Aslında bu işsizlik çıkarmaz kaşıkla verdiklerini kepçeyle geri alıyorlar. İş verende sattığı hizmetin ücretini arttıracak en iyi enflasyonun düşmesi ve dediğin gibi asgari ücretin artırılması iyi bir şey değil.Ne kadar artarsa o kadar işsizlik olur. Firma sana 9k verirken sigortan, yemek vs cart curt 14-15k ya denk geliyor. Onu ödemek için de daha çok zam geliyor. Asgari ücret ne kadar artarsa zamlar o kadar artar. Asgari ücretin artması iyi bir şey değildir.
Polislik, doktorluk bu meslekler sağlam psikoloji ister o yüzden beş para etmez KPSS ile almak yerine bu mesleğe daha uygun kişileri belirleyip almak daha mantıklı! Doktorluk sıfır puan olsa bile ben başvurmam çünkü kendimi biliyorum ben bu mesleği yapamam ülkenin %95 i kendine uygun olmayan mesleği yapıyorBu söylediğin tanım aslında emniyet mensuplarına uyuyor özel sektör çalışanına değil. Sokakta karşılaştığın ilk polisle biraz sohbet edermisin. İntiharın eşiğinde çoğu. Özel sektörde çalışıp mutlu olan vardır herhalde.
Sanki devlet veriyor iş verenden çıkıyor para9k olur umarım.
Bunu bilmek için filozof olmaya gerek yok enflasyon düşmedikce isterse asgari ücret 15 bin TL olsun hiçbir işe yaramaz
Allah yardımcıları olsun, kimse kimsenin ne çektiğini bilemez.Bu söylediğin tanım aslında emniyet mensuplarına uyuyor özel sektör çalışanına değil. Sokakta karşılaştığın ilk polisle biraz sohbet edermisin. İntiharın eşiğinde çoğu. Özel sektörde çalışıp mutlu olan vardır herhalde.
zaten bir ülkede asgari ücret artması olumlu bir şey değildir genelde.alım gücü asıl olay.aynı kalsın enflasyonu çözsünler önce
konumuzla alakası yok belki ama işlemcimiz dışında sistem aynı8000max olur