Neler Yeni

Bugün asgari ücret açıklanıyor !

Sizce asgari ücret ne kadar olacak?

• 7000 - 7500

Oylar: 81 24.0%
  • 8000 - 8500

Oylar: 184 54.6%
  • 9000

Oylar: 53 15.7%
  • Diğer

Oylar: 19 5.6%

• Oy kullanan toplam üye
    337

NightRose

80+ Bronze
Arkadaş boş boş konuşmayın Allah için. O zamanlar yapılan zam ile bu dönem yapilan zam aynı mı?
aynı olmamasının sebebi o dönemlerdeki enflasyonun bu kadar yüksek olmamasıdır. enflasyon ne kadar büyükse alım gücünü paralel tutmak için o oranda veya o orana yakın iyileştirmeler yapıyorlar son dönemlerde

Bura.K

80+ Silver
@Bura.K Kanka ben asgari ücretin 415 TL olduğu dönemden beridir çalışıyorum. Asgari ücrete zam geldiğinde gelen zamla kendime birşeyler alabiliyordum. Kirama zam gelmiyordu. Markete zam gelmiyordu.

Bende sana diyorum ki bu sene asgari ücrete zam yapılmadı . Devlet para basmadı. Enflasyon durmayacak hatta daha da fazla artacak bu sefer devlet para bulmak için borç yöntemine gidicek
Off of. Neyse, tartışamayacağım işim gücüm var. Allah'a emanet olun.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
En düşük memur maaşı 9000!
Kanka tam olarak ne demek istedin anlayamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Off of. Neyse, tartışamayacağım işim gücüm var. Allah'a emanet olun.
kanka sen elini ateşe tuttuğun için mi elin yanıyor yoksa ateş sıcak olduğu için mi ? Sen elini ateşe tutmasan elin yanmaz değil mi o ateşten faydalanabilirsinde. Bakınız avrupa bizdeki enflasyondan faydalanıyor gelip bizde alışveriş yapıyor. Daha düne kadar bulgarlar bizde çalışıyordu.

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,093
İsim
Mehmet Yılmaz
Ne kadar artarsa o kadar işsizlik olur. Firma sana 9k verirken sigortan, yemek vs cart curt 14-15k ya denk geliyor. Onu ödemek için de daha çok zam geliyor. Asgari ücret ne kadar artarsa zamlar o kadar artar. Asgari ücretin artması iyi bir şey değildir.
Memura fazla zam yapmayacak alım gücü eşitlenecek ona göre de arz talep meselesine göre ürünlere fazla zam yapılmayacak, memur 2 alırken asgari ücretli niye bir alsın! aynı meslek birisi memur 9-10 bin maaş alıyor diğeri özel sektörde çalışıyor asgari ücret alıyor ama özel sektördeki daha fazla çalışıyor! Ayrıca işverenler Asgari ücretlinin promosyon ücretine de çöküyor ayrıca çoğu işyeri sınırda eleman çalıştırıyor 1 kişi çıksa işler aksar düzen bozulur o yüzden kolay kolay çıkaramazlar ayrıca merak etme bu enflasyonda cebi dolduran patronlar oldu!

OnurCiftci26

80+ Bronze
ülkenin enflasyonu 10 yıldır artıyor
Ülkenin enflasyonu sadece son 2 senede tavan oldu ondan önce 2003'ten beri hep stabildi. Hem pandeminin vurması hem de dövizin ani artışı enflasyonu 2 senede tavan yaptırdı. Bununla da kalmadı asgari ücrete 1 senede %80 zam geldi daha önce görülmemiş bir şekilde zam geldi. Bunlar enflasyonu daha da artırdı.
1671625027242.png

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Max 7

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Memura fazla zam yapmayacak alım gücü eşitlenecek ona göre de arz talep meselesine göre ürünlere fazla zam yapılmayacak, memur 2 alırken asgari ücretli niye bir alsın! aynı meslek birisi memur 9-10 bin maaş alıyor diğeri özel sektörde çalışıyor asgari ücret alıyor ama özel sektördeki daha fazla çalışıyor! Ayrıca işverenler Asgari ücretlinin promosyon ücretine de çöküyor ayrıca çoğu işyeri sınırda eleman çalıştırıyor 1 kişi çıksa işler aksar düzen bozulur o yüzden kolay kolay çıkaramazlar ayrıca merak etme bu enflasyonda cebi dolduran patronlar oldu!
Tamam anladım hocam. Şimdi toplumda 2 statü var sen vatandaşsın ben memurum diyelim yada tam tersi. Memur mesela Polis diyor ki ben canımı sokağa atıyorum niye asgari ücrete çalışayım benim toplumda statü üstünlüğüm var. Ayrıca işçiden daha fazla çalışan memur grupları da var. Bana kalırsa evet herkes aynı alsın aynı çalışsın mesela memurda günde 8 saat çalışsın askerde 8 saat çalışsın ama olmuyor. Bugüne kadar makas hep 2 katına yakında memur işçiden 2 kat fazla alıyordu.
Ülkenin enflasyonu sadece son 2 senede tavan oldu ondan önce 2003'ten beri hep stabildi. Hem pandeminin vurması hem de dövizin ani artışı enflasyonu 2 senede tavan yaptırdı. Bununla da kalmadı asgari ücrete 1 senede %80 zam geldi daha önce görülmemiş bir şekilde zam geldi. Bunlar enflasyonu daha da artırdı.
Alıntıyı görüntüle
resmi tam atsaydın be kanka

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,068
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Hiçbir önemi yok. Hatta kötü bile.

OnurCiftci26

80+ Bronze
Kardeşim benim dediğimle senin dediğin ne alaka? Asgari ücretli ile memuru mu karşılaştırıyorsun? İkisinin maaşları zaten bir olmaz olamaz. Birisi okumuş bir yerlere gelmiş diğeri vasıfsız işçi kategorisinde.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Bugün masabaşı bir firmada muhasebe işi yapan adam emniyet müdüründen fazla para alıyor. Bu ülkede gelir eşitsizliği de var gerçi ne diyeyim

Ritim Ustası

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,093
İsim
Mehmet Yılmaz
Tamam anladım hocam. Şimdi toplumda 2 statü var sen vatandaşsın ben memurum diyelim yada tam tersi. Memur mesela Polis diyor ki ben canımı sokağa atıyorum niye asgari ücrete çalışayım benim toplumda statü üstünlüğüm var. Ayrıca işçiden daha fazla çalışan memur grupları da var. Bana kalırsa evet herkes aynı alsın aynı çalışsın mesela memurda günde 8 saat çalışsın askerde 8 saat çalışsın ama olmuyor. Bugüne kadar makas hep 2 katına yakında memur işçiden 2 kat fazla alıyordu.

resmi tam atsaydın be kanka
Ben aynı meslek diyorum özel sektörde Polislik var mı? Ben özel sektörde olup, memur olarak alınan meslekleri kastediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim benim dediğimle senin dediğin ne alaka? Asgari ücretli ile memuru mu karşılaştırıyorsun? İkisinin maaşları zaten bir olmaz olmamaz. Birisi okumuş bir yerlere gelmiş diğeri vasıfsız işçi kategorisinde.
Okuyan değil torpili olan memur oluyor!

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Üstüne tıklarsan büyüyor zaten.
kenarları görünmüyor da neyse kanka son 2 senede pandemi olsun son 4 senee tabi etkiliyorda diyorum ya senin ekonomin güçlü olsaydı maaş zammıda yapılmazdı alım gücü korunurdu. Şimdi devlet alım gücünü koruyamıyor.

Top Bottom