Neler Yeni

Bu exe virüs olabilir mi?

Jaja50

80+ Silver
Aslında öyle değil, herhangi bir işlem yapıp gizlemediği için ve en basit hata olan muhtemelen ekran fotoğrafı alma özelliğini açtığı için her antivirüs "şu ileri zekaya bak vay be" diyerek tanıyor. :D
Bir de zararsız diyor ya :D. Zararsız olma ihtimali yok bence sallıyo.
Mesaj otomatik birleştirildi:

o sıkıştırmayı yapmak için indirmek gerekmiyor mu .exe'yi?
indirince problem olmuyor mu ?
İndirdim bir problem olmadı. Açmadığım sürece bir şey olmuyormuş.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
Evet, bu bir virüs.

Kapatılmış Hesap

80+ Bronze
o sıkıştırmayı yapmak için indirmek gerekmiyor mu .exe'yi?
indirince problem olmuyor mu ?
Exe'yi çalıştırmadan virüs bulaşmaz. Şimdi bana plug in autorun virüslerini söyleyecekler ama asıl olay yine aynı, çalıştırmaya bağlı. Senden bağımsız "kendini çalıştıran" ya da "otomatik çalıştır" alanına giden virüsler var tabii ama böyle exe şeklinde inen virüsler çalışmaz o yüzden sorun yok.

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Uglum tam yiyormuşsun yesen ne gülerdim jfıkdjfoaısdfjsoıafjasd.

Jaja50

80+ Silver
Youtube:nasıl heçkır olunur diye aratıp virüs atan yaşı ufak bi arkadaş sanırım fazla takma
Zoruma giden şey bu arkadaşa çok yardımcı olmam. Şu an aldığı pc'den çok memnun ve hiçbir şey bilmiyordu. O pc'yi ona ben aldırmıştım. :(

Tosbağa

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
750
İsim
SAMET SAMET
Exe'yi çalıştırmadan virüs bulaşmaz. Şimdi bana plug in autorun virüslerini söyleyecekler ama asıl olay yine aynı, çalıştırmaya bağlı. Senden bağımsız "kendini çalıştıran" ya da "otomatik çalıştır" alanına giden virüsler var tabii ama böyle exe şeklinde inen virüsler çalışmaz o yüzden sorun yok.
kendini çalıştıran ya da otomatik çalıştır alanına girmesine nasıl engel olabiliriz?

Shiden

80+ Bronze
Aslında öyle değil, herhangi bir işlem yapıp gizlemediği için ve en basit hata olan muhtemelen ekran fotoğrafı alma özelliğini açtığı için her antivirüs "şu ileri zekaya bak vay be" diyerek tanıyor. :D
Aynen de, farklı farklı isimleri de var ya :D, tuhaf geldi.

Kapatılmış Hesap

80+ Bronze
kendini çalıştıran ya da otomatik çalıştır alanına girmesine nasıl engel olabiliriz?
Ne yazık ki onlar biraz daha ileri düzey virüsler olduğu için konfordan feragat etmek gerekiyor. Bunların en basit düzeyi genellikle tarayıcı çerezlerinden, scriptlerinden bulaşıyor ki bu bile gördüğün üzere direkt bir sorun. Scriptleri kapatırsan siteler düzgün çalışmıyor, çerezleri açmazsan sitelerde üyelik açamıyorsun gibi. Yine de şu an ev kullanıcı sayısının %90'ı Windows kullandığı için Linux tarafında virüsler yok, OS değişebilirsin.

Aynen de, farklı farklı isimleri de var ya :D, tuhaf geldi.
Hazır virüs yapma programları var onlardan kullandığı için her birinin veritabanında farklı kodlu :D

Shiden

80+ Bronze
Ne yazık ki onlar biraz daha ileri düzey virüsler olduğu için konfordan feragat etmek gerekiyor. Bunların en basit düzeyi genellikle tarayıcı çerezlerinden, scriptlerinden bulaşıyor ki bu bile gördüğün üzere direkt bir sorun. Scriptleri kapatırsan siteler düzgün çalışmıyor, çerezleri açmazsan sitelerde üyelik açamıyorsun gibi. Yine de şu an ev kullanıcı sayısının %90'ı Windows kullandığı için Linux tarafında virüsler yok, OS değişebilirsin.

Hazır virüs yapma programları var onlardan kullandığı için her birinin veritabanında farklı kodlu :D
O zaman yok yokmuş işte :D.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,756
Üyeler
165,584
Son üye
_Emin_
Top Bottom