Boşta Bilgisayar Donma Sorunu

nurettinsevinc

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
391
Arkadaşlar Selam,

Bilgisayara ekran kartı taktığımdan beri 2. defa boştayken donma yaşıyorum. Oyunlarda ve kullanımda sorun yok ama boşta kalınca donup kalıyor. Hiçbir tepki gelmeyince mecbur reset atmak zorunda kalıyorum. Başına gelen veya yardımcı olabilecek var mı ?

11600
Asus B560M-A
Hyperx Fury 8GB 3200 X 2
RTX 3050
WD SN550
CX750F

ESET veya Kaspersky ile tam tarama yapar mısınız? 3-5 arkadaş ESET ile tam tarama yaptıktan sonra çözmüştü.

Kaspersky free versiyon var şimdi tam tarama başlattım. Bir şey yakalarsa paylaşacağım.

Bu işlem kişiye yönelik sorun algılama hizmeti olduğundan 15-20 dakika arasında sürebilir:
Çalıştır'a 'msinfo32' yazın ardından CTRL+S ile dosyayı masaüstüne kaydedin ve dosyayı bizimle paylaşın(Microsoft OneDrive , Google Drive (Herkese açık paylaşınız.) , Yandex Disk , DropBox) detaylı olarak bakalım.

Bu işlem kişiye yönelik sorun algılama hizmeti olduğundan 15-20 dakika arasında sürebilir:
Çalıştır'a 'msinfo32' yazın ardından CTRL+S ile dosyayı masaüstüne kaydedin ve dosyayı bizimle paylaşın(Microsoft OneDrive , Google Drive (Herkese açık paylaşınız.) , Yandex Disk , DropBox) detaylı olarak bakalım.

Şöyle paylaştım hocam.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaspersky free versiyon var şimdi tam tarama başlattım. Bir şey yakalarsa paylaşacağım.
@Bura.K şimdi tamamlandı. Tehdit algılanmadı.

Son düzenleme:
Hala devam ediyor mu peki?
Donma şöyle 4 gün arayla 2 kere yaşadım. Şuan sorun yok.

Crack'li oyun mu kullanıyorsunuz ?(By.xatab)

Cmd'yi yönetici olarak çalıştırın ve bu kodu girin(bitmesini bekleyin uzun sürecektir): DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Chipset sürücüsünü kurun : https://downloadmirror.intel.com/30553/eng/setupchipset.exe

Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldır ve bu sürümü kur : https://tr.download.nvidia.com/Wind...-win10-win11-64bit-international-dch-whql.exe
Evet 2 tane var kaldırabilirim çok önemli değil benim için. Ama sorunum ekran kartı taktıktan sonra yaşandı.

Cmd işlemini yaptım hızlı tamamlandı. Chipset için olan sürücüyü şimdi kurdum.

Sistem bilgisinde şöyle bir çakışma gördüm. Bağlantısı olabilir mi ?

Son işlem ekran kartı sürücüsünü kaldırıp kurmak kaldı. Hemen yapalım mı biraz denedikten sonra devam ederse mi yapalım ?

1645393644885.png

Son düzenleme:
Donma şöyle 4 gün arayla 2 kere yaşadım. Şuan sorun yok.

Evet 2 tane var kaldırabilirim çok önemli değil benim için. Ama sorunum ekran kartı taktıktan sonra yaşandı.

Cmd işlemini yaptım hızlı tamamlandı. Chipset için olan sürücüyü şimdi kurdum.

Sistem bilgisinde şöyle bir çakışma gördüm. Bağlantısı olabilir mi ?

Son işlem ekran kartı sürücüsünü kaldırıp kurmak kaldı. Hemen yapalım mı biraz denedikten sonra devam ederse mi yapalım ?

Alıntıyı görüntüle
Devam etmesi durumunda.

Arkadaşlar Selam,

Bilgisayara ekran kartı taktığımdan beri 2. defa boştayken donma yaşıyorum. Oyunlarda ve kullanımda sorun yok ama boşta kalınca donup kalıyor. Hiçbir tepki gelmeyince mecbur reset atmak zorunda kalıyorum. Başına gelen veya yardımcı olabilecek var mı ?

11600
Asus B560M-A
Hyperx Fury 8GB 3200 X 2
RTX 3050
WD SN550
CX750F
Sistemi ekran kartı takmadan önce kullanıyorsanız, yani Windows kurulu sisteme, sonradan ekran kartı takınca benzer sorunlar olabiliyor. Temiz kurulum yapıp deneyebilirsiniz.

Sistemi ekran kartı takmadan önce kullanıyorsanız, yani Windows kurulu sisteme, sonradan ekran kartı takınca benzer sorunlar olabiliyor. Temiz kurulum yapıp deneyebilirsiniz.
Aynen ağustostan beri apu olarak kullanıyordum. Kartı taktıktan sonra başladı nedense. Biraz daha denedikten sonra olmazsa onu da denerim teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,672
Üyeler
187,079
Son üye
shipp
Geri