HDD, kasa ve sıvı soğutma tercihi gerçekten kötü olmuş. Onun dışındaki parçalar iyi. PSU'ya yetersiz diyen kimmiş merak ettim, fazla bile olmuş açıkçası.
Seagate Barracuda HDD'lerin neden alınmaması gerektiğine dair bir rehber atabilirim.
Hepinize merhabalar arkadaşlar, bugün bu konuda Seagate'in dümdüz Barracuda disklerinin neden alınmaması gerektiğini anlatacağım. Forumda neredeyse her HDD önerisi konusunda gördüğüm bir HDD. Önerenlere neden alınmaması gerektiğini sürekli anlatıyorum. İşte ben de artık bir konu ile neden...
www.technopat.net
Sıvı soğutma tercihinde de şöyle bir eleştiri yapacağım. Kendim daha önceden ID Cooling SE-207 Duo Black model ''hava soğutma'' kullanıyordum. Ve bu ürünün performansı senin aldığın CoreLiquid 280R'nin 360'lık modeliyle aynı performansı veriyordu. Bunun da kaynağı mevcut.
Buraya tıklayıp ulaşabilirsin videoya.
Kasanın kötü olma konusuna gelelim, bu kasa özellik bakımından fena olmasa da hava akışında tek kelimeyle kötü bir kasa. Gamers Nexus incelemesine bakabilirsin. Videodaki kasa 500X evet 100R değil ancak iki kasa arasında çok az fark var yapı olarak.
Buraya tıklayıp ulaşabilirsin videoya.
Alıntıyı görüntüle
Bu da işlemci sıcaklığında bulunduğu sıra. Gördüğün gibi başarısız bir model. Ve senin elindeki Ryzen 9 5950X gibi kuvvetli bir işlemci. Bu kasa tercihi mantıksız olmuş.
- Phanteks P500A DRGB
- Lian Li Galahad 360, Arctic Liquid Freezer II 360 veya SilverStone PF360 gibi kalitesi belli olan ve performansı üst düzey olan sıvı soğutmalar
- WD Blue, Toshiba P300 veya yine Seagate ancak farklı serisi
Bu yukarıda saydığım donanımları tercih etsen senin için çok daha faydalı ve mutlu edici olabilirdi.