Neler Yeni

Bugün asgari ücret açıklanıyor !

Sizce asgari ücret ne kadar olacak?

• 7000 - 7500

Oylar: 81 24.0%
  • 8000 - 8500

Oylar: 184 54.6%
  • 9000

Oylar: 53 15.7%
  • Diğer

Oylar: 19 5.6%

• Oy kullanan toplam üye
    337

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
Asgari ücret zammı bizimki gibi ülkeler için korkunç sonuçlar doğurur, yapılması gereken zam yapmak değil pazar fiyatını düşürüp elindeki paranın değerini de artırmaktır.
Şuan cebindeki 10 TL ile bu gün 2 ekmek alabiliyorsan yarın 1 ekmek alacaksın. Enflasyonun bu denli uçtuğu bir ülkede senin para dağıtman fiyatları iyice artıracaktır, senin anlayacağını sanmıyorum ama yine de yanıt vereyim dedim. Burada genç kardeşlerimiz de var.
Benim anlayacağımı sanmıyorsun demek, peki öyleyse sana bir şey sorayım? Asgari ücretle alakalı alınabilecek 3 ihtimalli bir aksiyon var. Zam yapmak, indirim yapmak ve sabit kılmak. Bu üç ihtimalle alakalı somut bir gerçeği kısa bir yazıda dile getirdim. Ama çok zeki ve çok harika ve çok çok çok gelişmiş bir form olan sen tuttun zaten herkesin bildiği bir ekonomik gerçeği kendin keşfetmiş gibi anlatmaya çalışıp üstüne bir de benim anlamayacağımı söyledin :D Kaldı ki benim yazımın eleştirisi sosyal medyanın zararları ile alakalıydı. buradan bakınca benim nezdimde acınacak insanlardan birisin ;)

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
herkesin bildiği
Sana açıklama ihtiyacı duyduğuma bile üzüldüm. Asgari ücrete hiç bir şey yapmamaları gerekiyordu onu söylüyoruz zaten. Faiz artırıp en azından insanların kışı geçirmesini sağlayabilirlerdi vs. Yapılacak en kötü şeydi %50 zam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kaldı ki benim yazımın eleştirisi sosyal medyanın zararları ile alakalıydı
Buna linç değil eleştiri denir. İnsanlar beğenmediği şeyleri özgürce eleştirebilmelidir. Bu da kaybetmek üzere olduğumuz değerlerimizden biri.

Son düzenleme:

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
Sana açıklama ihtiyacı duyduğuma bile üzüldüm. Asgari ücrete hiç bir şey yapmamaları gerekiyordu onu söylüyoruz zaten. Faiz artırıp en azından insanların kışı geçirmesini sağlayabilirlerdi vs. Yapılacak en kötü şeydi %50 zam.
Senin anlayamadığın şey şu. Bu zam bir sonuç. Bu kadar fazla asgari ücretli çalışan varken (asgari ücret arttıkça asgari ücretli sayısı da artar) İstanbulda en kötü semtte bodrum dairenin kirası 4000 liraya dayanmışken insanlar 5500 liraya nasıl hayatta kalacak. enflasyon artacak zart zurt bilmem ne diye hadi anlat ondan sonra evsiz kalacak insanlara. Bu senin anlattığın asgari ücrete zam yapmama yada az zam yapma olayı sağlıklı ve stabil ekonomilerde geçerlidir.

Yapılan zam haberine sevinen destekleyen zavallılar... Yazık
Aynen kanka bak ne güzel eleştirmişsin. Okuman yazman var mı yoksa bi tanıdığına söylüyonda o mu yazıyor

Buna linç değil eleştiri denir. İnsanlar beğenmediği şeyleri özgürce eleştirebilmelidir. Bu da kaybetmek üzere olduğumuz değerlerimizden biri.
[/QUOTE]
Sen önce eleştirinin ne olduğunu öğrende ondan sonra değer koruma peşine düş

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
5500 liraya nasıl hayatta kalacak.
5500 liraya insanlar kolaylıkla hayatta kalabilir. ama 5500₺ nin 550 dolar ettiği ülkede. Bizimkisi gibi sömürge ülkelerde 8500tl ile 1-2 ay sonra bile geçinemeyecesin. Çok sığ düşünüyorsun.
Bugün asgari ücreti %50 artırmak yerine enflasyonu kırmak için faiz artırsa elindeki paranın değerini artırmış olacaktı. Kış geçtikten sonra en azından tarım, tekstil gibi temel kaynaklar ile tekrar ekonomiyi toplayıp ihracatların desteği ile yine faiz düşürme politikalarına devam edebilirlerdi. Ama bugün yaptıkları %50 zam ile hedefsiz ve günü kurtaralım çabasında olduklarını belli ettiler. Görene.

Aynen kanka bak ne güzel eleştirmişsin.
Dediğim gibi orada yazdığım bir yorum, acıyorum sizler gibilerine.

Yukarıda yazıdığım ise eleştiri.

Yazmayı bilmeyen sensin sanırım.

"de" ayrı.

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
5500 liraya insanlar kolaylıkla hayatta kalabilir. ama 5500₺ nin 550 dolar ettiği ülkede. Bizimkisi gibi sömürge ülkelerde 8500tl ile 1-2 ay sonra bile geçinemeyecesin. Çok sığ düşünüyorsun.
Bugün asgari ücreti %50 artırmak yerine enflasyonu kırmak için faiz artırsa elindeki paranın değerini artırmış olacaktı. Kış geçtikten sonra en azından tarım, tekstil gibi temel kaynaklar ile tekrar ekonomiyi toplayıp ihracatların desteği ile yine faiz düşürme politikalarına devam edebilirlerdi. Ama bugün yaptıkları %50 zam ile hedefsiz ve günü kurtaralım çabasında olduklarını belli ettiler. Görene.
Birader okumaya değer bulmuyorum.😀
Fikirlerini de merak etmiyorum. Vaktimi harcayacak kadar değerli görmüyorum. Hadi bb başka yere

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Son düzenleme:

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
5500 liraya insanlar kolaylıkla hayatta kalabilir. ama 5500₺ nin 550 dolar ettiği ülkede.

Tam olarak burada koptum :D sen bencede Türkçeden devam et ekonomi,matematik falan girme bu işlere. Bi de şey yap hacı eline 5500 lira al ülke ülke gez nerede 550 dolar ediyorsa haber et bize :D

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,119
İsim
Semih
"düş" ten sonra nokta ile bitirmelisin. Cümle nokta ile biter.

Adap da öğretmem gerekiyorsa söylemen yeter :) .
Kanka adap öğreneceksem tanımadığım insanlara zavallılar,acıyorum size bide 5500 liranın 550 dolar ettiği ülkelerin elinde listesi olmayan birinden öğrenmeyi tercih ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,868
Üyeler
161,352
Son üye
onurinternet2004
Top Bottom