Bu sistemlerden hangisi alınır?

Alıntıyı görüntüle
Şuan bu sistemi toplayabiliyorum. Sıvı Soğutucu olmadan ve 16gb ram ile oluyor. Daha sonradan ram ve sıvı soğutucu takviyesi yapabilirim. değer mi sizce yoksa daha uyguna bulunabilir mi çok fazla sistem bulamadım 9070xt ve 7800x3d içeren.
Bu sistemi forumda paylaşmıştım. Parça kalitesi güzel. Arkadaşıma aldık. Kafanıza takılan bir şey varsa özelden yazabilirsiniz.

7800x3D için “3 fanlı sıvı soğutmayla bile 80 dereceleri çok rahat geçiyor” diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum .105w desteği ile 9700X yakın performans veriyormuş. Aralarında 2-3 bin tl fark var çokda bir şey değil ama sıcaklık değerleri kafamı karıştırdı. O sıcaklık değerleri 7800x3d nin performansını etkiliyor mudur?
Benim için önemli olan oyunlar Valorant, Rust , Apex.
Birde 9700x te 105W desteğini açmak sağlığını olumsuz etkiler mi?
Ben 9700x kullanıyorum düşük güç tüketimi sayesinde çok ısınmıyor.
Hocam siz fps oyunları yani cs2 valorant vb. oynamıyorsanız 9700x alın.
Uygundur hocam ama sıvı soğutma o işlemciye şart onu söyliyeyim buda iadere eder
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

240 lık sıvı soğutmaları sollar bu kule tipi

7800x3D için “3 fanlı sıvı soğutmayla bile 80 dereceleri çok rahat geçiyor” diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum .105w desteği ile 9700X yakın performans veriyormuş. Aralarında 2-3 bin tl fark var çokda bir şey değil ama sıcaklık değerleri kafamı karıştırdı. O sıcaklık değerleri 7800x3d nin performansını etkiliyor mudur?

Valoda 50 - 100 FPS fark var ama 9700x bı 4 5 derece daha serin

Bu arada 7800x3d 7000 serinin en soğuk çalışan islemcisidir.

Kule tipi soğutma ile soğutma performansı bakabilirsin
1750915561629.webp

Aksine çok doğru kendimde test ettim arastirabilirsin
İyide hocam bu sitede ekran kartı güç sıralamasına baktığım zaman çok saçma sıralamalar görüyorum. Rx 6650xt ekran kartının rtx 5060a denk olduğunu söylüyor halbuki rtx 5060 tüm testlerde geçiyor rx 6650xt yi. Aynı şekilde rx 5700xt de çok düşük yazmışlar, rx 6600 ün dengi olduğunu yazmışlar halbuki bu kart 3060 12gb nın üstünde GTX 1080ti ile 1080p de aynı FPS değerlerine sahıp. Birde kartın kendisi direk bende var bı 2 oyunda aynı ayarlarda test ettim sitede yazılandan daha yüksek FPS değerleri verdi overclok yapmadan. Yani sitenin ekran kartı karşılaştırma konusunda pek başarılı olduğunu söyliyemem

Geriye iki seçenek kalıyor ya eski kartların testlerini yenilemiyorlar buyüzden saçma sapan bir sıralama ortaya çıkıyor yada yanlış test ediyorlar

Son düzenleme:
İyide hocam bu sitede ekran kartı güç sıralamasına baktığım zaman çok saçma sıralamalar görüyorum. Rx 6650xt ekran kartının rtx 5060a denk olduğunu söylüyor halbuki rtx 5060 tüm testlerde geçiyor rx 6650xt yi. Aynı şekilde rx 5700xt de çok düşük yazmışlar, rx 6600 ün dengi olduğunu yazmışlar halbuki bu kart 3060 12gb nın üstünde GTX 1080ti ile 1080p de aynı FPS değerlerine sahıp. Birde kartın kendisi direk bende var bı 2 oyunda aynı ayarlarda test ettim sitede yazılandan daha yüksek FPS değerleri verdi overclok yapmadan. Yani sitenin ekran kartı karşılaştırma konusunda pek başarılı olduğunu söyliyemem

Geriye iki seçenek kalıyor ya eski kartların testlerini yenilemiyorlar buyüzden saçma sapan bir sıralama ortaya çıkıyor yada yanlış test ediyorlar
Oradaki siralama teste dayalı değil zaten kağıt ustu verilere göre belirleniyor

Gerçek dünya testleri benim attiklarim gibi oluyor

Ben kanıt gör diye o resmi paylaştım yoksa zaten ben sürekli o islemciden topluyorum 240mm MSI AİO ile sorunsuz kullanabiliyoruz

Son düzenleme:
Geri