Bu video ile arch linux 2. SSD'ye kurulur mu?

Direk ilk SSD üzerine dual boot ile kurabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tam olarak arch linux kurmaktaki amacınız nedir?

Arch Linux En Kolay Kurulum Yöntemleri
Giriş: Bilindiği üzere, saf arch linux kurulumları, terminal üzerinden ancak kurulabilmekte olduğundan ötürü, işleri kolaylaştıran bir kaç tane gui arayüze sahip calamares kurucuyu, bünyesinde barındıran üç farklı temel mantıkları aynı olan. Saf yalın arch linux kurmak isteyenler için yükleme işlemlerinin kolaylaştırılmış olan custom archlinux distrolarını sizler için burada konu açtım arkadaşlar.

1

1- Calam Arch Linux Installer (Calamares kuruculu)
indirme linki

2- ALCI (Arch linux calamares installer)
indirme linki

3- Arch linux GUI ( Calamares kuruculu)
indirme linki

ALCI-400x250.jpg

Arch linux nasıl kurulur? Kendi anlatımımla kısa bir video ekledim arkadaşlar

Kurulum esnasında bu rehberden yararlanabilirsiniz.

Direk ilk SSD üzerine dual boot ile kurabilirsiniz.

Tam olarak arch linux kurmaktaki amacınız nedir?

Kurulum esnasında bu rehberden yararlanabilirsiniz.
Teşekkürler ancak ilk SSD'de 30GB yer var. Ve ben aslında Debian kullanmak istiyorum ama driverları eski diyorlar onun.

Teşekkürler ancak ilk SSD'de 30GB yer var. Ve ben aslında Debian kullanmak istiyorum ama driverları eski diyorlar onun.
linux'a neden geçmek istiyorsunuz acaba?
sistem düşük olduğu için mi yoksa sevdiğinizden mi?

eğer düşünürseniz linux mint var kurabileceğiniz.
ayrıca debian her sürümü kararlı olduğu için sürücüleri muhtemelen daha iyidir. eğer amd ise üff tozu dumana katar.

linux'a neden geçmek istiyorsunuz acaba?
sistem düşük olduğu için mi yoksa sevdiğinizden mi?

eğer düşünürseniz linux mint var kurabileceğiniz.
ayrıca debian her sürümü kararlı olduğu için sürücüleri muhtemelen daha iyidir. eğer amd ise üff tozu dumana katar.
Evet AMD kullanıyorum. Ve sistemim iyi. Ve bir gün SSD alırsam dual boot yapacağım.
Sistemin özellikleri:
CPU: i5-9400F
GPU: RX 580
RAM: 16GB.

İlk kez linux dağıtımını kuracak olanlar Linux mint linux dağıtımıını kurup kullanırlarsa daha iyi olacaktır tavsiye edilir. Saf yalın sistem kurulumlarında ve sonrasında gerekli olabilecek uygulama vb. çeşitli yapılması gerekli terminal konsol bazlı komutlarla işlemler sürdürülmektedir. Bu bakımdan Linux mint'i hatta, Ubuntu'yu özellikle kurulabilirliliği ve ilk ve son kullanıcı odaklı olmalarından kaynaklı olarak özellikle önerdim.

Geri