Brave vs Vivaldi (tarayıcı önerisi)

Monrch

80+
Reaksiyon skoru
43
Arkadaşlar, Chrome kullanırken birçok sorun yaşamaya başladım ve RAM'i de fazla kullanıyor. Sistemimde bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ne zaman test yapsam tüm testlerden geçiyor. Bu nedenle tarayıcı değiştirmek istiyorum. Aklımda Brave ve Vivaldi var. Bu iki tarayıcı hakkındaki fikirleriniz nelerdir? Bazı yerlerde Brave'in NVIDIA kartlarda bazen sorun çıkardığını gördüm.

Brave kullandım biraz iyidi ama Opera daha çok hoşuma gidiyor

1 sene boyunca brave kullandım gayet iyi bir tarayıcı

Hep chrome ve edge kullandım. Sadece farklı olarak opera kullandım o da hep mavi ekran hatası verdiği için bıraktım. Farklı tarayıcı seçmenin avantajı ne ki?

Hep chrome ve edge kullandım. Sadece farklı olarak opera kullandım o da hep mavi ekran hatası verdiği için bıraktım. Farklı tarayıcı seçmenin avantajı ne ki?
Hocam google da donma gibi, youtube video izlerken bir anda yükselen işlemci sıcaklığı gibi öte yandan ramlerde sorun yokken ve 32gb rame sahipken birden out of memory hatası vermesi gibi gibi hatalar var.

Brave (genel olarak stabil, bugla karşılamaşmadım 2 senedir, adblock işini güzel yapıyor eklentisiz, diğer tarayıcılara göre nispeten güvende hissettiriyor nedenini sormayın söyleyemem)

Hocam google da donma gibi, youtube video izlerken bir anda yükselen işlemci sıcaklığı gibi öte yandan ramlerde sorun yokken ve 32gb rame sahipken birden out of memory hatası vermesi gibi gibi hatalar var.
Hocam sorunun kaynağının tarayıcı olduğunu sanmıyorum. Virüs olabilir. Ben bir sürü korsan oyun ve yazılım ve tarayıcı eklentileri kullanmama rağmen bir sorun yaşamıyorum mesela.

Hocam sorunun kaynağının tarayıcı olduğunu sanmıyorum. Virüs olabilir. Ben bir sürü korsan oyun ve yazılım ve tarayıcı eklentileri kullanmama rağmen bir sorun yaşamıyorum mesela.
Virüs yok. Özellikle dikkat ediyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Brave (genel olarak stabil, bugla karşılamaşmadım 2 senedir, adblock işini güzel yapıyor eklentisiz, diğer tarayıcılara göre nispeten güvende hissettiriyor nedenini sormayın söyleyemem)
Hocam brave'in ram kullanımı nasıl acaba? Birde nvidia kartlarda bazen sorun çıkıyormuş, doğru m?

bu iste bir terslik var sanki ramin hepsini chrome mu tuketiyor?

bu iste bir terslik var sanki ramin hepsini chrome mu tuketiyor?
Tüketmiyor işte, örnek vermek gerekirse claude kullanırken bu hatayı alıyorum ya da youtube de canlı yayınları izlerken anlam veremediğim şekilde oluyor. Zaten tarayıcı olarak brave + arama motoru olarak duckduckgo deneyeceğim.

Firefox ve vivaldi de indirdim fakat ram kullanımı bu ikisinde aşırı fazla en düşük ram kullanımı bravede.

Zen ya da firefox ikisi de iyi tarayıcı

Tüketmiyor işte, örnek vermek gerekirse claude kullanırken bu hatayı alıyorum ya da youtube de canlı yayınları izlerken anlam veremediğim şekilde oluyor. Zaten tarayıcı olarak brave + arama motoru olarak duckduckgo deneyeceğim.

Firefox ve vivaldi de indirdim fakat ram kullanımı bu ikisinde aşırı fazla en düşük ram kullanımı bravede.
hocam yzler chat uzadikca rami yiyor iyi optimize degilse. gpt falan yine iyi de bu yeni cikanlarda chat uzadikca baya ram sisiyor. ytde boyle olmasinin sebebini bilemiyorum ama. bask tarayici kullanirsaniz duzelebilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,158,217
Üyeler
183,962
Son üye
v3ys7
Geri