Yardım Bu virüsü nasıl silerim

Reaksiyon skoru
11
İyi forumlar arkadaşlar galiba sağlam bir trojen yedim bilgisayarı formatlamak istiyorum ama boot bile edemiyorum bu virüsü nasıl silerim

Ekler

• 1000009975.webp
    1000009975.webp
    416.2 KB · Hit: 91
bilgisayar kablo ile network'a bağlı ise derhal kesin ağınıza dahil olmasın. Ve kendinize yeni bir disk sipariş edin ardından temiz format usb'si ile kurulum yapın. Virüslü diskide network'e dahil olmayan bir bilgisayara takıp içerisinden alacağınız verileri alın yalnız antivirüs ile yapmanızı öneririm. Eğer ki önemli veriniz yoksa virüslü diski imha edin :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İyi forumlar arkadaşlar galiba sağlam bir trojen yedim bilgisayarı formatlamak istiyorum ama boot bile edemiyorum bu virüsü nasıl silerim
Boot edemezsiniz çünkü MBR dosyanız trojen ile değiştirilmiş yani windowsun önyükleyicisi yerine trojenin önyükleyicisi geliyor geçmiş olsun :/ yeni diskiniz şimdiden hayırlı olsun lütfen o girdiğiniz yerlere tekrar girmeyin ve güvenilir olmayan kaynaklardan dosya download etmeyin.

Sorması ayıp nereden ne yüklediniz de bu hale geldi?
Yabancı bir kişi sözde telefonumu düzeltiyordu sonra böyle yapıp para istiyor

bilgisayar kablo ile network'a bağlı ise derhal kesin ağınıza dahil olmasın. Ve kendinize yeni bir disk sipariş edin ardından temiz format usb'si ile kurulum yapın. Virüslü diskide network'e dahil olmayan bir bilgisayara takıp içerisinden alacağınız verileri alın yalnız antivirüs ile yapmanızı öneririm. Eğer ki önemli veriniz yoksa virüslü diski imha edin :D

Boot edemezsiniz çünkü MBR dosyanız trojen ile değiştirilmiş yani windowsun önyükleyicisi yerine trojenin önyükleyicisi geliyor geçmiş olsun :/ yeni diskiniz şimdiden hayırlı olsun lütfen o girdiğiniz yerlere tekrar girmeyin ve güvenilir olmayan kaynaklardan dosya download etmeyin.
Tekrar eskisi gibi yapamaz mıyız hocam win kurulum ekrani geliyor ama diske kurulumu yapmıyor

Geçmiş olsun hocam umarım çözersiniz.

ChatGPT böyle söylüyor :D

Görüntüdeki mesaj, "YourDeath Trojan" adında kötü amaçlı bir yazılımın (muhtemelen bir boot sektör virüsü) sisteminizi bozduğunu belirtiyor. Bu tür virüsler genellikle Master Boot Record (MBR) ve işletim sistemine zarar vererek sistemi kullanılamaz hale getirir. Ancak panik yapmanıza gerek yok — bu tür durumlar genellikle kurtarılabilir. Aşağıda adım adım ne yapmanız gerektiğini açıklıyorum:

🔧

Bu adım çok önemli: Veriler kurtarılabiliyorsa, önce onları almayı deneyin.

• Başka bir bilgisayarda bir Linux Live USB (örneğin Ubuntu) oluşturun:
  • Bu USB ile virüs bulaşmış bilgisayarı başlatın (boot edin).
  • Eğer disk görünüyorsa, verilerinizi harici bir diske yedekleyin.

🔨

Virüs MBR’yi ve işletim sistemini bozduğunu iddia ediyor. Bu nedenle sadece format atmak yeterli olmayabilir. Tüm diski silmeniz gerekir.

