Neler Yeni

Bugün asgari ücret açıklanıyor !

Sizce asgari ücret ne kadar olacak?

• 7000 - 7500

Oylar: 81 24.0%
  • 8000 - 8500

Oylar: 184 54.6%
  • 9000

Oylar: 53 15.7%
  • Diğer

Oylar: 19 5.6%

• Oy kullanan toplam üye
    337

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Şöyle kötü bir döngü var
maaş artıyor ki kira fiyatlarını gördükçe artmasını istiyorum ama giderler arttığı için fiyatlar daha da artıyor bir de asgari ücret arttıkça sigorta vs diğer masraflarda artıyor bence ana amaç para birimini değerlendirmek olmalı. Mesela benim maaşım 9K gerekirse maaşım yarı yarıya düşsün ama dolarda bir o kadar da düşsün ben kabulüm. Kalemler arttıkça maaş artışının bir anlamı kalmıyor alım gücü daha da düşüyor asgari ücret için mesela ben martta işe girdim 4480 TL ile haziran ve kasımda zam aldım iki katı oldu maaşım ama 200 TL'ye aldığım klavye 800 bugün ki enag enflasyonu bile %170 :D
Ya arkadaşım senin maaşın düşünce dolar düşmeyecek Üretim yapılınca ülkeye döviz girince dolar düşecek bu kadar basit. Fakat ülkenin üretim yapmak yada enflasyonu düşürmek gibi bir düşüncesi dahi yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maaşlara zam yapılır
Işveren işçi ücretlerini karşılaşmak için ürüne zam yapar, enflasyon 1.

Maaşlara zam yapılır
Devlet çok para bastığı için enflasyon artar. Enflasyon 2.

Maaşlara zam yapılır
Para çok değersizleşir ithalat giderleri artar. Enflasyon 3.
ya ne alakası var bugüne kadar maaşlara böyle zamlar yapıldı da mı enflasyon tavan yaptı. son 2 senedir böyle. ülkenin enflasyonu 10 yıldır artıyor

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Maaşlara zam yapılır
Işveren işçi ücretlerini karşılamak için ürüne zam yapar, Enflasyon 1.

Maaşlara zam yapılır
Devlet çok para bastığı için enflasyon artar. Enflasyon 2.

Maaşlara zam yapılır
Para çok değersizleşir ithalat giderleri artar. Enflasyon 3.

Ayrıca işsizlikte artar. Maaş zammı çözüm olsaydı maaşları yapardık 30-40K keyfimize bakardık.
Enflasyonun sebebi maaş zammı değildir arkadaşlar ülkeye döviz girmiyor. Döviz çıkıyor. Bugün ülkede kullanılan her malzeme döviz ile un bile döviz ile alınıyor ya

Ekonomi hakkında gram bilgiye sahip olmayıp komik yorumlar yapman ve bunuda inatla soylemen seni küçük düşürüyor.
Twitter da özgür demirtaşın daha önce enflasyon ile ilgili yazıları var onları okumanı tavsiye ederim.

Bura.K

80+ Silver
Enflasyonun sebebi maaş zammı değildir arkadaşlar ülkeye döviz girmiyor. Döviz çıkıyor. Bugün ülkede kullanılan her malzeme döviz ile un bile döviz ile alınıyor ya
Hahahaha! Enflasyonun en önemli sebebi para basımıdır. Maaş artinca kamu maaşlarında da artış olur ve devlet bunun için daha fazla para basar.

montenegro98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
449
İsim
burak karadağ
isterse 15k olsun ne değişecek daha kötü olacak her şey

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Hahahaha! Enflasyonun en önemli sebebi para basımıdır. Maaş artinca kamu maaşlarında da artış olur ve devlet bunun için daha fazla para basar.
Tamam bende sana diyorumki 10 sene önce para basılmıyordu niye enflasyon o zmanda artıyordu ?

Bura.K

80+ Silver
Twitter da özgür demirtaşın daha önce enflasyon ile ilgili yazıları var onları okumanı tavsiye ederim
Iki saat ona bakamam. Madem ortaya bir tez koyuyorsun bağlantı olarak bırak.

Tamam bende sana diyorumki 10 sene önce para basılmıyordu niye enflasyon o zmanda artıyordu ?
10 yıl önce Enflasyon stabildi. 2015'den sonra patları piyasa. Ayrıca mevcut ekonomi modeli 2016'da oluşturuldu ve bundan 10 yil önce Enflasyon oluşmasının sebebi 2001 krizi falandı ki etkisi hala sürüyor ve daha onlarca sebep..

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Iki saat ona bakamam. Madem ortaya bir tez koyuyorsun bağlantı olarak bırak.
Maliyet enflasyonu diye bir kavram var. Bu ülkedeki enflasyonun başlangıcı maliyet enflasyonudur. Arz talep enflasyonu değildir. Para arzı değildir tabi sonrasında para arzıda işin içine girdi.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Çok fazla artması birim olarak herkesin algısını bozduğu gibi, daha çok gelecek yılda basım demek, kağıt ısrafı vs. demek. Olabildiğince makul ölçüde arttırım olup, vatandaşlardan alınan vergilerin azaltılması daha doğru yola gider ve ana amacın fiyat stabiletsinin oulp, dalgalanmaması gerekiyor. Ek olarak artık 500 ve 1000'lik barkodlar gerekiyor. Gözlerimdeki ışıltıyı görseler anlarlar da neyse...

Bura.K

80+ Silver
Maliyet enflasyonu diye bir kavram var. Bu ülkedeki enflasyonun başlangıcı maliyet enflasyonudur. Arz talep enflasyonu değildir. Para arzı değildir tabi sonrasında para arzıda işin içine girdi.
Sadece 1-2 yılda 2 trilyon dolar para basmisiz. Çok muz değersiz muz, değersiz muz ithalatı etkiler.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Sadece 1-2 yılda 2 trilyon dolar para basmisiz. Çok muz değersiz muz, değersiz muz ithalatı etkiler.
bu arada devlet o parayı sana maaş vermek için basmıyor sadece. İthalat içinde basıyor. Suçlu sadece zam isteyen işçi değil yani

Burak Aksoy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Burak
basılıyordu ama karşılıksız değil ülkeye döviz girdiğinde para basmak enflasyonu tetiklemez

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir

basılıyordu ama karşılıksız değil ülkeye döviz girdiğinde para basmak enflasyonu tetiklemez
Tamam işte şu anda ülkeye döviz girmiyor asıl sorun bu bak ne güzel söyledin üretim yok ekonomi yok para basılınca da enflasyon çıkıyor diye yaygara koparmayalım. Ülkeye döviz girse yani üretim yapılıp ihracat yapılsa para basmak enflasyonu tetiklemeyecek. Arkadaşlar lütfen sadece neticeye bakmayın az da olayın kaynağına bakın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,630
Üyeler
161,479
Son üye
yusuf354
Top Bottom