Bu Laptop Soğutucu İyi Mi?

Flyn83

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
168
Bu laptop soğutucuyu aldım iyi mi yoksa daha iyi bir şey mi almalıydım

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Bu laptop soğutucuyu aldım iyi mi yoksa daha iyi bir şey mi almalıydım
Alınmaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buraya bakın her bütçede var

Alınmaz

Buraya bakın her bütçede var
Video çok güzele benziyor izleyeceğim. Bende de var bu konuda bulunan soğutucu, soğutma etkisini bilmiyorum ama laptopumun altında bulunan ızgaralar tozu çok emmeye müsait. Onu engellemekte iyi oluyor bir de fansız bir tane alüminyum stand vardı bunda daha sağlam oturdu laptop ayakları.

Gerçekten işe yarayanların fiyatı bayağı yüksek. Örnek Zalman ZM-NS2000.

Soğutucu yerine stand da alabilirsin. Hava akışının daha kolay olmasını sağlar. Aşağıdaki ürünü kendim kullanıyorum. Düz zemine göre ısı değerleri fark ediyor.

Soğutucu yerine stand da alabilirsin. Hava akışının daha kolay olmasını sağlar. Aşağıdaki ürünü kendim kullanıyorum. Düz zemine göre ısı değerleri fark ediyor.
Ben hiç memnun kalmadım bu üründen ısılarda fark olmadı ve laptop çok sallanmaya müsaitti.

Ben hiç memnun kalmadım bu üründen ısılarda fark olmadı ve laptop çok sallanmaya müsaitti.
Ben gayet memnunum. Bir oyun falan açıp laptobu bir düz zemine bir de standa koyup deneyin. Sıcaklıklar aynı ise termal bakım yapın.
Ben elimle sallıyorum yine sallanmıyor. Sizin aldığınız ürünün bu olduğuna emin misiniz?
Benim aldığım üründe hem standın yere temas ettiği yerde hem de notebookun stand üzerindeki temas yerlerinde kaydırmaz padler var. Sıkıca tutuyor bu sayede.

Ben gayet memnunum. Bir oyun falan açıp laptobu bir düz zemine bir de standa koyup deneyin. Sıcaklıklar aynı ise termal bakım yapın.
Ben elimle sallıyorum yine sallanmıyor. Sizin aldığınız ürünün bu olduğuna emin misiniz?
Benim aldığım üründe hem standın yere temas ettiği yerde hem de notebookun stand üzerindeki temas yerlerinde kaydırmaz padler var. Sıkıca tutuyor bu sayede.
Güzel sorular sormuşsunuz teşekkür ederim. Mesajım biraz yanlış anlaşılmaya müsaitti bende tekrar okuyunca fark ettim. Sizin attığınız linkteki markası ne bilmiyorum bende ki frisby yazıyor üstüne ve sizin linkinizdeki resmi tipi vs. uyuşuyor. Ben boştaki derecelerin fark etmediğini söylemek istemiştim orada oyundayken fark edip etmediğini bilmiyorum çünkü macunu pumpout yapmış. Şu an tekrar denersen sıcaklıklar farklı olabilir çünkü macun yeni sürdüm. Tutuşunu sevmemiştim hani laptopta kayma vs. söz konusu değil elbette ama masada kullanmıyorum ben ve otur kalk yapınca laptop çok korkutucu tepkiler veriyor. G870 var bende 15.6 inç laptop ama büyük kasası ve laptop üstünde sanki tepsinin üzerine bavul koymuşum gibi sırıtıyordu. Claw's Tornado'da en ufak kıpırdamıyor laptop.

Claws'ı alınca onu zaten rafa kaldırdım. Depremde çok yaşıyoruz bu aralar ve masada o yüzden kullanamıyorum üstü kitap falan koltuk daha rahat geliyor. :D

Şimdi Claws'ı taşımak zor olacağından evde Claws'ı ama dışarı laptopu götürdüğümde o alttan yükselten çok daha mantıklı olabilir. Öyle düşününce aklıma geldi rastgele. :kekw:

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s
Güzel sorular sormuşsunuz teşekkür ederim. Mesajım biraz yanlış anlaşılmaya müsaitti bende tekrar okuyunca fark ettim. Sizin attığınız linkteki markası ne bilmiyorum bende ki frisby yazıyor üstüne ve sizin linkinizdeki resmi tipi vs. uyuşuyor. Ben boştaki derecelerin fark etmediğini söylemek istemiştim orada oyundayken fark edip etmediğini bilmiyorum çünkü macunu pumpout yapmış. Şu an tekrar denersen sıcaklıklar farklı olabilir çünkü macun yeni sürdüm. Tutuşunu sevmemiştim hani laptopta kayma vs. söz konusu değil elbette ama masada kullanmıyorum ben ve otur kalk yapınca laptop çok korkutucu tepkiler veriyor. G870 var bende 15.6 inç laptop ama büyük kasası ve laptop üstünde sanki tepsinin üzerine bavul koymuşum gibi sırıtıyordu. Claw's Tornado'da en ufak kıpırdamıyor laptop.

