Yardım Bu Laptop Alınır mı? (45k)

Acer Nitro 16 kullanıyorum tavsiye ederim arkadaşın attığı linkteki cihazı

Her açıdan çok iyi gerçekten de 2 sene oldu alalı hiçbir sorunla karşılaşmadım cihazda

Sıvı metalde akmıyor bu arada üniversitede kullandığım için sürekli çantamda taşıdım akma problemi yok olsa bunca sene şikayet eden çok kişi olurdu
hocam asus tuf leptop serisi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak kullanıcıların birebir yaşadıkları sorunlar olamaz mı ?
Kullanıcılar, yaşadıkları sorunları detaylı belirtirse kaynak olabilir, direkt olarak 'alınmaz' yazılırsa kaynak olmaz.
Kullanıcıların yaşadıkları sorunlar ve alınır mı sorularına verilen cevaplar ortada.
Serilerinde yaşanan kronik sorun görünmüyor. G770'in yaşattığı sıkıntılar G870'e göre daha fazla olabilir. Termal performansın idare eder şekilde olduğu doğru, metal malzeme içeriyor, yazılımsal olarak da olması gereken hâle getirilmemiş. Kasanın soğutmasından da ziyade yazılımsal sorunlar daha fazla görünüyor.

Casper'ın modellerini almadan önce 3 değil 5 defa araştırmak gerekiyor. Daha çok tedbir gerektiren cihazlar.
Fiyat avantajı olduğundan ötürü denenebilir ürünler. Casper söz konusu olursa %50-%50 ihtimalle alınabilir olur, direkt bir yere yatkın olmaz.

hocam asus tuf leptop serisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bir arkadaşım asus tuf kullanıyor oda 1,5 2 sene oldu ancak o pek memnun değildi mavi ekran hataları bilgisayarı açamama gibi şikayetleri vardı en son servise gönderdi klavyesini değiştirmişler sorununu çözmüşler bana göre asus tuf da alınabilir kasa kalitesi falan epey hoşuma gidiyor aliminyumdan yapılmış ancak detaylı karşılaştırmanızı öneririm panel kalitesi falan acer nitro 16 serisi baya iyiydi rakiplerine göre

Serilerinde yaşanan kronik sorun görünmüyor. G770'in yaşattığı sıkıntılar G870'e göre daha fazla olabilir. Termal performansın idare eder şekilde olduğu doğru, metal malzeme içeriyor, yazılımsal olarak da olması gereken hâle getirilmemiş. Kasanın soğutmasından da ziyade yazılımsal sorunlar daha fazla görünüyor.
G870'te de aynı sorunlar "söyleniyor". Sıcaklık, performans düşüşü, drop sorunu.

G870'te de aynı sorunlar "söyleniyor". Sıcaklık, performans düşüşü, drop sorunu.
Cihazın ne şekilde kullanıldığı önemli. Kaç watt güçte ne kadar ısındığı önemli. G870'lerin termal kısma eşiği, cihazın; sağlığını koruması açısından daha düşük olabilir, bu yüzden ötürü sıcaklık arttıkça donma/takılma/kasma/performans düşüşü yaşanıyor olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ACER'da sorun çıktı ( sıvı metal akıyordu galiba ya da onunla alakalı bir şeyler vardı )
Bu sorun da az yaşanıyor, diğer sorunlara göre belki sorun bile denemez. ROG Strix G16'larda bulunan sıvı metaller de akabiliyor, kullanım şekline göre akma ihtimalî artabilir. Isının düşük olmasına katkı ancak riski de bu. Nitro 5'lerde bu yok, Nitro 16'lar da bu yüzden alınmaz olmaz.

Casperı unut, adını anma. Alınmaz, kaç, uzaklaş.

Şimdi atıp tutma bi kaynak söyle diyecek olabilirsiniz ;
Forumu veya forumları araştırmanız yeter. Kronik sorunlar, sıcaklıklar, uzun vadede yaşanan sıkıntılar her yerde paylaşılıyor. Dün bu forumda okudum, biri g770 ve g870 kullandım, ikisi de rezaletti demişti.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Farex
@Ruffian

Müsait olduklarında 45K'ya sorunsuz, sağlam cihazlar önerebilirler belki. Ben HP Victus öneriyorum ama ikisi de karşı :D
Bu söylenmeleri ben söylemiştim her marka her laptobu denedim neredeyse piyasada sahip olmadığım laptop yok gibi bir şey tecrübeler ile sabittir. Önerim game garaj serisi olabilir eve gidince bakarım piyasada ne var o fiyatlara ama benim tavsiyem 2. El 3-6 aylık daha güçlü daha kaliteli laptop almaktır

https://www.gamegaraj.com/laptop/erazer-deputy-p60i-md62749-intel-core-i7-13620h-16/

Yukarıda ki yerine bütçenizi birazcık daha arttırıp 32GB Ramli bu cihazı önerebilirim ;

51K'ya çıkıp yine aynı özelliklerde ama 17" ekran almak, fiyat farkına değmez diye düşünüyorum ama yine de atıyım laptopu ;

Bir arkadaşım asus tuf kullanıyor oda 1,5 2 sene oldu ancak o pek memnun değildi mavi ekran hataları bilgisayarı açamama gibi şikayetleri vardı en son servise gönderdi klavyesini değiştirmişler sorununu çözmüşler bana göre asus tuf da alınabilir kasa kalitesi falan epey hoşuma gidiyor aliminyumdan yapılmış ancak detaylı karşılaştırmanızı öneririm panel kalitesi falan acer nitro 16 serisi baya iyiydi rakiplerine göre
bende 2024 a15 serisi var ben memnunum ama bir sıkıntı var baya sesli çalışıyor fanları turboya alınca uçak gibi ses çıkarıyor bunun için kulaklık takıyorum

Geri