Neler Yeni

Bugün asgari ücret açıklanıyor !

Sizce asgari ücret ne kadar olacak?

• 7000 - 7500

Oylar: 81 24.0%
  • 8000 - 8500

Oylar: 184 54.6%
  • 9000

Oylar: 53 15.7%
  • Diğer

Oylar: 19 5.6%

• Oy kullanan toplam üye
    337
Dahası  
Reaksiyon skoru
901
İsim
Onur Uygun
İlgilendiği Kategoriler
PC toplama
Instagram
onur27uygun
Neden asgari ücretin artmasını istiyorsunuz? zam geldikçe fiyatlar uçuyor bunun bir çözüm olmadığını halen anlamadınız mı? Hadi ben de diyorum ki 100K oldun asgari ücret ne olacak? Bir laptopu 300K'ya alırsınız artık
Aynen öyle reis enflasyon denen illet azalmali ilk baş çözüm bu

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Neden asgari ücretin artmasını istiyorsunuz? zam geldikçe fiyatlar uçuyor bunun bir çözüm olmadığını halen anlamadınız mı? Hadi ben de diyorum ki 100K oldun asgari ücret ne olacak? Bir laptopu 300K'ya alırsınız artık
enflasyon durmuyor zaten bizde en azından maaş zammı bekliyoruz. Bu yıl zam yapmıyoruz derseler ev sahipleri bizde zam yapmıyoruz demeyecekleri için mecbur zam bekleniyor. Artık enflasyonun düşmesi yada durması beklenilmiyor. Hatta şöyle bir şey de diyorum bu günleri bile mumla arayacağız.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
enflasyon durmuyor zaten bizde en azından maaş zammı bekliyoruz. Bu yıl zam yapmıyoruz derseler ev sahipleri bizde zam yapmıyoruz demeyecekleri için mecbur zam bekleniyor. Artık enflasyonun düşmesi yada durması beklenilmiyor.
Ne alakası var asgari ücret 2500 TL iken alım gücümüz daha yüksekti. Zam iste bakalım o zaman göreceğim ben kiraları. Enflasyonu harekete geçiren şey de tam olarak maaş zammı, ben de bu zamma karşılık masraflarımı gidermek için firmalara zam talebinde bulunacağım.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Ne alakası var asgari ücret 2500 TL iken alım gücümüz daha yüksekti. Zam iste bakalım o zaman göreceğim ben kiraları. Enflasyonu harekete geçiren şey de tam olarak maaş zammı, ben de bu zamma karşılık masraflarımı gidermek için firmalara zam talebinde bulunacağım.
enflasyonun artmasının sebebi zam istemek değil yada maaş zamları değil sen olaya yanlış bakıyorsun bence. Enflasyon zaten bu ülkede son 5 yıldır hızlı bir şekilde artıyor. Biz sadece yakalamaya çalışıyoruz. Sen zam alsan da almasan da artacak

ExploiT

80+ Bronze
Kısmi olarak haklısın. Tabii ki ücret artışı enflasyonu beraberinde getirir fakat hükümetin öncelikli olarak yapması gereken alım gücü düşen kitlenin alım gücüne geçici çözümü üretmesi ardından paranın daha fazla değer kaybetmemesini sağlamak. Bu sebeple gelecek rakam her zaman önemlidir. İnsanların bu kadar önemsemesinin sebebi o paraya değer kaybetmeyecek gözüyle bakması. Burada yapılması gereken söylenen rakamın bu gün ki ve yarın ki değerlerini korumak önemli olan.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Kısmi olarak haklısın. Tabii ki ücret artışı enflasyonu beraberinde getirir fakat hükümetin öncelikli olarak yapması gereken alım gücü düşen kitlenin alım gücüne geçici çözümü üretmesi ardından paranın daha fazla değer kaybetmemesini sağlamak. Bu sebeple gelecek rakam her zaman önemlidir. İnsanların bu kadar önemsemesinin sebebi o paraya değer kaybetmeyecek gözüyle bakması. Burada yapılması gereken söylenen rakamın bu gün ki ve yarın ki değerlerini korumak önemli olan.
Pembe bir hayal asıl gerçek nedir biliyor musun? firmalar kârından vazgeçmez ve işçi masrafını ürün fiyatlarından çıkartır. Neyse geçmiş olsun.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
9k +- 250 civarı bir rakam bekliyorum. Ve bu yıl olduğu gibi 6 ay da tekrar bir iyileştirme yapılabilir gibi bir haberde verebilirler.

Besim Tibuk

80+ Gold
2023'ün ilk çeyreğinde baz etkisiyle beraber enflasyon biraz düşünce dönecek propagandaları beklemeyenle arayı açarım.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,171
İsim
Kadir
Şöyle kötü bir döngü var
maaş artıyor ki kira fiyatlarını gördükçe artmasını istiyorum ama giderler arttığı için fiyatlar daha da artıyor bir de asgari ücret arttıkça sigorta vs diğer masraflarda artıyor bence ana amaç para birimini değerlendirmek olmalı. Mesela benim maaşım 9K gerekirse maaşım yarı yarıya düşsün ama dolarda bir o kadar da düşsün ben kabulüm. Kalemler arttıkça maaş artışının bir anlamı kalmıyor alım gücü daha da düşüyor asgari ücret için mesela ben martta işe girdim 4480 TL ile haziran ve kasımda zam aldım iki katı oldu maaşım ama 200 TL'ye aldığım klavye 800 bugün ki enag enflasyonu bile %170 :D

Bura.K

80+ Silver
enflasyonun artmasının sebebi zam istemek değil yada maaş zamları değil sen olaya yanlış bakıyorsun bence.
Maaşlara zam yapılır
Işveren işçi ücretlerini karşılamak için ürüne zam yapar, Enflasyon 1.

Maaşlara zam yapılır
Devlet çok para bastığı için enflasyon artar. Enflasyon 2.

Maaşlara zam yapılır
Para çok değersizleşir ithalat giderleri artar. Enflasyon 3.

Ayrıca işsizlikte artar. Maaş zammı çözüm olsaydı maaşları yapardık 30-40K keyfimize bakardık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,018,630
Üyeler
161,479
Son üye
yusuf354