Yardım Bu M2 SSD Alınır mı?

Than SKYWALKER

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
199
Bütçe
6000

APACER Marka bi m2 ssd özellikleri baya hoşuma gitti Fiyatı da Nispeten Uygun Alınır mı üzer mi diye sormak istedim ve bu fiyat bandında 6000 tl ye kadar başka önereceğiniz güzel M2 SSD varmı
6000'e 1 TB SSD tercih etmek daha mantıklı olur. SSD'ler hakkına çok bilgim yok fakat genellikle indirime giriyorlar bu sıra indirimde denk getirip alman daha iyi olur.

6000'e 1 TB SSD tercih etmek daha mantıklı olur. SSD'ler hakkına çok bilgim yok fakat genellikle indirime giriyorlar bu sıra indirimde denk getirip alman daha iyi olur.
6000 tl bandına çok da çıkmak istemiyorum çünkü borç edip alacağım öğrenci olduğum için ödemek kolay olmayacak muhtemelen dediğiniz gibi 1tb ssdler var ama kaliteli kontrolcüleri ve TLC değil çoğunun QLC nand kullanıyor olması beni memnun etmiyor ayrıca 500 gb şimdilik alacağım ilerleyen zamanlarda 1 slot daha kesinlikle ekleyeceğim şimdilik bütçem kısıtlı diye 500 istiyorum 500gb depolama benim için 1 2 yıl kadar yeterli olacaktır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu açtığım 2. Ssd konusu acemilik edip üzülmek istemiyorum attığım ssdler kağıt üzerinde çok iyiler ama markayı çok kullanan görmediğim için sorma gereksinimi duydum ama yardım edecek kimseyi bulamıyorum

Destek olacak kimseyi bulamadım kingstone nv3 aldım umarım TLC nand çıkar qlc çıksa da iade etmeyip kullanacağım artık

Destek olacak kimseyi bulamadım kingstone nv3 aldım umarım TLC nand çıkar qlc çıksa da iade etmeyip kullanacağım artık
2tb olan modelini kullanıyorum güzel ssd ama ısınıyor soğutma öneririm.

Hocam arkadaşımda 1TB modeli var 2 haftada bir bana düşmekte olan sağlık değerlerini atıyor, performasından memnun ancak can sıkıcı
39498.webp

Hocam arkadaşımda 1TB modeli var 2 haftada bir bana düşmekte olan sağlık değerlerini atıyor, performasından memnun ancak can sıkıcı Alıntıyı görüntüle
Bu QLC Nand olan versiyonu bunda sağlık düşmesi bence normal bu SSD nin de en kötü yanı o alırken QLC nand mı TLC nand mı Çıkacağı Tamamen Piyango işi Şanslıysan TLC çıkıyor o zaman sağlığı bu kadar hızlı düşmez bence ayrıca çok indirme yükleme yazma gibi işlemler yapıyorsa bu SSD zaten çok kötü bir tercih olacaktır özellikle QLC nand ise. O tür işlerle çok uğraşıyorsa kesinlikle DRAM bulunduran bi SSD almalı.

Umarım Bana Gelecek olan TLC nand çıkar :D

Daha önce böyle bir şey duymamıştım epey bir garipmiş.
Bu model ssd başlarda taıwan da üretiliyordur (yanlış yazmış olabilirim) orda üretilen modeller TLC nand dı sonra maliyeti düşürmek için Çin de üretmeye başladılar orda üretilen modellerin çoğunda belkide tümünde QLC nand kullanılmış uzun süredir seri üretimde olduğu için kontrolcüsü bile çok değişiyor aynı ssd nin 6 adet farklı kontrolcülü yada nand lı varyasyonu mevcut

Geri