Çözüldü✓ boot esnasında dram ışığı yanıyor

Reaksiyon skoru
3
selamlar arkadaşlar ramlerimin orjinal frekansını almadığımdan dolayı bios girip a xmp ayarını açtım ve boot esnasında d ram ışığı yanmaya başladı (sonrasında düzeliyor) ancak ileri zamanda bir arızaya sebep olacağından korkuyorum. çözümünü biliyorsanız söyleyebilir misiniz?
anakart msi b650 edge wifi
ramler corsair vengeance 16gb 5200mhz ddr5 (dual channel, toplam 32 gb ram var)

selamlar arkadaşlar ramlerimin orjinal frekansını almadığımdan dolayı bios girip a xmp ayarını açtım ve boot esnasında d ram ışığı yanmaya başladı (sonrasında düzeliyor) ancak ileri zamanda bir arızaya sebep olacağından korkuyorum. çözümünü biliyorsanız söyleyebilir misiniz?
anakart msi b650 edge wifi
ramler corsair vengeance 16gb 5200mhz ddr5 (dual channel, toplam 32 gb ram var)
Bir sorun olmaz. RAM'lerin A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak mı takılı?

BIOS güncel değilse onu bir güncelle bakalım. DRAM ışığı açılırken kısa mı yanıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

BIOS güncel değilse onu bir güncelle bakalım. DRAM ışığı açılırken kısa mı yanıyor?
bios güncel olması lazım kontrol ediyorum şimdi önceden kısaydı şuan biraz daha uzun

evet kontrol ettim güncel bios

bios güncel olması lazım kontrol ediyorum şimdi önceden kısaydı şuan biraz daha uzun

evet kontrol ettim güncel bios
Boot sekmesinde Fast Boot olacak hocam. Onu Enabled yap bakalım. Sonra kaydedip çık.

Boot sekmesinde Fast Boot olacak hocam. Onu Enabled yap bakalım. Sonra kaydedip çık.
yapıp geri dönüyorum hocam hemen

hocam boota girdim boyle bisey cikti napiyoruz burda
image.jpg

hocam biosum guncellemistim ama o sirumu giremiyorum bir daha bios guncelleyip haber vericem

hocam halletim cok saolun

Son düzenleme:
yapıp geri dönüyorum hocam hemen

hocam boota girdim boyle bisey cikti napiyoruz burdaAlıntıyı görüntüle

hocam biosum guncellemistim ama o sirumu giremiyorum bir daha bios guncelleyip haber vericem

hocam halletim cok saolun
Önemli değil hocam mesajımı tekrardan cevapla yapmadığın için bildirim gelmedi. Fast Boot özelliği yok hocam sende.

Geri