Neler Yeni

Bu bilgisayara hangi win kurulması gerekir ve...

Cann01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Can

Windows kurduktan sonra driver güncelleştirmelerini nasıl yaparım. Kusura bakmayın ilk defa freedos laptop alıyorum o yüzden hiç bir bilgim yok bu konuda. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,037
İsim
Murat Orhan
Windows 10 tabii ki. Windows 10 kurduktan sonra çoğu driver oto güncellenir zaten birkaç tanesini el ile güncellersin.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot

Windows kurduktan sonra driver güncelleştirmelerini nasıl yaparım. Kusura bakmayın ilk defa freedos laptop alıyorum o yüzden hiç bir bilgim yok bu konuda. Yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam doğru bir şekilde Windowsu kuruyorsunuz daha sonra :
önce Windows Update
! Yeniden başlatın bilgisayarı
Anakart driver
Ekran kartı driver

Yarın videolu şekilde daha iyi anlatırım

(Eğer bir hata ile karşılaşırsanız konu açın konuya beni de etiketliye bilirsiniz bir çok kez windows format atım da kurdum da o yüzden bir sürü hata ile karşılaştım çoğu hatanın çözümünü biliyorum)

Cann01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam doğru bir şekilde Windowsu kuruyorsunuz daha sonra :
önce Windows Update
Anakart driver
Ekran kartı driver

Yarın videolu şekilde daha iyi anlatırım

(Eğer bir hata ile karşılaşırsanız konu açın konuya beni de etiketliye bilirsiniz bir çok kez windows format atım da kurdum da o yüzden bir sürü hata ile karşılaştım çoğu hatanın çözümünü biliyorum)
Vallahi çok iyi olur hocam ya. Ben daha acemiyim bilgisayar kargoda şu an youtubeden nasıl güncelleme yapılacağını falan öğrenmeye çalışıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada o laptop alınmaz.
Neden alınmaz hocam bi problemi mi var bilgisayarın duyduğunuz?
İndirime girmişti 16.560a aldım vallahi. Pişman mı eder acer markası?

Cann01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows 10 tabii ki. Windows 10 kurduktan sonra çoğu driver oto güncellenir zaten birkaç tanesini el ile güncellersin.
Hocam win 11 home öneriliyormuş da performansı win 10 dan daha iyi değil mi youtube de bikaç videoya baktım. Oyunlarda falan performansı iyi gibi görünüyordu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,037
İsim
Murat Orhan
Hocam win 11 home öneriliyormuş da performansı win 10 dan daha iyi değil mi youtube de bikaç videoya baktım. Oyunlarda falan performansı iyi gibi görünüyordu.
W10 pro öneririm. W11 tam stabil olmadan kullanmam açıkçası

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Vallahi çok iyi olur hocam ya. Ben daha acemiyim bilgisayar kargoda şu an youtubeden nasıl güncelleme yapılacağını falan öğrenmeye çalışıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neden alınmaz hocam bi problemi mi var bilgisayarın duyduğunuz?
İndirime girmişti 16.560a aldım vallahi. Pişman mı eder acer markası?
Fiyat göre iyi değil

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok

Sistem parçalarının kendi sitelerindeki driver'ları kurman lazım.

Ekran kartı: https://www.nvidia.com.tr/drivers/results/180669#driverInfo-180669=0

Anakart: Anakart yazmıyor galiba özelliklerinde, laptop eline ulaşınca anakart modeline bakıp öyle indirirsin driver'ını.

BIOS: Anakart modeline bakıp, driver indirdiğin aynı yerden BIOS update dosyasını indirip kurmalısın.

Bunlar dışında her şeyi kurduktan sonra Windows Güç Ayarları'ndan "Yüksek Güç" modunu seçmeyi ve arka planda çalışan Xbox Game Bar vb. gibi performansı kötü etkileyen uygulamaları devre dışı bırakabilirsin.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,435
İsim
Hacı
Windows 10 daha iyi olur.

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot

BIOS ayarlarını yapıyorsunuz

Windowsu kuruyorsunuz

Disk ayarları bu şekilde (eğer C / D diye ayırmayacaksanız direk olarak ilk biçimlendirme işleminde uygula diyin bütün HDD ve ya SSD yi tek bir diskte toplayın sizin tercihinize kalmış bir şey)

Driver kurulumunu yapın (isterseniz paylaştığım videodaki Windows ayarlarına da bakabilirsiniz)

Bu işlemler öncesi BIOS güncellemesini daha sonra BIOS ayarlarını yapmayı unutmayın.

Ikarus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Ahmet

Win 10 olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,716
Üyeler
162,050
Son üye
kutysuwa
Top Bottom