Neler Yeni

Çözüldü✓ Bu kabloları nereye bağlamam lazım

sadık123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
A.
IMG_20240818_113124.jpg
Kasa Aerocool Graphite
Anakart MSI Pro B650M-A Wifi
Kasanın içinden kontrolcü çıkıyor ve kasa fanlarının hepsi kontrolcüye bağlı ama kontrolcünün kablosunu nereye yakacağımı bulamadım.
Parmağımın ucundaki kablonun üstünde in vdg yazıyor ve 3 pinli olan kablo ile birleşik. Ayrı olanda bir şey yazmıyor.Üç kablo da kontrolcünün işaretlediğim yerine bağlı. Kasada LED butonu var.
IMG_20240818_122908.jpg
IMG_20240818_123003.jpg

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Yunus Emre Arslan
Alıntıyı görüntüleKasa Aerocool Graphite
Kasanın içinden kontrolcü çıkıyor ve kasa fanlarının hepsi kontrolcüye bağlı ama kontrolcünün kablosunu nereye yakacağımı bulamadım.
Parmağımın ucundaki kablonun üstünde in vdg yazıyor ve 3 pinli olan kablo ile birleşik. Ayrı olanda bir şey yazmıyor.Üç kablo da kontrolcünün işaretlediğim yerine bağlı. Kasada LED butonu var.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
kanki o dişi olan 3 pinli girişi anakartta rgb kontrolcü yerine takacaksın var ise tabii, diğeride her hangi bir fan soketine takacaksın. pwm kontrolü için takmazsan eğer fanlar %100 çalışır hep takamazsan kendi anakartımdaki girişleri atarım

sadık123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
A.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kanki o dişi olan 3 pinli girişi anakartta rgb kontrolcü yerine takacaksın var ise tabii, diğeride her hangi bir fan soketine takacaksın. pwm kontrolü için takmazsan eğer fanlar %100 çalışır hep takamazsan kendi anakartımdaki girişleri atarım
Tek olan 4lü pini SYS_FAN1 soketine diğer ikili kabloyu da OOXO şeklinde olan kısmını ARGB_V2.2 portuna mı takmam lazım yani. Anakartta sanırım RGB yok ARGB var

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Yunus Emre Arslan
Tek olan 4lü pini SYS_FAN1 soketine diğer ikili kabloyu da OOXO şeklinde olan kısmını ARGB_V2.2 portuna mı takmam lazım yani. Anakartta sanırım RGB yok ARGB var
rgb argb farketmez de, senin anakartta jrgb diye soket varmış onu anlayamadım

sadık123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
A.
Düzeltiyorum kasada 2 bağlantı yeri var JRGB2 ve ARGB

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,479
İsim
Mehmet Aslan
Alıntıyı görüntüleKasa Aerocool Graphite
Parmağımın ucundaki kablonun üstünde in vdg yazıyor ve 3 pinli olan kablo ile birleşik. Ayrı olanda bir şey yazmıyor.Üç kablo da kontrolcünün işaretlediğim yerine bağlı. Kasada LED butonu var.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
anakartta rgb şoketi varsa o kabloyu oraya takacaksın yoksa takmana gerek yok. Kasanda led tuşu varsa o tuşun kablosunu kontrolcüdeki 2 pinli yere takarak rgb kontrolünü sağlayabilirsin. Led tuşu yoksa reset tuşunu feda etmen gerek.

sadık123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
A.
rgb argb farketmez de, senin anakartta jrgb diye soket varmış onu anlayamadım
MSI marka yüzünden sanırım ön panel ses bağlantısı için de JAUD yazıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

anakartta rgb şoketi varsa o kabloyu oraya takacaksın yoksa takmana gerek yok. Kasanda led tuşu varsa o tuşun kablosunu kontrolcüdeki 2 pinli yere takarak rgb kontrolünü sağlayabilirsin. Led tuşu yoksa reset tuşunu feda etmen gerek.
LED tuşu var bağlı geldi

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Yunus Emre Arslan
rgb yerini buraya takacan kanka buldum led yazıyo zaten yanında
1723973796399.png

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,479
İsim
Mehmet Aslan
MSI marka yüzünden sanırım ön panel ses bağlantısı için de JAUD yazıyor

LED tuşu var bağlı geldi
2 pinli olur led tuşunun kablosu , anakartta argb şoketi yoksa o led kablosunu 2 pinli yere takıcaksın. Varsa da fotoğraftaki kabloyu kullanıcan.

sadık123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
A.

yenigeldim

80+ Silver
Led tuşu varsa ve buraya bağladıysan anakarta bağlamana gerek yok. Tuştan değiştir

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,479
İsim
Mehmet Aslan
Diğer ayrı kabloyu da sys fan kısmına takıyorum değil mi ?

ARGB soketi var RGB soketi de var sanırım
varsa fotoğraftaki kabloyu kullan işte internette videoların bulursun.

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Yunus Emre Arslan
Diğer ayrı kabloyu da sys fan kısmına takıyorum değil mi ?

ARGB soketi var RGB soketi de var sanırım
4 pinli olanı sys fan soketine 3 girişli led kablosunu dediğim yere diğer 3 girişliyi bilmiyorum ne kablosu olduğunu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,780
Üyeler
160,603
Son üye
Karthus1v9
Top Bottom