Claws'ı alınca onu zaten rafa kaldırdım. Depremde çok yaşıyoruz bu aralar ve masada o yüzden kullanamıyorum üstü kitap falan koltuk daha rahat geliyor. :D
Ben de araştırıp almıştım bunu. Yoksa dediğiniz gibi buna benzer birçok ürün var. Boşta fazla fark olmuyor doğru söylüyorsunuz. Ama bir işlem yapınca fark ediliyor. Masada kullanmaya daha elverişli bu ürün, hem notebooku masada kullanımda göz hizasında tutmak için daha kullanışlı. Dediğini gibi otur kalk yapıp dizinizin üstünde falan kullanıyorsanız altındaki yükseklik ayarı sürekli bozulacaktır.

Geçmiş olsun. Depremde zaten masa sallanacağı için stand da daha kolay düşmesine sebep olabilir yükseklikten. Tabi nasıl daha rahat kullanılıyorsa o şekilde kullanmak daha iyi. Herkesin hayatına kimse karışamaz. :D

• Beğen
Ben de araştırıp almıştım bunu. Yoksa dediğiniz gibi buna benzer birçok ürün var. Boşta fazla fark olmuyor doğru söylüyorsunuz. Ama bir işlem yapınca fark ediliyor. Masada kullanmaya daha elverişli bu ürün, hem notebooku masada kullanımda göz hizasında tutmak için daha kullanışlı. Dediğini gibi otur kalk yapıp dizinizin üstünde falan kullanıyorsanız altındaki yükseklik ayarı sürekli bozulacaktır.

Geçmiş olsun. Depremde zaten masa sallanacağı için stand da daha kolay düşmesine sebep olabilir yükseklikten. Tabi nasıl daha rahat kullanılıyorsa o şekilde kullanmak daha iyi. Herkesin hayatına kimse karışamaz. :D
Çok haklı konuşmuşsunuz araştırma yaptığınız belli oluyor. Bize de beğenmek düşer ben de araştırıp almıştım zaten ama benim sorunum kademe ayarı değildi yani ne bileyim laptop bana güven vermiyordu onun üstünde hani ipin üzerindeki cambaz gibi hissettim o standın üzerindeyken. Ofis laptopu vs. kullansam bu kadar sırıtmaz. Kademe ayarı vs. bozula da bilir ama ben tutucu silikonlara da pek güvenemedim yalan yok. İşini iyi yaptılar 1 yıl kadar onu da kullandım laptopu düşürmedi doğruya doğru ama pumpoutlu macunuma rağmen boşta Claws'a koydum laptop bakıyorum boşta fan çalıştırmayı azalttı sonra 100 derecelere çıkıyordu kolayca 100 derecelere çıkmasını zorlaştırdı mesela. Sizin kullandığınız standda bunları yaşamadım. Kolayca 100 derece ve boşta fan çalıştırıyordu aniden. İşlemciden kaynaklanıyor bu da arkada update bilimum çeşitleri oluyor tabii işlemci kullanımı artıyor bende anlamıyorum ne olduğunu. :)

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Evet kimse kimsenin hayatına karışamaz, dizimin üstüne kullanıyordum ama kullanmıyorum Claws'ı aldığımdan beridir. Bana baya f/p geldi. Bu arada bu söylediğim durumlar G870 için geçerli başka laptopta böyle olmayabilir.

Claws'ın en büyük avantajı tepsi gibi, öyle boşluksuz kapatıyor altını ama 16 17 inç ekranlara uyumlu demişler G870 ucu ucuna sığıyor bilginize. O Alimunyum alışımlı standa da 15.6 demişler G870 onun üzerinde çok komik görünüyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Çok haklı konuşmuşsunuz. Bize de beğenmek düşer ama benim sorunum kademe ayarı değildi yani ne bileyim laptop bana güven vermiyordu onun üstünde hani ipin üzerindeki cambaz gibi hissettim o standın üzerindeyken. Ofis laptopu vs. kullansam bu kadar sırıtmaz. Kademe ayarı vs. bozula da bilir ama ben tutucu silikonlara da pek güvenemedim yalan yok. İşini iyi yaptılar 1 yıl kadar onu da kullandım laptopu düşürmedi doğruya doğru ama pumpoutlu macunuma rağmen boşta Claws'a koydum laptop bakıyorum boşta fan çalıştırmayı azalttı sonra 100 derecelere çıkıyordu kolayca 100 derecelere çıkmasını zorlaştırdı mesela. Sizin kullandığınız standda bunları yaşamadım. Kolayca 100 derece ve boşta fan çalıştırıyordu aniden. İşlemciden kaynaklanıyor bu da arkada update bilimum çeşitleri oluyor tabii işlemci kullanımı artıyor bende anlamıyorum ne olduğunu. :)

