Anakartimda Aio Pump Yok

e m r e

80+ Silver
Reaksiyon skoru
608
b650mr anakartim var ne ocypus 360mm sivi sovuguma aldim.radyatorden gelen pini cpu fan girisine taktim ama pompadan gelen guc girisini takmak icin aio pump yok bunu nereye takmaliyim

Kasa fan headerlere takabilirsin ama pwm değildi ocypus dc modda çalıştır

b650mr anakartim var ne ocypus 360mm sivi sovuguma aldim.radyatorden gelen pini cpu fan girisine taktim ama pompadan gelen guc girisini takmak icin aio pump yok bunu nereye takmaliyim
şöyle yapıyorlar genelde pompayı cpu fana tak radyatör fanlarınıda sys fan a ama net nasıl sağlıklı bilmiyorum

pompa fanını cpu fan soketine bağla
radyatör fanlarını normal kasa fanlarını taktığın sys fan / cha fan soketine bağla
ben bu şekilde kullanıyorum

şöyle yapıyorlar genelde pompayı cpu fana tak radyatör fanlarınıda sys fan a ama net nasıl sağlıklı bilmiyorum
hocam gemini de tam tersini soyluyor fanları dogru yere takmissin diyor pompayi sys fana tak biostan pwm olarak full speed çalıştır diyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

pompa fanını cpu fan soketine bağla
radyatör fanlarını normal kasa fanlarını taktığın sys fan / cha fan soketine bağla
ben bu şekilde kullanıyorum
hocam pompa herzaman tam gucte olmasi gerekmez mi eger ona takarsam islemci sicakligna gore ayarlamaz mi kendini

hocam gemini de tam tersini soyluyor fanları dogru yere takmissin diyor pompayi sys fana tak biostan pwm olarak full speed çalıştır diyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam pompa herzaman tam gucte olmasi gerekmez mi eger ona takarsam islemci sicakligna gore ayarlamaz mi kendini
full speed yapma fabrikasyon veriye bak manuel olarak 2600 rpm falan yap benimki kendisi öyle çalışıyor mesela 3200 e kadar çıkıyorda yorar diye slient moda aldım kasanın fanlar bile duruyor ısınmadığından

pompa cpu fan portuna fanlar sys ya da cha fan portlarına

Ocypusun pompası 3 pinli o sebeple pwm olmaz dc modda çalıştır. Onun dışında cpu fana mı kasa fanamı taktığın hiç önemli değil hepsi aynı

Pompa portu yoksa cpu fan a tak, radyatöre bagli fanlari sys fan a tak. Fanları işlemci sıcaklığına göre bir dan eğrisi yapabilirsin. Ama pompayı bir eğri yapma. Sabit çalışsın. Pompalar full speed te calistirilmak uzere tasarlanmıştır. Sıcaklığa gore eğri yaparsan çok çabuk bozulur.

Geri