Neler Yeni

Borçlanmışım haberim yok

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
626
İsim
Arda
e devlete girip gss yaz borç sorgulama diye çıkıyo
1733264329725.png

Yok galiba

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
626
İsim
Arda

burakgrcs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Burak Topal
sigortan ödeniyorsa borç gelmiyormuş sanırım anladığım kadarıyla

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
580
İsim
Batuhan
Birincisi GSS borçları silinmeyecek. 2015 öncesi borçlar silinecek takipsizlikten dolayı. Benimde 14 küsür bin çıktı ödedim ben. Eğer okumuyorsan veya çalışmıyorsan devlet şuan ki fiyatıyla aylık 600 TL prim borcuna sokuyor seni istesen de istemesen de. Sistem tamamen saçma ama ödemeyince hem faiz biniyor. Hem icra haciz yoluna açık oluyorsun. Benim ödediğim paranın 4 bin TL'ye yakını faizdi mesela. Sildirme olayı dediğimiz olay şu hane içi gelir tespiti yapılıyor. Evinde çalışan varsa anne baban kardeşin vs. çalışıyorsa kişi başına gelir brüt asgari ücretin üçte birinin altındaysa ödemek zorundasın yani devlet diyor ki gerekirse annenden babandan dilen öde. Ayrıca üzerindeki mal varlığı evdeki eşya vs. durumları inceleniyor öyle söylüyorlar. İşsiz insanın rızası olmadan sigorta yapıp üstüne haber vermeyerek faiz işleten bir sistem kısacası fakiri, işsizi borçlandırıyor. Hiç bir anlamı yok almadığım hizmetin bedelini ödedim ben, hastaneye bile doğru düzgün gitmiyorum gittiğimde de vezneye yönlendiriyorlar muayane ücreti 300 liraya yakın para alıyorlar. Eczane sigortan yok diyip sigortasız fiyattan ilaç satıyor vs. Madem muayane ücreti alınıyor faydalanamıyorsam 14 bin niye borçlandım diye sordum eğer borcunuz varsa muayane ücreti alınır cevabı geldi yani borcunu düzenli ödersen borçsuz şekilde hastaneye gidersen vezne ücret vs. almıyormuş. Hiç denemedim ama söylenen bu şekilde. Berbat bir sistem ve düzen. Üstelik afgan, suriyeli mülteciler ücretsiz muayane olurken benim ülkemin insanı muayane olamıyor veya parayla muayane oluyor. Bizden alınan paralarla eminim suriyelilerin vs. muayane ücreti karşılanıyordur.

TechGuy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Cemil Ciger
Dostum herkes kendi mesajında doğru ve biraz eksik bilgi vermiş. Ben sana bu mesajda toplarlayayım. GSS, yani Genel Sağlık Sigortası çalışmayan kişilerin devlet hastanelerinden sağlık hizmeti alabilmesi için devlete zorunlu olarak ödemesi gereken aylık harçtır. GSS'den muhaf olman için sigortalı işçi, öğrenci, emekli olmak zorundasın. Eğer çalışmayan, okumayan 18 yaşının üzerinde bir gençsen devlet bunu ödemeni zorunlu kılıyor. Eğer ödeyemeyecek durumdaysan gelir testi yapılıyor. SGK tarafından yapılan bu gelir testi, hanede yaşayan kişi başı gelirin, asgari ücretin 3'te 1'inin altında olması halinde GSS ödenmiyor.

Gelelim siyasi tarafına. Eğer bunu söylemesem rahat edemeyeceğim. Eğer 600 lira aylık harç ödemesi yapmazsan maalesef ülkemizde suriyelire sağlık hizmeti sunamayız. Bunun için dayan ve öde Türkiyem. Irmağının akışı falan!

Top Bottom