Borsaya başlamak istiyorum

Sheader

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,217
Üniversite öğrencisiyim Ufak meblalar ile başlamak istiyorum ne yapmam lazım rehber olucak bir video vs varmı ?

prof. dr. emre alkin hocayı takip et onu dinle biraz az çok fikrin oluşur zaten. ben yapı kredi kullanıyorum

1. Temel Bilgileri Öğren

• Borsa Nedir?: Borsanın işleyişi hakkında temel bilgi edin.
  • Temel ve Teknik Analiz: Hisse senetlerinin değerini belirlemek için iki ana analiz türünü öğren.
  • Yatırım Araçları: Hisse senetleri, ETF'ler, tahviller gibi yatırım araçlarını tanı.

2. Eğitim Kaynakları

• Kitaplar: "Borsa: Efsaneler ve Gerçekler" gibi başlangıç kitapları okuyabilirsin.
  • Online Kurslar: Udemy, Coursera gibi platformlarda borsa ile ilgili kurslar alabilirsin.
  • YouTube Videoları: Aşağıdaki kanalları takip edebilirsin:
    • Finansal Okuryazarlık: Temel bilgileri öğrenmek için yararlı olabilir.
    • Borsa Yatırımcıları: Farklı yatırım stratejilerini anlatan videolar var.

3. Hesap Aç

• Bir aracı kurum seçerek (örneğin, İş Yatırım, Garanti Yatırım) borsa hesabı aç. Çoğu aracı kurum düşük komisyon oranları sunar.

4. Simülasyon ve Pratik

• Sanal Borsa: Bir sanal borsa platformunda veya uygulamasında pratik yap. Bu, gerçek parayı riske atmadan işlem yapmanı sağlar.
  • Hedef Belirle: Kısa ve uzun vadeli hedeflerini belirle.

5. Yatırım Planı Oluştur

• Risk toleransını belirle ve buna uygun bir yatırım stratejisi oluştur. Uzun vadeli mi yoksa kısa vadeli mi yatırım yapacağına karar ver.

6. Piyasa Takibi

• Piyasa haberlerini ve analizlerini takip et. Ekonomi ve şirket haberleri, borsa üzerinde etkili olabilir.

borsaya başlamak istiyorum :DDD , önce bir borsanın halini gör sonra karar ver
kimlerin elinde ona bir bak ,

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,210
Üyeler
184,597
Son üye
Ultras25
Geri