A. Disk Silme Araçları:

• GParted Live (tam disk silme ve bölümlendirme için)
  • Veya doğrudan Linux terminalinden:

<span><span>sudo </span><span><span>dd</span></span><span> </span><span><span>if</span></span><span>=/dev/zero of=/dev/sda bs=1M status=progress<br></span></span>

⚠️ sda doğru disk olduğundan emin olun! Yanlış disk tüm verilerinizi kalıcı olarak siler.

💾

Disk temizlendikten sonra:

• USB’ye Windows veya Linux ISO’su yazın.
  • BIOS/UEFI üzerinden USB’den boot edin.
  • Yeni bir sistem kurulumu yapın.

🛡️

• Güncel bir antivirüs kullanın (Windows Defender bile yeterlidir, güncel tutun).
  • Bilinmeyen dosyaları çalıştırmayın.
  • Sistem geri yükleme noktası oluşturun.
  • Mümkünse önemli dosyaları bulutta yedekleyin (Google Drive, OneDrive, vs.).

❓ Sık Sorulanlar

Bu virüs donanıma zarar verir mi?
Hayır. Donanıma zarar veremez. Sadece yazılımsal olarak diskinizi işler dışı bırakır.

Verilerim tamamen gitti mi?
Eğer dosya sistemine erişim sağlanabiliyorsa, Live USB ile veri kurtarma şansınız var. Ancak bazı trojanlar verileri şifreleyebilir ya da silebilir.

MBR’yi onarırsam kurtarabilir miyim?
Eğer sadece MBR bozuksa bootrec /fixmbr ve bootrec /fixboot komutları işe yarayabilir ama virüs işletim sistemini de bozduysa, temiz kurulum şart.

Tekrar eskisi gibi yapamaz mıyız hocam win kurulum ekrani geliyor ama diske kurulumu yapmıyor
aşağıda arkadaşın dediğini disk onarmayı deneyip mbr kurtarmayı dene ama zaten hiç bir şekilde açamıyorsun k al bir tane disk geç uğraima gerekli verin yoksa diski imha et garanti çözğm

Çözdüm sorunu arkadaşlar başına gelenler için anlatiyorum normal boot menüsünden olmuyordu bu diske win kurulamaz diyoedu bicimlendirdim diski ayırdım falan yine olmadi en son esc ile direkt boot menüye gittim ordan usb yi seçtim ve biçimlendir deyince oldu şuan Windowsu kurdum sorun kalmadı

aşağıda arkadaşın dediğini disk onarmayı deneyip mbr kurtarmayı dene ama zaten hiç bir şekilde açamıyorsun k al bir tane disk geç uğraima gerekli verin yoksa diski imha et garanti çözğm
Temiz kurulum yaptım sorun yok teşekkürler

Ekler

• 1000010000.webp
    1000010000.webp
    619.2 KB · Hit: 22

Şimdi başta bu arkadaşa para verip sorunu çözmeyi düşünmeyin bile. Çünkü tekrar tekrar para isteme olasılığı var.
İkincisi telefonunuza da bir çeşit virüs eklenmiş olma olasılığı var. İyi düzgün bir telefoncuya göstermeden banka hesaplarınıza, sosyal medyanıza,
e-devlet sitesine, vb. çeşitli sitelere! girmemenizi öneririm. Sosyal medyanızdaki hesaplarınızdan arkadaşlarınıza yazıp para isteyebilir. Zira telefonunuza kameraya dahi erişebildiği virüs yüklemiş olabilir. Böyle durumda paranoyak olmakta fayda var. Telefonun temiz olduğuna tam emin olmadan onu kullanmamalısınız.

Pc'ye gelirsek arkadaşlar gerekli önerileri yapmışlar. Bios ekranına girip usb den windows'u kurmayı deneyebiliyor musunuz?

Format usb siyle Windows yuklerken partition seçme ekranına gelince 100mb, 16mb lık partitionları silin. alt altadırlar. onların altında da windowun yuklendiği bölüm vardır. Onu da silin. 3 ü alt altadır.

Sonra oluşan o ham formatlanmamış bölümü seçerek windowsu yukleyin.

Geri