GameGaraj R9T3D 5070Ti GPU kullanımı çokdengesiz.

Reaksiyon skoru
2
Merhabalar. donanım arşivinin videosundan görüp 64gb lık versiyonunu aldığım bu laptopda ne olursa olsun üstesinden gelemediğim bir problem var. öncelikle söyleyeyim sorun hemen değil yaklaşık1 aylık kullanımdan sonra oldu. olduğu dönem hemen fark etmediğimden neyin tetiklediğini bilmiyorum. sorun şu: özellikle cyberpunkta gpu kullanımı sürekli yeri öpmeye başlıyor. notmalde %95 in altına nadir inmesi gerekirken aniden ve saniyelik olarak %30 lara hatta çok nadirde olsa %16 lara düştüğüne sahit oldum. buda oyunu oynanılmaz kılıyor. düşük sistem isteyen ve ekrankartının az kullanımlada idare ettiği oyunlarda sorun belli olmuyor. bende zaten o yüzden geç fark ettim hollow knight oynuyordum. ama sorunun sistemi aldığımdan beri sürmediğini biliyorum çünkü sistemi aldıktan 2 3 hafta sonra test amaçlı girmiş ve hiçbir sorun yaşamamıştım. başta kuvvetle tahminim nvidianın game ready driverının yeni sürümünden kaynaklı sandım. çünkü ben en son dişe dokunur o değişikliği yapmıştım sistemde. driverı baştan kurdum. düzelmedi. ekran kartını shift win ctrl b ile yeniledim düzelmedi. windowsu yerel olarak sıfırladım düzelmedi. format attım bu gün tüm driverları baştan kurdum ve biosu güncelledim. ancak sorun hala kabak gibi duruyor. dıcaklık kaynaklı olduğunuda sanmıyorum çünkü 86 derecenin üstünü zaten görmüyor sistem. 90 ları zorlayıp düşse sıcaklıktan diyeceğim. herneyse. çok çaresiz kalmış durumdayım. severek aldım, kullanmaktan da memnunum ama bu sorun beni uyutmaz oldu. game garajın destek ekibi cihazı garantiye yollamamı söylüyorlar. ancak garanti süreçlerine pek güvenmem. sorunun fiziksel bir şeyden olduğunuda sanmadığımdan hiçbir çarem kalmadıkça yollamak istemiyorum. ( birde cihazın yanında gelen usb belleği kaybettim. tabii ki kurulumdan sonra kaybettim ama garanti veya iade durumunda sorun çıkarmasından endişeliyim.) son olarak söyleyeyim evet valorant benzeri oyunlardada aynı sorun yaşanıyor. cihazım alım tarihim 8 ağustos hepsiburada üzerinden aldım. (güncelleme: ekran kartıma giden voltajda çok düşük. videodakinin aksine 130 küsürlerde değil tam tersine en kötü durumda 100 ü zar zor buluyor. dGPU modunda extreme modda oynuyorum.)

Son düzenleme:
iGPU varsa bios'tan kapat. Ayrıca işlemcinin sürücülerini de kuruyorsun değil mi?

iGPU varsa bios'tan kapat. Ayrıca işlemcinin sürücülerini de kuruyorsun değil mi?
iGPU nedir bilmiyorum. çok hakim bir kullanıcı değilim. gamegaraj bana biosa hiç dokunmamam gerektiğini söyledi diye dokunmadım. işlemci sürücüsü olarakta game garajın sitesinde laptopun modelinin tüm sürücüleri vardı oradan kurdum ayrıyeten bir sürücü kurmadım. nvidianın sürücüsünüde o siteden indirdim.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
iGPU nedir bilmiyorum. çok hakim bir kullanıcı değilim. gamegaraj bana biosa hiç dokunmamam gerektiğini söyledi diye dokunmadım. işlemci sürücüsü olarakta game garajın sitesinde laptopun modelinin tüm sürücüleri vardı oradan kurdum ayrıyeten bir sürücü kurmadım. nvidianın sürücüsünüde o siteden indirdim.
iGPU işlemciye entegre ekran kartı gibi düşünebilirsiniz, daha az performanslıdır ama verimlidir az güç tüketir. Oyun sırasında iGPU devreye giriyor olabilir. O yüzden attığım sürücüyü kurmanız önemi.

iGPU işlemciye entegre ekran kartı gibi düşünebilirsiniz, daha az performanslıdır ama verimlidir az güç tüketir. Oyun sırasında iGPU devreye giriyor olabilir. O yüzden attığım sürücüyü kurmanız önemi.
hocam çok teşekkür ederim. dediğiniz ayar dGPU diye geçiyor ve ben zaten bu ayarı açmıştım ( ne olduğunu bilmiyordum sadece gamegaraj ekibi önermişti.) yani sistem yalnızca 5070 tarafından sürdürülüyordu. soruna gelirsek çözdüm. çok daha basit birşeymiş. laptopun altındaki fanlar kapanınca olmaya başlıyor. ( masaya koyunca,ahşap çalışma masası). gönderide de yazdığım gibi sıcaklık sebepli olması aklıma gelmişti ama saçma gelmişti. internette arattığımda da sıcaklık artınca bu tip değil daha farklı tepki alıyormuş insanlar. bende bu seçeneği gözden çıkarmıştım. yine de bu saatte cevap verip yardımcı olmayı denediğiniz için teşekkürler. (güncelleme: arkadaşlar sorun buda değil. bu gün gelen ekrankartı güncellemesinide yaptım ve durum dahada beterleşti. ekran kartı videoda rahatlıkla 130 küsür watt görürken bende 100 ü bile zor geçiyor. çoğu zaman 80 lerde takılıyor ve kullanım oranı sorunu aynen devam ediyor. eylül ayının sonuna kadar sorunsuzca oynadığım dragons dogma 2 oynanmaz hale geldi. lütfen yardım edin. dGPU açık. extreme modda oynuyorum.

Son düzenleme:
Gpu throttle. 87'ye gelip güç kısıyor soğutma yetersiz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,014
Üyeler
183,044
Son üye
cag00
Geri