Çözüldü✓ Boot device kısmında diskim görünmüyor

Secure boot ile daha önce benzer sorun yaşadım secure boot ayarları buna sebep olmalı.
Problem değilse kapatıp deneyin

secure boot kapatınca da olmuuor ancak csm support açınca görünüyor ama yinede boot etmiyor
Secure boot ile daha önce benzer sorun yaşadım secure boot ayarları buna sebep olmalı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

secure boot kapalı csm açık iken kurulu m2 yi seçmeme rağmen böyle

Ekler

• image.webp
    image.webp
    915.9 KB · Hit: 10
Son düzenleme:
Pc ilk açılışta F8 tuşuna basarak direk boot aygıtlarından çalışması gereken SSD seçip denermisiniz

Secure boot kapalıyken hem CSM hem UEFI ayrı ayrıda deneyin

Pc ilk açılışta F8 tuşuna basarak direk boot aygıtlarından çalışması gereken SSD seçip denermisiniz

Secure boot kapalıyken hem CSM hem UEFI ayrı ayrıda deneyin
uefi derken burdan bahsediyorsunuz değil mi?
ilk açılışta seçtiğim zaman da aynı sorunu veriyor

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.5 MB · Hit: 11
Yok PXE değil aslında. Nasıl olduysa sizin boot dosyaları bozulmuş boot açılış onarma USB yapmanız lazım uzaktan aklıma gelen pek bir şey yok sergei strelec ISO dosyası ile bunu yaparsınız ama başka bir PC de USB ye yazdırmanız lazım.

Bios komple default ayarlara almayı denediniz mi.

Yok PXE değil aslında. Nasıl olduysa sizin boot dosyaları bozulmuş boot açılış onarma USB yapmanız lazım uzaktan aklıma gelen pek bir şey yok sergei strelec ISO dosyası ile bunu yaparsınız ama başka bir PC de USB ye yazdırmanız lazım.

evet default ayarlarda da açılmıuor maalesef

Galiba anakartınız coolerfull bios flashback desteği varsa önceki bios a dönmeyi de deneyebilirsiniz. Bios güncellemesi boot ayarlarını bozmaması lazım

link atma şansınız varmı usb ile yapmayı deneyebilirim

link atma şansınız varmı usb ile yapmayı deneyebilirim

UEFI ve CSM ayarlarını tek tek denediniz değilmi varsa eğer Raid kapatın sadece AHCI mod kalsın. Bios güncellemesi ile boot açılışı bozulması garip geldi bana

UEFI ve CSM ayarlarını tek tek denediniz değilmi varsa eğer Raid kapatın sadece AHCI mod kalsın. Bios güncellemesi ile boot açılışı bozulması garip geldi bana
evet hocam denedim aklıma gelenleri yaptım boot konusunda pek bilgili değilim ancak deneyeceğim

evet hocam denedim aklıma gelenleri yaptım boot konusunda pek bilgili değilim ancak deneyeceğim
Peki VMD controller gibi bir menü varmı varsa aktif etmeyi deneyin

Çünkü driver ile alakalı sorun varsa boot onarım işinizi yapar fakat anakart ayarlarına açık veya kapalı olması gereken menü varsa oraya işlem yapamayacağı için boot onarım işinize yaramaz.

Peki VMD controller gibi bir menü varmı varsa aktif etmeyi deneyin

Çünkü driver ile alakalı sorun varsa boot onarım işinizi yapar fakat anakart ayarlarına açık veya kapalı olması gereken menü varsa oraya işlem yapamayacağı için boot onarım işinize yaramaz.
vmd ile eşleşen bir sonuç yok arama kısmında

Geri