Neler Yeni

Boy uzatmak gerçekten mümkünmü genetikmi şehir efsanesimi?

Sucuklumen42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
msbsb

100lesh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Efe Babayev
Spor boy uzatmaz genetik

Ya evde arada bir tavana dokunmaya çalış zıpla uzarsın belki. Genetikle alakalı ama istisnalar olabiliyor ben babamdan falan uzunum mesela.
naptınız hocam yaşınız boyunuz kaç
Mesaj otomatik birleştirildi:

Spor boy uzatmaz genetik
hiç mi bişey az da olsa uzatmaz

yüzmeye git bol bol basket oyna sen gerisini Allaha bırak
uyku beslenme önemlimi ne kadar işe yarar

Ellsy

80+ Bronze
20-21 yaşına kadar genetiğine bağlı olarak uzayacaksın, o zamana kadar düzenli beslenme (ne kadar mümkünse) ve spor yaparsan limitine kadar boyunu uzatabilirsin.
Ortalama boyun genelde annen ve babanın boyuna yakın olacak. Yani annen 1.50 baban 1.60'sa 1.80 olman zor.
Spor sadece senin limitine ulaşmanı sağlar, ekstra fazla bir şey eklemez.
Annem 180 babam 187 ben 182 uzarmiyim daha yaş 16 kilom var am

Sucuklumen42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
msbsb
naptınız hocam yaşınız boyunuz kaç

hiç mi bişey az da olsa uzatmaz

uyku beslenme önemlimi ne kadar işe yarar
sana şöyle diyim bende 15 yaşındayim 1.82 yim uyku düzenim beslenmem 0 bence alakası yok beslenme ile uyku düzeninin boy uzamasiyla ama 5. sınıfta 1 sene yüzmeye gittim sonra 9. sınıfta tekrar gittim faydasi olduğunu düşünüyorum

ErgünE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Ergün Erenler
aktif olarak boy için doktora gidiyorum kemik aralığıma bakarak 4 ile 7 cm arası daha uzayabilceğimi söyledi 20 yaşındayım kan değerlerime baktı muayne etti büyüme hormonumda her hangi bir sorun yokmuş bu sebepten extra büyüme hormonu almadım ki tavsiyede etmiyorum kansere yol açabiliyor şuanda sadece d vitamini alıyorum haftada 2 defa 1 ay sonra tekrardan doktor randevum var eğer bu konuda merakı olan varsa endokrin bölümüne gidiyorum özel bir kliniğe boy uzatmak için bakalım sonucu görücez sorusu olan varsa bilgim varsa yardımcı olurum

aktif olarak boy için doktora gidiyorum kemik aralığıma bakarak 4 ile 7 cm arası daha uzayabilceğimi söyledi 20 yaşındayım kan değerlerime baktı muayne etti büyüme hormonumda her hangi bir sorun yokmuş bu sebepten extra büyüme hormonu almadım ki tavsiyede etmiyorum kansere yol açabiliyor şuanda sadece d vitamini alıyorum haftada 2 defa 1 ay sonra tekrardan doktor randevum var eğer bu konuda merakı olan varsa endokrin bölümüne gidiyorum özel bir kliniğe boy uzatmak için bakalım sonucu görücez sorusu olan varsa bilgim varsa yardımcı olurum
20 yaşında bu kadar uzama mümkünmü şuan boyun kaç

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,562
İsim
Cengiz
konu başlıkta belli arkadaşlar mümkünmüdür
15e gireli 1 hafta oldu boy çıplak ayakla dimdik durunca 163 164
16 Yaşındayım Boyum 1.90 Babam Benden Biraz Uzun 1.95-1.97 Felan 5.Sınıftan Beri Basketbol Oynuyorum 10.Sınıfta Yeni Bıraktım Daha Uzar Mı Bilmem Ama Gen Etkiliyor %100

ErgünE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Ergün Erenler
172 boyum var 2003 lüyüm 7cm boyum uzayabilirmiş
ailemin genetiğide küçüktür babam 175 annem 163

Nutrix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Eren Ergün
Annem 180 babam 187 ben 182 uzarmiyim daha yaş 16 kilom var am
Hocam ergenliğiniz bitene kadar uzama şansınız var, benim annem 170, babam 1.77 boyunda. ben 18 yaşına kadar uzadım sonrasında uzamadım 1.85 boyum var. hayatımda spor hep oldu ama alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklarımda oldu. Bu işin kesin birşeyi yok. Abim benden 5-6 santim kısa mesela. Tamamen şans ve genetik. Haa illa ben bunu kesin öğreneceğim diyorsanız endokrinolog veya bir pediyatri doktoruyla görüşün, fikirlerini alın.

MehmeTD

80+ Bronze
Ortopediye git durumunu anlat bildiğim bacak yada ayak röntgeni çekiyorlar oradaki plaklara bakıyorlar az çok bilgi veriyor yaş olayı çok değişken 21 e kadar uzarsın diye kesin bir kaide yok 16 dada o plaklar durabilir bilinemez.

Ellsy

80+ Bronze
Hocam ergenliğiniz bitene kadar uzama şansınız var, benim annem 170, babam 1.77 boyunda. ben 18 yaşına kadar uzadım sonrasında uzamadım 1.85 boyum var. hayatımda spor hep oldu ama alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklarımda oldu. Bu işin kesin birşeyi yok. Abim benden 5-6 santim kısa mesela. Tamamen şans ve genetik. Haa illa ben bunu kesin öğreneceğim diyorsanız endokrinolog veya bir pediyatri doktoruyla görüşün, fikirlerini alın.
Valla memnunum ben ama biraz daha uzun olsam 188 falan tc kızları için yeter herhalde ne sigara ne alkol hiçbir şeyim yok biraz kilom var (biraz değil vaya 108 falan obezim)

Top Bottom