Neler Yeni

bu anakart alınır mı?

Metoez

80+ Bronze
Anakart 5399 TL
İşlemci 12500 TL
Ram 5500 TL

Toplamda 23400 TL ediyor. Bu seviyede hangi işlemciyi alırsan al yanına bir soğutucu alman şart hocam. Deepcool Le520 soğutucu 2100 lira onun fiyatını da eklersen 25500 TL ye gelir her şey dahil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakarta ciddi yatırım yapacağına işlemciye yüklen derim ben. Orta seviye bir anakart alıp iyi bir işlemci alırsan performansta çok ciddi fark görürsün iyi anakart ve orta seviye işlemciye göre
ram aldım 4600 e cl 30 6000 mhz

Anakart 5399 TL
İşlemci 12500 TL
Ram 5500 TL

Toplamda 23400 TL ediyor. Bu seviyede hangi işlemciyi alırsan al yanına bir soğutucu alman şart hocam. Deepcool Le520 soğutucu 2100 lira onun fiyatını da eklersen 25500 TL ye gelir her şey dahil.

Anakarta ciddi yatırım yapacağına işlemciye yüklen derim ben. Orta seviye bir anakart alıp iyi bir işlemci alırsan performansta çok ciddi fark görürsün iyi anakart ve orta seviye işlemciye göre
işelmci bilgim pek yok i5 14400 ü iyi diye biliyorum sadece sanırım sizin attığınızın dengi değil. intel olarak neye denk acaba attıgınız anlamam açısından

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Sefa
O zaman anakart işlemci ve soğutucu şeklinde alabilirsiniz. Anakarta bu kadar yüksek paralar vermeye gerek yok eğer alacağınız işlemci de 14900K veya 7950x3D ayarında bir işlemci değilse. Dediğim gibi verdiğiniz fiyata karşılık beklediğiniz performans artışını alamayacaksınız

LocutuS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ahmet Ahıskalı
Anakart 5399 TL
İşlemci 12500 TL
Ram 5500 TL

Bütçe varsa b650 tomahawk anakart yakışır bu sisteme.

ThE LoSt

80+ Gold
3060 var elimde ramleri aldım 6000 mhz anakart olarak bu nasıl sizce
bu
daha f/p varmı + işlemcissi de ucuz olsun

kendimce 2. seçenek
Öncelikle hangi mimari üzerine bir sistem oluşturacaksınız ona karar verin sonra anakarta karar verirsiniz daha hangi işlemciyi kullanacağınız belli değil.

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Sefa

işelmci bilgim pek yok i5 14400 ü iyi diye biliyorum sadece sanırım sizin attığınızın dengi değil. intel olarak neye denk acaba attıgınız anlamam açısından
Benim attığım 14400'e göre çok ama çok daha üstün bir işlemci. İntel tarafındaki dengi 13700K ve 14700k arasında bir yerde olması gerekiyor

Öncelikle hangi mimari üzerine bir sistem oluşturacaksınız ona karar verin sonra anakarta karar verirsiniz daha hangi işlemciyi kullanacağınız belli değil.
Kesinlikle katılıyorum önce intel işlemci mi amd işlemci mi alacaksınız ona karar verin

Metoez

80+ Bronze
O zaman anakart işlemci ve soğutucu şeklinde alabilirsiniz. Anakarta bu kadar yüksek paralar vermeye gerek yok eğer alacağınız işlemci de 14900K veya 7950x3D ayarında bir işlemci değilse. Dediğim gibi verdiğiniz fiyata karşılık beklediğiniz performans artışını alamayacaksınız
fan kolektörü vs diyor 5 tane yetecek mi acaba .
burdan bakıyorum da alırken çok fark yok diyosan sorun yok zaten geçisi süre 3060 ımla kullanırım

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Sefa
Kendinizi almamak için zor tutmak da sizi sadece zarara sokacak. En azından birkaç saat araştırın forumlarda sorun işlemcilerin farklarını avantajlarını ona göre karar verin

Metoez

80+ Bronze
farketmez elimde işlemci yok ve param var hangisi mantıklıysa o

Kendinizi almamak için zor tutmak da sizi sadece zarara sokacak. En azından birkaç saat araştırın forumlarda sorun işlemcilerin farklarını avantajlarını ona göre karar verin
onu anakart için demiştim baya tier 1 galiba çünkü 95 puan görünce coştum

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Sefa
fan kolektörü vs diyor 5 tane yetecek mi acaba .
burdan bakıyorum da alırken çok fark yok diyosan sorun yok zaten geçisi süre 3060 ımla kullanırım
Eğer overclock yapacaksanız B650 ve Z790 arasında fark görürsünüz. Ancak standart kullanıcı iseniz overclock vs bilmiyorsanız zaten hiç uğraşmayın ve b650 alıp geçin. Dediğim gibi işinizi rahatlıkla görecek bir anakart b650 de

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
957
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama. hazır sistemler
Discord
kaan8765
3060 var elimde ramleri aldım 6000 mhz anakart olarak bu nasıl sizce
bu
daha f/p varmı + işlemcissi de ucuz olsun

kendimce 2. seçenek
Hocam işlemci soğutucu ve anakart dahil bütçe max ne kadar

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Sefa
farketmez elimde işlemci yok ve param var hangisi mantıklıysa o

onu anakart için demiştim baya tier 1 galiba çünkü 95 puan görünce coştum
Tomahawk piyasadaki en iyilerden birisi ancak tekrar tekrar söylüyorum hocam overclock ile uğraşmayacaksanız, profesyonel kullanıcı değilseniz sadece oyun ve basit render işleri yapıyorsanız o seviyede anakart bence gereksiz

Tomahawk piyasadaki en iyilerden birisi ancak tekrar tekrar söylüyorum hocam overclock ile uğraşmayacaksanız, profesyonel kullanıcı değilseniz sadece oyun ve basit render işleri yapıyorsanız o seviyede anakart bence gereksiz
Onun yerine iki gömlek üstün bir işlemci alın çok daha mantıklı

Metoez

80+ Bronze

Onun yerine iki gömlek üstün bir işlemci alın çok daha mantıklı
aynen dedğin gibi bi kullanıcıyım hocam o zaman gerek yok . ben overcloktan falan anlamam aççam oynucam yayın aççam vs.

Hocam işlemci soğutucu ve anakart dahil bütçe max ne kadar
kankam beli büytçe yok düşen parça görünce saldırma üzerine bi sistem topluyorum. sırf belki 360 sıvı sogutma denk gelir diye kasa almadım ( 2 gün kasa baktım )

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
420
İsim
Sefa
aynen dedğin gibi bi kullanıcıyım hocam o zaman gerek yok . ben overcloktan falan anlamam aççam oynucam yayın aççam vs.
O zaman 5400 lira olan anakart işinizi görecek hocam. AMD işlemci istiyorsanız tabii bu anakartı alabilirsiniz. Yanına da 7800x3D yakışır bu anakartın. Çok uzun süre rahat rahat işinizi görecek bir işlemci 7800x3D.

Top Bottom