Yardım BU SİPARİŞİN YASAL SORUMLULUĞU VAR MI? - Hukuki bir sorunla karşılaşır mıyım?

Telegramda 300tllik sepet 175tlye kapınıza sipariş edilir tarzı yapan kişiler var. bende herhalde kendi kupoınlarını satıyorlar tarzı düşünerek buralarda yemek siparişleirmi ucuza veriyorum bir arkadaşım çalıntı kartlardaki paraları nakide çeviriyorlar dedi. bunun yasal bir sorumluluğu var mı? yazışmalar duruyor 2 waffle alıcam diyip 170tl gönderdim mesela adama normalde waffle tanesi 200tl
senin açından bir sorumluluğu yok cc ile yapıyorlar ama etik boyutu var sadece

adam kendisinin kuponunu sattığını varsayalım, adam yine o zaman cebinden para ödemiş olacak %100 alt limitsiz sınırsız kupon olayı da olmadığına göre. yani adam 0 kazanç ile insanlara yemek siparişi veriyor bu mantıkla. kısaca cc ile nakit çeviriyorlar.

adam kendini kuponunu sattığını varsayalım, adam yine o zaman cebinden para ödemiş olacak %100 alt limitsiz sınırsız kupon olayı da olmadığına göre. yani adam 0 kazanç ile insanlara yemek siparişi veriyor bu mantıkla.
yok hocam örn veriyorum adamıını indirimi 300tlye 200tl indirim
siparişi 100tlye veriyor ben adama 170 ödüyorum

yasal sorumluluğu değil direk suçlu sensin. ben adliyede çalışıyorum, en son banka hesabını başka birine kullandıran arkadaşa ağır cezada nitelikli dolandırıcılıktan dava açmıştık. çünkü hesabı dolandırıcılık amacıyla kullanılmıştı ve yakalanabilen tek suçlu kendisi.

yasal sorumluluğu değil direk suçlu sensin. ben adliyede çalışıyorum, en son banka hesabını başka birine kullandıran arkadaşa ağır cezada nitelikli dolandırıcılıktan dava açmıştık. çünkü hesabı dolandırıcılık amacıyla kullanılmıştı ve yakalanabilen tek suçlu kendisi.
aynı şey değil bu işin kurye versiyonlarına dahi ceza verilmiyor buna nasıl verilsin arkadaşım sipariş etti para karşılığı bitti gitti

tatlı krizine karşın son olsun hocam o zaman :D bu saatten sonra iptalini yapamam

Hocam mesela bende amazonda yapıyorum aynı şeyi ama bana sponsorlardan geliyor kupon ve bakiyeler.Telegram biraz sıkıntılı.Para aklama olabilir bir de adres senin adamın peşine düşseler seni de bulacaklar.

Hocam mesela bende amazonda yapıyorum aynı şeyi ama bana sponsorlardan geliyor kupon ve bakiyeler.Telegram biraz sıkıntılı.Para aklama olabilir bir de adres senin adamın peşine düşseler seni de bulacaklar.
hocam bayadır takip ediyorum bu adam bunu aylardır yapyor ama

Yapma öyle şeyler boşver
haklısınız hocam normalde hep indirim kodu satın alıyordum çok güzel oluyordu içimde rahat oluyordu ilk kez bu şekilde denedim ilk ve son olacak

Geri