Elimdeki bütçenin büyük bir kısmı internet faturasına gittiği için Modem-Router konusunda pek gelişmiş şeyler yapamıyorum.
Ana cihaz olarak Keenetic Omni DSL kullanıyorum. Salonda bulunuyor ve evin geneline kablosuz-kablolu dağıtımı sağlıyor.
Odama iki kablo geliyor. Biri PC'nin direkt Omni DSL'e bağlanması için, diğeri Twitch yayınlarımda kablosuz bağlantıyla kullandığım IP Cam'in takılma-donma yapmaması için eski modemim olan Telekom cihazına gidiyor. TD-W9970v3 olsa gerek. Telefonuma da oradan internet sağlıyorum.
Kendi cihazlarımda bir sorun yok ama 5GHz'e geçmek iyi olurdu.
Öncelikle detaylı cevabınız için teşekkürler.
Ben de VDSL bağlantıya geçeceğim için modem almayı planlıyorum. Aklımda Zyxel vmg3625 ve keenetic extra dsl modelleri var. Eğer satın alırsam Zyxel 385 TL ve keenetic 450 TL gibi fiyata mâl olacak sizce aradaki fiyat farkına değer mi ?
Keenetic düşünme sebebim yazılımının çok iyi olması(Zyxel'in yazılımı ise keenetic karşısında çok daha kötü) ama buna karşın Keenetic'in donanımı daha düşük ve gigabit port bulunmamakta sizce gigabit port ev kullanıcı için büyük bir fark yaratır mı ?
Sonuç olarak sizce hangi modemi seçmem benim açımdan daha iyi olur ? Fikrinizi merak ediyorum.
Netspeed altyapı sorgulama: