Neler Yeni

Boş Kasa Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ukhai

80+ Bronze
Merhabalar boş kasa alırken hangi özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. ATX, miniATX olaylarını vs. biliyorum fakat daha spesifik dikkat etmem gereken neler var?

Palo DAYI 👑

80+ Gold
sistemedeki ekran kartı uzunlugu ve kullanıcaksan kule tıpı veya sıvı sogutucu boyutuna gore kasa secmen lazım

hakanoncul9

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,105
İsim
Hakan Öncül
Instagram
hakanoncul9
Steam
https://s.team/p/cnrp-vkvb/KJTNGHKW
Twitter
hakanoncul9
Discord
https://discord.gg/w4BaEHcVg3
kesinlikle iyi hava alıp almama durumları, ısınmamazlık

Checkmate

80+ Silver
Kasanın kaliteli olup olmamasına, usb portlarının çalışıp çalışmamasına, anakart vidaları var mı (yoksa almak gerekir ucuz bir şey)ı bakmak gerekir.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,339
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Boyutlarına ve malzeme kalitesine. Takacağın e.kartı soğutucu ve ram lerin birbirini engellemeyecek ölçüde destekleyecek bir kasa ve hava akışı iyi mesh bir kasa olmasına dikkat edebilirsin.

Ukhai

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boyutlarına ve malzeme kalitesine. Takacağın e.kartı soğutucu ve ram lerin birbirini engellemeyecek ölçüde destekleyecek bir kasa ve hava akışı iyi mesh bir kasa olmasına dikkat edebilirsin.
Kasayla birlikte gelen stok fanların rpm'lerini sitelerinde göremiyorum hızlar genelde standart mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Suleyman
Merhabalar boş kasa alırken hangi özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. ATX, miniATX olaylarını vs. biliyorum fakat daha spesifik dikkat etmem gereken neler var?
portlara bak type-c olması işine yarar ama olmasada olur anakartına göre ayrıca ekran kartının veya soğutmanın(hava veya sıvı)boyutları uyuyormu diye bak bazı kasalar oyun için olmadığı için hava akışının iyi olmasına dikkat et mesh bir kasa olursa iyi olur yani bunlara dikkat etsen yeterli

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,339
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

Ukhai

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

portlara bak type-c olması işine yarar ama olmasada olur anakartına göre ayrıca ekran kartının veya soğutmanın(hava veya sıvı)boyutları uyuyormu diye bak bazı kasalar oyun için olmadığı için hava akışının iyi olmasına dikkat et mesh bir kasa olursa iyi olur yani bunlara dikkat etsen yeterli
O zaman direkt ATX kasa alıp boyut konusunda kafa yormaya gerek yok diye düşünüyorum doğru mudur?

Sadece bu kasaya odaklanmadım daha başka kasalara da bakıyorum da dediğim gibi çoğunun fan boyutu yazıyor fakat RPM'leri göremiyorum.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,339
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Sadece bu kasaya odaklanmadım daha başka kasalara da bakıyorum da dediğim gibi çoğunun fan boyutu yazıyor fakat RPM'leri göremiyorum.
Kendi sitesinden bakmak lazım, sitesinde de yazmıyorsa iş görmelik fanlar takıyorlar demektir. XPG' de de yazmamışlar zaten. O bütçede belki daha iyi kasalar bulunabilir bütçeni belirterek yeni konu açsan daha iyi olabilir.

hamzaersoy

80+ Bronze
ben de buna benzer bir konu açacaktım kalabalık olmasın bana da öneride bulunabilir misiniz ben de bilgi sahibi değilim. ekran kartım rx6800 3 fanlı olduğu için sanırım kasaların çoğuna sığmıyor. mAtx olması ve soğutmasının iyi olmasını istiyorum çünkü şu an kullandığım kasada hiçbir soğutma, fan vb yok sadece ekran kartı ve işlemcinin fanı ile soğuyor kasa

O zaman direkt ATX kasa alıp boyut konusunda kafa yormaya gerek yok diye düşünüyorum doğru mudur?

hocam bu fiyatlara çıkıyorsanız lancool 207e bir bakın derim

Ukhai

80+ Bronze
Kendi sitesinden bakmak lazım, sitesinde de yazmıyorsa iş görmelik fanlar takıyorlar demektir. XPG' de de yazmamışlar zaten. O bütçede belki daha iyi kasalar bulunabilir bütçeni belirterek yeni konu açsan daha iyi olabilir.
2-2.5 arası bir bütçe var

hocam bu fiyatlara çıkıyorsanız lancool 207e bir bakın derim
Arada 1k'dan fazla fark var hocam.

Top Bottom