Yardım BU ANAKARTA NE TAKILIR ?

UgurBey45

80+
Reaksiyon skoru
21
Anakart modelim pegatron ipmsb-h61 tekrar yazıyorum ipmsb-h61, farklı forumlarda çok olduğu için herkes ipxsb olan modeliyle karıştırıyor.
Anakart üzerinde PCI-e x16 slotu mevcut, daha önce sorduğumda herhangi bir sorun olmaz istediğin ekran kartını takarsın diyenler olmuştu ancak araştırınca gördüm ki görüntü alamayanlar varmış,
bütçem düşük AMD tarafında RX 470, Nvidia tarafında gtx760 veya 960 modelini almayı düşünüyorum herhangi bir sorun yaşar mıyım, yeni anakart almalı mıyım ?

H61 chipsetli, Intel ikinci nesil işlemciler sorunsuz takılır ama aynısını üçüncü nesil için söyleyemem.
Soket aynı olmasına rağmen BIOS güncellemesi gerekiyor eğer üçüncü nesil çıkmadan önce çıktıysa anakart.
Eğer kendi sitesinde destek bölümünde BIOS sürümleri var ise en güncel sürüme geç, o zaman üçüncü nesil işlemcileri de kullanabilirsin.

H61 chipsetli, Intel ikinci nesil işlemciler sorunsuz takılır ama aynısını üçüncü nesil için söyleyemem.
Soket aynı olmasına rağmen BIOS güncellemesi gerekiyor eğer üçüncü nesil çıkmadan önce çıktıysa anakart.
Eğer kendi sitesinde destek bölümünde BIOS sürümleri var ise en güncel sürüme geç, o zaman üçüncü nesil işlemcileri de kullanabilirsin.
Reis i5 2400 işlemci var, işlemci değişimi yapmayacağım yeni bir ekran kartı takacağım RX 470 gibi, herhangi bir sorun olur mu

Reis i5 2400 işlemci var, işlemci değişimi yapmayacağım yeni bir ekran kartı takacağım RX 470 gibi, herhangi bir sorun olur mu
Dostum PCIe x16 slotu var anakartta, istersen RTX 2080 Ti da takarsın, ama işlemcin ile darboğaz olmaması önemli.
İşlemcine darboğaz olmayacak bir ekran kartı seç.

Geri