT) uzun mesafeli ve yumuşak basışlı; yarış oyunları için ideal. Başlangıçta fark edilebilir bir ölü bölge mevcut, ancak sona doğru bu problem yok. Tetiklerde ayrıca kilit özelliği bulunuyor; micro switch moduna geçiş yapılabiliyor.

Kontrolcünün arka tarafında 4 adet programlanabilir tuş var. Bunlardan iki tanesi iyi yerleştirilmiş, diğer iki tanesi (M1-M2) ergonomik açıdan pek kullanışlı değil.

D-pad değiştirilebilir ve özellikle dairesel versiyonu dövüş oyunları için oldukça rahat.

Bağlantı ve Uyumluluk

HuBen 2, 2.4 GHz alıcı, Bluetooth ve kablo ile bağlanabiliyor. Üç modda da stabil ve gecikmesiz çalışıyor.

PC üzerinde denedim; Switch emülatörü üzerinde de Pro Controller olarak sorunsuz çalıştı.

Yazılım ve Özelleştirme

PC yazılımı sade ve anlaşılır. Yazılım üzerinden:

Tuş atamaları

Tetik ve joystick hassasiyet ayarları

Aydınlatma seçenekleri

Titreşim seviyesi

Yazılım/firmware güncellemeleri
kolayca yapılabiliyor. Güncellemeler sorunsuz uygulanıyor ve menü kullanımı rahat.

Titreşim ve HD Rumble Deneyimi

HuBen 2, HD Rumble desteği sunuyor. Standart motorlardan farklı olarak daha hassas ve detaylı titreşimler üretiyor.

Güçlü bir sarsıntı yerine yumuşak ve rafine bir his veriyor.

Yarış oyunlarında aracın kayması veya yol dışına çıkma gibi durumlarda titreşimler daha detaylı hissediliyor.

Switch oyunlarıyla uyumlu tasarlanmış; PC’de de standart motorlara göre daha detaylı geri bildirim sağlıyor.

DualSense benzeri haptic feedback hissi yok, fakat klasik motorlara kıyasla fark net.

Pil Ömrü

Batarya test edilmedi, üretici verilerine göre 20 saat kullanım süresi sunuyor.

Genel İlk İzlenim – Artılar & Eksiler

Beğendiğim Özellikler:

Yüksek malzeme kalitesi ve sağlam işçilik

Ergonomik tasarım, ele iyi oturuyor

Aksiyon tuşları, D-pad ve tetiklerin hissiyatı

Uzun mesafeli tetikler (yarış oyunları için ideal)

HD Rumble ve jiroskop desteği

Switch uyumluluğu

Zengin kutu içeriği (taşıma çantası, ekstra yön tuşu, örgü kablo)

Parlak beyaz yüzey dayanıklı, uzun vadede sararma veya yapışkanlık yapmaz

Geliştirilmesi Gereken Noktalar:

Tetiklerde başlangıçta fark edilen ölü bölge

Arka 4 programlanabilir tuşun içe dönük 2 tanesi ergonomik değil

Joysticklerde hafif dış çember sürtünmesi hissi

Aksiyon tuşları değiştirilebilseydi iyi olurdu.

Sonuç:
Mobapad HuBen 2, özellikle PC ve Switch kullanıcıları için ideal. Malzeme kalitesi, ergonomi, HD Rumble ve jiroskop desteği ile premium bir deneyim sunuyor. Fiyatına göre sınıfında öne çıkan bir model.

---

Kontrolcüyü kendim satın aldım. Herhangi bir işbirliği ve reklam söz konusu değildir.

Ekler

• 1000031488.webp
    1000031488.webp
    542.7 KB · Hit: 13
  • 1000031485.webp
    1000031485.webp
    372.6 KB · Hit: 11
  • 1000031487.webp
    1000031487.webp
    427.5 KB · Hit: 10
  • 1000031486.webp
    1000031486.webp
    1 MB · Hit: 10
  • 1000031489.webp
    1000031489.webp
    398.5 KB · Hit: 8
  • 1000031490.webp
    1000031490.webp
    365.2 KB · Hit: 6
  • 1000031491.webp
    1000031491.webp
    500.3 KB · Hit: 7
  • 1000031492.webp
    1000031492.webp
    769.4 KB · Hit: 8
  • 1000031493.webp
    1000031493.webp
    378.9 KB · Hit: 5
  • 1000031494.webp
    1000031494.webp
    282.6 KB · Hit: 11
Benden önce geçmiş hocam elinize kol hayırlı olsun 😁 kendiniz tekrar kalibre ettikten sonra mı vardı bu trigger ölü bölgeleri?

Benden önce geçmiş hocam elinize kol hayırlı olsun 😁 kendiniz tekrar kalibre ettikten sonra mı vardı bu trigger ölü bölgeleri?
Teşekkür ederim hocam. Üründe yazılım üzerinden bir kalibrasyon ayarı göremedim, belki ben gözden kaçırmış olabilirim. Tetik ayarları kısmında başlangıç değeri zaten sıfırdı. Bunun dışında manuel bir ayar bulunuyor mu emin değilim, varsa da henüz bakma fırsatım olmadı. Uygun bir zamanda kontrol edeceğim.

Biraz araştırdım ve incelediğim kadarıyla herkes aynı sorundan bahsediyor. Tetiklerde başlangıçta oldukça fazla bir ölü bölge (deadzone) bulunuyor. Bu durum sensörle ilgili değil; kalibrasyon da işe yaramıyor, çünkü kontrolcü bu şekilde tasarlanmış. Kullanım kılavuzunda herhangi bir kalibrasyon ayarı yer almıyor, ancak yazılım üzerinden kontrol ettiğimde de başlangıç değeri zaten 0 olarak, yani en düşük seviyede ayarlı. Buna rağmen böyle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En güncel Firmware'i yükledim.

Biraz araştırdım ve incelediğim kadarıyla herkes aynı sorundan bahsediyor. Tetiklerde başlangıçta oldukça fazla bir ölü bölge (deadzone) bulunuyor. Bu durum sensörle ilgili değil; kalibrasyon da işe yaramıyor, çünkü kontrolcü bu şekilde tasarlanmış. Kullanım kılavuzunda herhangi bir kalibrasyon ayarı yer almıyor, ancak yazılım üzerinden kontrol ettiğimde de başlangıç değeri zaten 0 olarak, yani en düşük seviyede ayarlı. Buna rağmen böyle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En güncel Firmware'i yükledim.
Böyle olması hoş değil hocam. Bana gelecek olanı ben de deneyimleyip video çekip sonrasında bir arkadaşıma verecektim. Benim için yarış oyunlarındaki değerlendirmesi çok önemli bu yüzden eksi olarak yazılacak sanırım benim tarafıma bu. Mobapad ile konuşup bir çözüm var mı diye bakarım elime ulaştığında

Böyle olması hoş değil hocam. Bana gelecek olanı ben de deneyimleyip video çekip sonrasında bir arkadaşıma verecektim. Benim için yarış oyunlarındaki değerlendirmesi çok önemli bu yüzden eksi olarak yazılacak sanırım benim tarafıma bu. Mobapad ile konuşup bir çözüm var mı diye bakarım elime ulaştığında
Soranlar olmuş, bir çözümü yokmuş. Güncel firmware'de de böyle. Aslında tetik mesafesi uzun. Ayrıca HD Rumble yarış oyunlarında güzel ama bu deadzone fazla. Bunun dışında aslında gayet iyi bir gamepad. Neyse geldiğinde sizde değerlendirirsiniz.

Geri