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Evet kimse kimsenin hayatına karışamaz, dizimin üstüne kullanıyordum ama kullanmıyorum Claws'ı aldığımdan beridir. Bana baya f/p geldi. Bu arada bu söylediğim durumlar G870 için geçerli başka lapopta böyle olmayabilir.

Claws'ın en büyük avantajı tepsi gibi, öyle boşluksuz kapatıyor altını ama 16 17 inç ekranlara uyumlu demişler G870 ucu ucuna sığıyor bilginize. O Alimunyum alışımlı standa da 15.6 demişler G870 onun üzerinde çok komik görünüyor.
Tabi ki bir notebook soğutucusu kadar etkili değildir soğutmak için. Sadece havanın giriş yüzeyinin engellenmemesini sağlıyor. Yükseklik ayarının az ya da çok olmasının da etkisi olmuyor bu yüzden. Isınma olayı notebooktan notebooka değişir. Boşta olsa bile arka planda çalışan işlemler de bayağı etkiler. 16-17 inç notebook için dediğiniz gibi komik küçük durur. Sallanma ihtimali de daha yüksektir. Standı biraz daraltıp notebooku koyunca bunda da sallanma oluyor bir miktar. O yüzden açılabildiği yere kadar açıp ağırlığın dengeli dağılmasını sağlamak lazım sallanmanın az olması için. Attığım stand da zaten 10 ile 15,6 inç notebooklar için uygun.

• Beğen
Hocam bu 4x fan olanı iptal edip aynı modelin 8 fanlısını aldım benim laptopumun için bu modeli çok önerdiler bende aldım https://amzn.eu/d/4Uk7WD3

• Beğen
Tabi ki bir notebook soğutucusu kadar etkili değildir soğutmak için. Sadece havanın giriş yüzeyinin engellenmemesini sağlıyor. Yükseklik ayarının az ya da çok olmasının da etkisi olmuyor bu yüzden. Isınma olayı notebooktan notebooka değişir. Boşta olsa bile arka planda çalışan işlemler de bayağı etkiler. 16-17 inç notebook için dediğiniz gibi komik küçük durur. Sallanma ihtimali de daha yüksektir. Standı biraz daraltıp notebooku koyunca bunda da sallanma oluyor bir miktar. O yüzden açılabildiği yere kadar açıp ağırlığın dengeli dağılmasını sağlamak lazım sallanmanın az olması için. Attığım stand da zaten 10 ile 15,6 inç notebooklar için uygun.
Claws'a 17 inç ekrana kadar uyumlu demişler ama benim Casper zor sığdı G870 15.6 olmasına rağmen. Sizin standınızda maks 15.6 diyorlar ofis laptopu değilse çoğu 15.6 gaming laptop cücük gibi kalacak bence onun üstünde. Dediğiniz gibi full açıyordum o elinizdeki standı ama yine de nafile.

Hocam bu 4x fan olanı iptal edip aynı modelin 8 fanlısını aldım benim laptopumun için bu modeli çok önerdiler bende aldım https://amzn.eu/d/4Uk7WD3
Evet 8x olanı daha çok öneriyorlar ama 4x olandan da memnunum.

Öncelikle ben rgb kasalı fan istemedim bir de 490TL gibi bir paraya geldi bana 4x olan o zamanda o kadar bütçem vardı bu 8x şu an fırsata girmiş normalde 800 TL gibi bir şeydi bilsem 1 ay daha bekler hemen bunu alırdım bende. 800 TL fiyata alan varsa üzüldüm çok fazla indirime gitmişler. Claw's zaten Juo gibi markaların kasasına etiket basıyor ya da aynı yerden kasaları alıyorlar tek fark logo. Ama dediğim gibi fazla rgb istemiyordum bununda kapatması var mı ışıkları bilemedim. Buna gelince dikkat edin beni de aydınlatın. Karanlıkta kullanmıyorum pek kullansam da rgb aramıyorum, klavyede var yeterli geliyor bana. Kimse de sormamış laptopunuz nedir ? Bu 4x olanda sadece fanlarda mavi ışık var. Ürün gelince bize de anlatın, özellikle o kademe ayarını çok merak ettim orası da metal midir acaba ? Onu anlatın bana.

Son düzenleme:
  • Beğen
Geri