Neler Yeni

Bu elektro gitarlardan hangisini önerirsiniz?

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Hocam ortalama fiyat ne kadar olmalı, birde hocam grg 170 gibi bir köprüye sahip gitarla başlamak sizce sıkıntı olur mu yazdığım ayarları ne kadar da bir yaptırmam lazım sizce yumuşak tonlardan vazgeçip direk sabit Köprülü sgr s1 i almalıyım.
Sıkıntı olmaz, Floyd Rose değil. Floyd Rose'dan uzak durun sadece.
Sık yapılan ayarlar değil onlar. Kullanıma ve gitarın bulunduğu ortama göre değişir.
Fiyatlardan haberim yok yıllardır hocam.

YusufArda000

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Sıkıntı olmaz, Floyd Rose değil. Floyd Rose'dan uzak durun sadece.
Sık yapılan ayarlar değil onlar. Kullanıma ve gitarın bulunduğu ortama göre değişir.
Fiyatlardan haberim yok yıllardır hocam.
Hocam sabit köprü gitarlarda entonasyon ayarı oluyor mu?

YusufArda000

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
SS ve SSS'ler kadar olmaz (elektronik aksamda oksitlenme gibi problem yoksa)
Hocam temiz 12-13 yıllık gitarların ömrü temiz 2-3 yıllık gitarların ömründen daha azdır diye bişey var mı? Gitar temizse ne zaman alındığının bir önemi var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

SS ve SSS'ler kadar olmaz (elektronik aksamda oksitlenme gibi problem yoksa)
Hocam 12 yıllık gitar grg170dx 3 yıllık gitar jackson js11 sizce hangisi almak daha mantıklı

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Hocam temiz 12-13 yıllık gitarların ömrü temiz 2-3 yıllık gitarların ömründen daha azdır diye bişey var mı? Gitar temizse ne zaman alındığının bir önemi var mı?

Hocam 12 yıllık gitar grg170dx 3 yıllık gitar jackson js11 sizce hangisi almak daha mantıklı
Hocam en başta şu manyetik dizilimine bir karar verin. GRG170DX'le JS11 çok farklı gitarlar. Şu mu bu mu karşılaştırmaları aynı manyetik dizilimine sahip gitarlar arasında yapılır.

Yıl konusu da tamamen eski kullanıcıya bağlı. Adam gözü gibi bakmıştır 1960 Gibson Les Paul vardır kız gibidir.
Diğeri Jackson Soloist 2021'i oraya buraya vurup nemli ortamda bırakıp anasını bellemiştir. Yani bu sorulara nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum :)

YusufArda000

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Hocam en başta şu manyetik dizilimine bir karar verin. GRG170DX'le JS11 çok farklı gitarlar. Şu mu bu mu karşılaştırmaları aynı manyetik dizilimine sahip gitarlar arasında yapılır.

Yıl konusu da tamamen eski kullanıcıya bağlı. Adam gözü gibi bakmıştır 1960 Gibson Les Paul vardır kız gibidir.
Diğeri Jackson Soloist 2021'i oraya buraya vurup nemli ortamda bırakıp anasını bellemiştir. Yani bu sorulara nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum :)
Hocam çok teşekkür ederim. Sanırım Ibanezi alacağım

Son olarak hocam Blackstar ıd core 10 V2 ve V3 arasındaki fark nedir? 1000Tl fark ödemeye değer mi?

Son düzenleme:

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Hocam çok teşekkür ederim. Sanırım Ibanezi alacağım

Son olarak hocam Blackstar ıd core 10 V2 ve V3 arasındaki fark nedir? 1000Tl fark ödemeye değer mi?
Rica ederim.

Net bilmiyorum hocam, ikisinin de official website linkini bırakayım karşılaştırmalı bakın:

YusufArda000

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Rica ederim.

Net bilmiyorum hocam, ikisinin de official website linkini bırakayım karşılaştırmalı bakın:
Hocam teşekkürler ederim amfiyi blackstar ıd core V3 aldım. Şimdi gitar kaldı size bir soru sormak istiyorum başlangıçta gitarın 24-22 veya 21 perde olması önemli mi? Gitarı perde sayısına göre mi seçmeliyim?

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Hocam teşekkürler ederim amfiyi blackstar ıd core V3 aldım. Şimdi gitar kaldı size bir soru sormak istiyorum başlangıçta gitarın 24-22 veya 21 perde olması önemli mi? Gitarı perde sayısına göre mi seçmeliyim?
İleri seviyelere geldiğinizde de kullanmak isterseniz 22-24 perde alın. Başlangıçta o kısım pek lazım olmayacak ama ilerledikçe solo atayım ince seslere çıkayım işlerine girdiğiniz zaman lazım olabilir.

YusufArda000

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
İleri seviyelere geldiğinizde de kullanmak isterseniz 22-24 perde alın. Başlangıçta o kısım pek lazım olmayacak ama ilerledikçe solo atayım ince seslere çıkayım işlerine girdiğiniz zaman lazım olabilir.
Hocam amfinin sesini denemek için amfiye aux kablosu taktım daha kabloyu telefona takmadan bir cızırtı başladı ve telefona bağlayınca herhangi bir ses açtığımda da alttan cızırtı devam etti aynı şekilde amfinin kulaklık girişine kulaklık takınca da kulaklığa cızırtı sesi geliyor bu normal mi?

Omnissiah

80+ Bronze
1-İbanez grg 170dx (Kavak gövdesi olması beni korkutuyor ama HSH olması harika)

2-Schecter sgr s1 (güzel bir gitar gibi duruyor ama HH olması yerine HSH olsa yumuşak tonlar için daha iyi olurdu bunla da yumuşak tonları alabilir miyim? Birde sabit köprü olduğu için tremolo kolu kulanamayacağım ama o çok önemli bir kayıp mı bilmiyorum sizce önemli mi?

3- Ibanez SA120 (Güzel bir gitar gibi duruyor)

Sizce bu 3 elektro gitardan hangisi daha iyidir? Siz olsanız hangisini alırdınız? Not genelde sert tonları çalacağım. Ama yinede single manyetik olması da hoş olur.
schecter kullanıyorum sert hard rock ve metal için biçilmiş kaftan yani öyle yumuşak bekleme ha yumuşak ton alırsın ama o ton yumuşaklığı tatmin etmez.

Top Bottom