Merhaba, Game Developer olarak çalışan birisi olarak naçizane fikrimi söyleyeyim. Öncelikle bir oyunu oluşturan nitelikli insanları 3 kategori altında toplayabiliriz. Bunlardan ilki (Product & Designer) oyunun üretim sürecini, senaryosunu ve nelerin hangi önem sırasıyla devam edeceğini planlar. Diğer ve önemli bir etmen oyun için Assetleri(3D model ve 2D sprite) oluşturacak ART ekibi. 2D artist rolü oyun içerisinde UI(User Interface) kısmında bulunan bütün ögelerin tasarlanmasından sorumludur. 3D artist rolü ise oyundaki bütün 3D assetleri "Blender, Maya" vb. programlar kullanarak tasarlar boyar ve kullanıma hazır bir asset haline getirir. Game Developer ise bu 3 rolden sonuncusudur. Oyun için gelen bütün Assetleri artık yaşayan objeler haline getirir Bütün mekanikleri kodlar ve günün sonunda çalışır hale getirir.
Gelelim bir simulator oyunu yapabilir misin. Kısaca "Evet" yapabilirsin. Ancak bu ciddi bir süre maliyeti demek normalde en az 3 kişinin götürüp zaten uzun sürebilecek bir süreci tek başına ayrıca hiç bir kodlama deneyimin olmadan yapabilir misin? "Hayır". Ama dediğim gibi internette Hazır 3D ve 2D assetleri bulabileceğin siteler mevcut.
Diyelim ki 3D ve 2D assetleri bulurum kodlama tarafına girişmek istiyorum. Burada Unity Oyun Motoru ve c# kullanarak oyunu geliştirebilirsin. Unity ile beraber "Rider" veya "Microsoft Visual Studio" kullanarak kodlarını yazabilirsin. Bu programlar IDE olarak geçiyor literatürde.
Başarılar
Gelelim bir simulator oyunu yapabilir misin. Kısaca "Evet" yapabilirsin. Ancak bu ciddi bir süre maliyeti demek normalde en az 3 kişinin götürüp zaten uzun sürebilecek bir süreci tek başına ayrıca hiç bir kodlama deneyimin olmadan yapabilir misin? "Hayır". Ama dediğim gibi internette Hazır 3D ve 2D assetleri bulabileceğin siteler mevcut.
Diyelim ki 3D ve 2D assetleri bulurum kodlama tarafına girişmek istiyorum. Burada Unity Oyun Motoru ve c# kullanarak oyunu geliştirebilirsin. Unity ile beraber "Rider" veya "Microsoft Visual Studio" kullanarak kodlarını yazabilirsin. Bu programlar IDE olarak geçiyor literatürde.
Başarılar