Boş Kasa Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Elessar

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
432
Merhabalar boş kasa alırken hangi özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. ATX, miniATX olaylarını vs. biliyorum fakat daha spesifik dikkat etmem gereken neler var?

sistemedeki ekran kartı uzunlugu ve kullanıcaksan kule tıpı veya sıvı sogutucu boyutuna gore kasa secmen lazım

kesinlikle iyi hava alıp almama durumları, ısınmamazlık

Kasanın kaliteli olup olmamasına, usb portlarının çalışıp çalışmamasına, anakart vidaları var mı (yoksa almak gerekir ucuz bir şey)ı bakmak gerekir.

Boyutlarına ve malzeme kalitesine. Takacağın e.kartı soğutucu ve ram lerin birbirini engellemeyecek ölçüde destekleyecek bir kasa ve hava akışı iyi mesh bir kasa olmasına dikkat edebilirsin.

Boyutlarına ve malzeme kalitesine. Takacağın e.kartı soğutucu ve ram lerin birbirini engellemeyecek ölçüde destekleyecek bir kasa ve hava akışı iyi mesh bir kasa olmasına dikkat edebilirsin.
Kasayla birlikte gelen stok fanların rpm'lerini sitelerinde göremiyorum hızlar genelde standart mı?

Merhabalar boş kasa alırken hangi özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. ATX, miniATX olaylarını vs. biliyorum fakat daha spesifik dikkat etmem gereken neler var?
portlara bak type-c olması işine yarar ama olmasada olur anakartına göre ayrıca ekran kartının veya soğutmanın(hava veya sıvı)boyutları uyuyormu diye bak bazı kasalar oyun için olmadığı için hava akışının iyi olmasına dikkat et mesh bir kasa olursa iyi olur yani bunlara dikkat etsen yeterli

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

portlara bak type-c olması işine yarar ama olmasada olur anakartına göre ayrıca ekran kartının veya soğutmanın(hava veya sıvı)boyutları uyuyormu diye bak bazı kasalar oyun için olmadığı için hava akışının iyi olmasına dikkat et mesh bir kasa olursa iyi olur yani bunlara dikkat etsen yeterli
O zaman direkt ATX kasa alıp boyut konusunda kafa yormaya gerek yok diye düşünüyorum doğru mudur?

Sadece bu kasaya odaklanmadım daha başka kasalara da bakıyorum da dediğim gibi çoğunun fan boyutu yazıyor fakat RPM'leri göremiyorum.

Sadece bu kasaya odaklanmadım daha başka kasalara da bakıyorum da dediğim gibi çoğunun fan boyutu yazıyor fakat RPM'leri göremiyorum.
Kendi sitesinden bakmak lazım, sitesinde de yazmıyorsa iş görmelik fanlar takıyorlar demektir. XPG' de de yazmamışlar zaten. O bütçede belki daha iyi kasalar bulunabilir bütçeni belirterek yeni konu açsan daha iyi olabilir.

ben de buna benzer bir konu açacaktım kalabalık olmasın bana da öneride bulunabilir misiniz ben de bilgi sahibi değilim. ekran kartım rx6800 3 fanlı olduğu için sanırım kasaların çoğuna sığmıyor. mAtx olması ve soğutmasının iyi olmasını istiyorum çünkü şu an kullandığım kasada hiçbir soğutma, fan vb yok sadece ekran kartı ve işlemcinin fanı ile soğuyor kasa

O zaman direkt ATX kasa alıp boyut konusunda kafa yormaya gerek yok diye düşünüyorum doğru mudur?

hocam bu fiyatlara çıkıyorsanız lancool 207e bir bakın derim

Kendi sitesinden bakmak lazım, sitesinde de yazmıyorsa iş görmelik fanlar takıyorlar demektir. XPG' de de yazmamışlar zaten. O bütçede belki daha iyi kasalar bulunabilir bütçeni belirterek yeni konu açsan daha iyi olabilir.
2-2.5 arası bir bütçe var

hocam bu fiyatlara çıkıyorsanız lancool 207e bir bakın derim
Arada 1k'dan fazla fark var hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,413
Üyeler
185,722
Son üye